No akoze, ako?... predsa zabezpecis aby vnutri bola 0% vlhkost vzduchu a je to bez kondenzu. stanos4 - to akoze chces zabezpecit aby sa chladivo neochladzovalo na menej ako je rosny bod? Potom ale mozno nedokaze schladit miestnost na pozadovanu teplotu.
Ak by to tak naozaj fungovalo ver mi, ze uz by vsetky klimatizacie boli na takomto principe. Vsetky. Aj lacne cinske...
Ked ste montovali klimu dodatocne, idealne ti co byvate v panelaku, davali ste ju na samostatnu poistku alebo sa to len zapojilo niekam do zasuvky? Rozmyslam ze 3,5kw klima by asi mala mat solo poistku 16A ci?
3500:220=15,909 len neodborne matematicky, bude to na limite aj pri tomto jedinom spotrebici
ps: a celkom záleží aj na tom, aký je hlavný istic (20A?)
idealne nechat na odbornika
výborná matematika až na jeden kardinálny problém
3.5kW klíma nemá príkon 3.5kW
Typický príkon v peaku je cca 1kW záleží od výrobcu/modelu resp účinnosti.
scarinko
Na jednom byte to mám na samostatnom ističi na druhom v zásuvke izby
Ak by som mal možnosť natiahnuť extra kábel pre klímu, tak to spravím. Ale nová elektro, nešiel som to rozbiť, keď je to v izbe s typickým odberom do 500W.
No ja mam este stare poistky cize klasika, polka bytu na jednom istici 😁 ale tak vsetko funguje. Len teda ked tam zapojim dalsi kilowatt tak uz to moze byt problem. A teda co zerie viac? Vnutorna ci vonkajšia? Marli nedeli sa to 230 alebo dokonca 240V?
No práve preto som ťahal na starom byte sólo kábel na sólo istič, inak by si nezapol ani telku v lete
Vonkajšia, kompresor, ale to len tipujem , ale napájané jedným káblom tak je to jedno
V tom pripade nejak nechapem ten vykon. To je perpetum mobile? 😁
musel som kuknut, ale je to tepelne cerapadlo ako pise mnavak
tj. system sluzi na presun tepla z jedneho miesta na druhy, a 1kw cerpadlo vie precerpat az 3kw tepelneho vykonu, bud jednou stranou chladis, alebo kuris, cize o dost efektivnejsie kurenie ako klasika
to teplo presuvas len, ono uz existuje, resp. vies relativne lacno prinutit okolie, aby sa vzdalo tepla v tvoj prospech , laicky povedane, ze ukradnes zime 4 stupne a sebe ich pridas (efektivita 3-4x)
Tiez som to riesil, ked mi sli montovat klimu. Pokial ma tepelne cerpadlo, tak jej prikon je ovela mensi ako tepelny vykon, co je uvadzany. Nasa ma prikon okolo 900 wattov. A na to som nepotreboval dalsi kabel. Normalne ju mam pripojenu do zasuvky.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
stanos4 - to akoze chces zabezpecit aby sa chladivo neochladzovalo na menej ako je rosny bod? Potom ale mozno nedokaze schladit miestnost na pozadovanu teplotu.
Ak by to tak naozaj fungovalo ver mi, ze uz by vsetky klimatizacie boli na takomto principe. Vsetky. Aj lacne cinske...
3.5kW klíma nemá príkon 3.5kW
Typický príkon v peaku je cca 1kW záleží od výrobcu/modelu resp účinnosti.
scarinko
Na jednom byte to mám na samostatnom ističi na druhom v zásuvke izby
Ak by som mal možnosť natiahnuť extra kábel pre klímu, tak to spravím. Ale nová elektro, nešiel som to rozbiť, keď je to v izbe s typickým odberom do 500W.
Marli nedeli sa to 230 alebo dokonca 240V?
Vonkajšia, kompresor, ale to len tipujem
Aku si vybral?
https://www.vivax-sk.sk/produkt/vivax-m-design-acp-12ch35aemi-35-kw/
Este to bude treba nejak namontovat.
230 V
a na nejakom webe som našiel toto:
Príkon klimatizácie1213W (od 130 do 1580W)
https://euroklima.sk/produkt/vivax-acp-12ch35aemi-m-design-model-2024/
musel som kuknut, ale je to tepelne cerapadlo ako pise mnavak
tj. system sluzi na presun tepla z jedneho miesta na druhy, a 1kw cerpadlo vie precerpat az 3kw tepelneho vykonu, bud jednou stranou chladis, alebo kuris, cize o dost efektivnejsie kurenie ako klasika
to teplo presuvas len, ono uz existuje, resp. vies relativne lacno prinutit okolie, aby sa vzdalo tepla v tvoj prospech
Bolo to este v r 2019. Splitovu, v obyvacke aj v detskej izbe.
Chcel som ucinnu a tichu a podarilo sa. Aj za vyssiu cenu.