lto všetky nenasýtené oleje sú vysychavé, t.j. oxidáciou na vzduchu polymerizujú na tuhú látku. Preto sa stáva zas a znova, že génius namaže niečo rastlinným olejom, ten stuhne a to, čo bolo namazané, dosť účinne zlepí. Je to princíp fungovania olejových farieb (kde sa používa hlavne makový, prípadne ľanový olej) a fermeží (kde sa pridáva katalyzátor spomínanej polymerizácie, lebo bez neho to trvá dni, typicky 3-4, makový dlhšie). Rozpustiť takúto spolymerizovanú vrstvu je dosť tricky, niekedy sa to blíži nemožnosti.
Pokiaľ sa dá daný olej upraviť hydrogenáciou alebo iným procesom tak, aby nestuhol ale neobsahoval násobné väzby, tak sa dá použiť aj na vzduchu, s rizikom, že ho budú papkať njaké mikroorganizmy, plesne a pod. (ropné produkty im spravidla nechutia) a budeš si po byte/pivnici/garáži/wherever roznášať tieto dobrôtky v množstve asi väčšom, ako zodpovedá ich normálnemu výskytu. Druhá možnosť je, že ho hermeticky uzavrieš (do brzdového systému), kde za neprístupu kyslíka môže vydržať ... dosť dlho.
Dôsledky oxidácie nenasýtených rastlinných tukov sú pomerne dobre známe, vrátane požiarov zo samovznietenia (utierky zadrbané od fermeže) alebo vzhľadu Tuťákovej múmie.
Kamarát kedysi dávno namazal raciolom retaz a pýta sa že prečo mu to neprehadzuje a skáče mu retaz, keď ten olej vyschol bolo to ako betón a umyt retaz bol dost problém, sa mi aj zdá, že som mu dával úpne novú potom
Už predčasom doniesla teta poštárka sedlo aj sedlovku z Ali. Sedlovka mega pekne spracovaná, titánové skrutky, po zrezaní 130gramov, rovnaké sedlo už jazdí dcéra, takže to bola stávka na istotu 113gramov.
Už predčasom doniesla teta poštárka sedlo aj sedlovku z Ali. Sedlovka mega pekne spracovaná, titánové skrutky, po zrezaní 130gramov, rovnaké sedlo už jazdí dcéra, takže to bola stávka na istotu 113gramov.
Tu sedlovku mame tiež. Objednával som ju pre priateľku aj pre sestru. Zatiaľ spokojnosť s nou. Pre hobby ženy pohode no pre mňa (77kg) by som sa trošku bal teda nejak podomnou pruzila ? možno len nezvyk
Je to iná sedlovka ako dal link user_id, konkrétne táto, sedlo je toto. Kedže do ženinho biku šla sedlovka 31.6mm tá je dosť tuháa nepruží napr ako 27.2mm.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Pokiaľ sa dá daný olej upraviť hydrogenáciou alebo iným procesom tak, aby nestuhol ale neobsahoval násobné väzby, tak sa dá použiť aj na vzduchu, s rizikom, že ho budú papkať njaké mikroorganizmy, plesne a pod. (ropné produkty im spravidla nechutia) a budeš si po byte/pivnici/garáži/wherever roznášať tieto dobrôtky v množstve asi väčšom, ako zodpovedá ich normálnemu výskytu. Druhá možnosť je, že ho hermeticky uzavrieš (do brzdového systému), kde za neprístupu kyslíka môže vydržať ... dosť dlho.
Dôsledky oxidácie nenasýtených rastlinných tukov sú pomerne dobre známe, vrátane požiarov zo samovznietenia (utierky zadrbané od fermeže) alebo vzhľadu Tuťákovej múmie.
ovonal si si? to si sa moc nehecol...co tak spravit rezen na tom? poslat foto a ochutnat?
Karbonova sedlovka na druhy cestak, uzka podsedlova kapsicka a nejaky multi-tool
Link na sedlovku prosím
Karbonova sedlovka na druhy cestak, uzka podsedlova kapsicka a nejaky multi-tool
Link na sedlovku prosím
Tu sedlovku mame tiež. Objednával som ju pre priateľku aj pre sestru. Zatiaľ spokojnosť s nou. Pre hobby ženy pohode no pre mňa (77kg) by som sa trošku bal teda nejak podomnou pruzila ? možno len nezvyk
siso33 Karbon na sedlovke ma predsa pruzit.