pred 4 mesiacmi menene gulicky v zadnom nabe sh. XT 765
co to prispel Sulov, ale myslim si skor, ze som zvolil nespravny postup pri poradi, resp. smerovani prstencov (obr B. c. 1,2 kedze su tam rozne tesnenia, podlozky...) a nasledne dotiahnutim konusov .
viete mi niekto pls. poradit, presny postup, otocenie (smer spom. tesneni) etc.?
dakujem
ten obrázok je trochu zmätočný...ale nejde mi do hlavy, ako si to mohol vôbec takto poskladať - to si dal podložku priamo na guličky? pretože kónus by takéto niečo neurobil...čiže prvý ide kónus, potom podložka a nakoniec kontramatka...vždy to rozoberaj na ľavej strane...
kukol som pre istotu Shimano tech doc a zaujímalo by ma odkiaľ si vzal ten nákres podľa tohto tu by to dal dokopy aj slepý tie krúžky č. 12 a 8 sú gumové tesnenia a nie podložky
Včera som takto rozoberal svoj LX náboj, schéma sa mi zdá rovnaká. Tesnenie 12 je v 11-ke zrejme vlepené, nešlo to rozobrať tak som to nechal tak. Pravú stranu som nerozoberal.
FOTO = Ja mám takto vydretú ryhu v kónuse (skúsim kúpiť nový), podobne ako máš ty ryhy na guličkách. Ale mojim guličkám nič nieje. Tak asi si to naozaj zle zložil.
thx vs. hl. Katkovi
postnuty nakres je lepsi ako ten moj TU a ako pises aj pre *****
na gulôčkach bol konus (asi prilis pritiahnuty + neskor necistoty), nie podlozka, to su predsa zaklady. Problem som mal len v poradi a otoceni suciastok od c. 8 - 4
ale podla obrazku som zistil, kde som pravdepodobne spravil chybu taktiez som si nevedel dat rady so spravnym dotiahnutim konusov, pretoze ak boli prilis pevne, os sa otacala len s problemami a drhnutim, no ak boli slabo, malo to cele volu
ak vie niekto fintu, co by pomohla, len sa potesim
najdôležitejšie je nerozoberať pravú stranu, aby si nevyosil koleso...len ju opatrne pritahnutím skontroluj, či náhodou nie je voľná...dotiahnuť kónusy je ľahké ak máš správne náradie - t.j. 2x 17 mm vidlicový a jeden kónusový 15 mm osku už máš v náboji a trčí ti z ľavej strany, našróbuješ všetky diely podľa nákresu a celé to zakontruješ ( 15 mm a 17 mm) tak aby ti ostala vôľa...potom zoberieš tie dva 17 mm kľúče = jedným držíš maticu č. 3 pri orechu a druhým tiež maticu č. 3 na druhej strane a opatrne to priťahuješ (priťahovať sa bude len ľavá strana, to sa neboj)...jemne skúšaj vôľu, až kým to bude bez vôle s hladkým chodom...ak by si to zatiahol príliš, odkontruj ľavú stranu a celé to zopakuj ešte raz...snáď som to napísal zrozumiteľne
bilec, ide o to, že pri orechu je k tomu kónusu horší prístup a obávam sa že by si to ani nepritiahol...takže preto...na ľavej strane je viac miesta a netreba to skúšať inak...
katko,
nepytal som sa preto, ze by som to chcel skusit, ale preto, ze uz som to urobil
bolo to vtedy, ked som chcel zhodit a servisnut orech, tak mi prislo logicke demontovat pravu stranu....
uz viem v com bola chyba (vdaka K. and his plan) : kedze povolena bola prava strana (lav v pov. stave) nemal som moznost ju akokolvek uz v naboji spravne dotiahnut (konus sa pretacal sucasne s maticou, kt. som nemal ako pridrzat) a tiez ring s tesnenim (obr. 3,5) som umiestnil jeden cas obratene (na gulocky, obr. 4 ) a tak mi zasekavalo orech.
chvilu som sa musel pohrat s vyosenim kolesa (4 x zlozit/rozlozit), no teraz uz je vs. OK a kolo beha, ako davno nie
THX very mač!
dneska som zdemoloval .. alebo aspon dodemoloval zavit v kluke a nasledne sa vracal cca 12 km z jednym pedalom ;-[ ... neviem ci to bolo mozne pre unavu materialu alebo som tak silny alebo ako som mohol ten pedal vykyvat ... ale kluky boli stare cca 10 rokov nejake cestne sachs 3000
Mne sa to s klukami podarilo uz 2 krat raz na mojom starom biku....a minule na bratovom starom biku ale on menil pedaly asi pred pol rokom tak nechapu ako som je mohol tak vykyvat a ted se mi povoluje.....moje riesenie bolo privarit ved aj tak si idem o cca 2 mesiace kupit novy bike..
dneska som zdemoloval .. alebo aspon dodemoloval zavit v kluke a nasledne sa vracal cca 12 km z jednym pedalom ;-[ ... neviem ci to bolo mozne pre unavu materialu alebo som tak silny alebo ako som mohol ten pedal vykyvat
len otazocku.
nemenil si tam pedale prednedavnom v tych klukach?
zazil som, ze ked je pedal nedotiahnuty, dokaze znicit zavit v kluke.
pokial ma ta diera teraz aspon trosku kruhovy tvar, da sa do nej vlozit zavitova vlozka, ale ak je vymodelovana do vajca, a vacsi priemer vlozky z nej nespravi kruh, vlozka nepodrzi........
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
co to prispel Sulov, ale myslim si skor, ze som zvolil nespravny
viete mi niekto pls. poradit, presny postup, otocenie (smer spom. tesneni) etc.?
dakujem
FOTO = Ja mám takto vydretú ryhu v kónuse (skúsim kúpiť nový), podobne ako máš ty ryhy na guličkách. Ale mojim guličkám nič nieje. Tak asi si to naozaj zle zložil.
Boh zehnaj primyslenym loziskam.
postnuty nakres je lepsi ako ten moj TU a ako pises aj pre *****
na gulôčkach bol konus (asi prilis pritiahnuty + neskor necistoty), nie podlozka, to su predsa zaklady. Problem som mal len v poradi a otoceni suciastok od c. 8 - 4
ale podla obrazku som zistil, kde som pravdepodobne spravil chybu
ak vie niekto fintu, co by pomohla, len sa potesim
co sa stane/stalo v pripade, ze som rozobral PRAVE pravu stranu
btw. kluce (15, 2x17 mm) mam orig.shim.
nepytal som sa preto, ze by som to chcel skusit, ale preto, ze uz som to urobil
bolo to vtedy, ked som chcel zhodit a servisnut orech, tak mi prislo logicke
uz viem v com bola chyba (vdaka K. and his plan) : kedze povolena bola prava strana (lav v pov. stave) nemal som moznost ju akokolvek uz v naboji spravne dotiahnut (konus sa pretacal sucasne s maticou, kt. som nemal ako pridrzat)
chvilu som sa musel pohrat s vyosenim kolesa (4 x zlozit/rozlozit), no teraz uz je vs. OK a kolo beha, ako davno nie
THX very mač!
raz sa to musi kazdy naucit,kto ma gulicky v nabojoch
len otazocku.
nemenil si tam pedale prednedavnom v tych klukach?
zazil som, ze ked je pedal nedotiahnuty, dokaze znicit zavit v kluke.
pokial ma ta diera teraz aspon trosku kruhovy tvar, da sa do nej vlozit zavitova vlozka, ale ak je vymodelovana do vajca, a vacsi priemer vlozky z nej nespravi kruh, vlozka nepodrzi........
náádhera