hodiny maju hodnotu casu na nich
kalkulacka ma hodnotu scitania cisiel na displeji
ziarovka s 5 lucmi ma vykon 15W, ziarovka zo 4 lucmi bude mat teda len 12W
3 ziarovky su mensie, nie do lustra, ale do baterky, tak si tam mozem dosadit co chcem. Merat pocet pixelov ziarovky v skicari a prepocitavat uplne do detailov sa mi nechce.
Tak isto u hodin si mozem dosadit 8+8+5, alebo 10+10+1.
Co na tom ze aj kalkulacka ma tiez 10? Ved aj vanilkova zmrzlina chuti inak ako jahodova a predavaju ich za rovnaku cenu.
Vanilkova je kalkulacka, jahodova z Bratislavy su 9h hodiny a jahodova zo Ziliny su 3h hodiny, ktora ma iny pomer jahodovej zlozky.
alebo predajcovia si urcia rozne marze na zmrzlinu z tej istej linky.
Logicky je to 333, ale matematicky cokolvek.
Ludsky mozog sa snazi riesit obrazky rychlo ako celok a vsima si len hlavne znaky. Preto si vela ludi nevsimne detaily a dokonca ani znamienko x.
Ja si vsimam najprv detialy a rozmyslam aj pri uplne jednoduchych hadankach, ovela dlhsie ako ostatni.
Potom oznamim ze to ma viac rieseni a povedia mi, ze moc spekulujem.
Srsen Mala ziarovka nielen ze ma iba 4 luce miesto 5, ale este je aj 1,75x uzsia a 1,58x nizsia
Ak je velka ziarovka 15, tak mala za to ze ma iba 4 luce ma hodnotu 12 a za to ze je mensia, ma z tych 12 len cca 4,29
nechcelo sa mi pocitat na viac desatinnych miest a mozno ani mysou som to presne netrafl odmerat.
To ma napadlo neskor. Tych 333 bola samozrejmost aj pre mna.
13/15. Vyznam slova faktorial a diskriminant som si musel vygooglit na wikipedii. to som v zivote nepocul. Faktorial som samozrejme potom este vypocital.
Nestudoval som na architekta ani ziadnu inziniersku vysoku skolu. Tam logika nepomoze, To ako keby ste sa pytali kolko km2 ma saudska arabia.
V skole sme sa ucili pocitat elipsu a jednoduche zaklady kvadraticke rovnice, ale ten odborny latinsky ci aky nazov si nepamatam. mam rad jednoduchsie otazky ako je clen cinitel, sucet sucin, zlomky, odmocnina, uhly vnutorne, vonkajie, sin, cos, tan cot, pi, d, r, diferencial je u auta, ale diskriminacia poznam iba v obcianskom vyzname.
Miesto faktorialu by sa hodilo povedat ako dietatu nasobiaca postupka a nie latinsku skomoleninu. Niektore vzorce ani neviem ako sa volaju slovne latinsky, Iba Slovensky - detsky.. Poznam ich len podla znakov, zatvoriek a lomitok.
Tiez 13/15. Ale podla mna otazku "Maximálne koľko neznámych môže obsahovať sústava troch rovníc?" maju zle. Ja si myslim, ze je to neobmedzene. To ci sa da vyratat taka sustava 3 rovnic o 5 neznamych je vec druha. Co som aj pozeral teraz aj definicie, nikde to nevidim obmedzene. Proste m rovnic o n premenych.
Vuk Ved pisem ze ci sa da taka sustava vyratat je vec druha. Ale na to sa nepytaju, ci sa sa vyrata. Podla definicie sustavy rovnic kazdopadne nevidim ziadne obmedzenie resp vztah medzi m a n. Napr. ked si to predstavim sustava 2 rovnic o 3 mozu to byt 2 pretinajuce sa plochy kde moznym riesenim je ktorykolvek bod na ich priesecke. Neviem si to teraz grapficky predstavit pre 3 rovnice o 4 neznamych ale pocitvo by to mohlo byt podobne.
mas pravdu presne ako s tym kvizom s mackou korytnackou a stolom, pokial nieje detailne napisana otazka, mozem spekulovat, az ma ucitelky nebudu mat rady.
Ak si za viacere nezname dosadim co chcem, vysledok bude spravny.
Je to dosť obmedzený pohľad myslieť si, že každá sústava rovníc má práve jedno riešenie. Alebo že jej riešením nemôže byť nič iné ako sústava konštánt. Či že nájdenie jedného z možných riešení je dosť na to aby si tvrdil ze máš riešenie.
Ale áno, komu stačí matematika základnej školy, tak na začiatok kvôli jednoduchšiemu pochopeniu sú tam príklady presne takéto.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
kalkulacka ma hodnotu scitania cisiel na displeji
ziarovka s 5 lucmi ma vykon 15W, ziarovka zo 4 lucmi bude mat teda len 12W
3 ziarovky su mensie, nie do lustra, ale do baterky, tak si tam mozem dosadit co chcem. Merat pocet pixelov ziarovky v skicari a prepocitavat uplne do detailov sa mi nechce.
Tak isto u hodin si mozem dosadit 8+8+5, alebo 10+10+1.
Co na tom ze aj kalkulacka ma tiez 10? Ved aj vanilkova zmrzlina chuti inak ako jahodova a predavaju ich za rovnaku cenu.
Vanilkova je kalkulacka, jahodova z Bratislavy su 9h hodiny a jahodova zo Ziliny su 3h hodiny, ktora ma iny pomer jahodovej zlozky.
alebo predajcovia si urcia rozne marze na zmrzlinu z tej istej linky.
Logicky je to 333, ale matematicky cokolvek.
Ludsky mozog sa snazi riesit obrazky rychlo ako celok a vsima si len hlavne znaky. Preto si vela ludi nevsimne detaily a dokonca ani znamienko x.
Ja si vsimam najprv detialy a rozmyslam aj pri uplne jednoduchych hadankach, ovela dlhsie ako ostatni.
Potom oznamim ze to ma viac rieseni a povedia mi, ze moc spekulujem.
Srsen
Mala ziarovka nielen ze ma iba 4 luce miesto 5, ale este je aj 1,75x uzsia a 1,58x nizsia
Ak je velka ziarovka 15, tak mala za to ze ma iba 4 luce ma hodnotu 12 a za to ze je mensia, ma z tych 12 len cca 4,29
nechcelo sa mi pocitat na viac desatinnych miest a mozno ani mysou som to presne netrafl odmerat.
To ma napadlo neskor. Tych 333 bola samozrejmost aj pre mna.
14/15
Nevedel som DS a Mustang ci co to bolo v Jachymovi
Nestudoval som na architekta ani ziadnu inziniersku vysoku skolu. Tam logika nepomoze, To ako keby ste sa pytali kolko km2 ma saudska arabia.
V skole sme sa ucili pocitat elipsu a jednoduche zaklady kvadraticke rovnice, ale ten odborny latinsky ci aky nazov si nepamatam. mam rad jednoduchsie otazky ako je clen cinitel, sucet sucin, zlomky, odmocnina, uhly vnutorne, vonkajie, sin, cos, tan cot, pi, d, r, diferencial je u auta, ale diskriminacia poznam iba v obcianskom vyzname.
Miesto faktorialu by sa hodilo povedat ako dietatu nasobiaca postupka a nie latinsku skomoleninu. Niektore vzorce ani neviem ako sa volaju slovne latinsky, Iba Slovensky - detsky.. Poznam ich len podla znakov, zatvoriek a lomitok.
Tu napr. https://umv.science.upjs.sk/madaras/MZIa/MZIa2011_5.pdflink na prednasku o linearnych rovniciach kde ako priklad moznych sustav uvadza 3 linearne rovnice o 5 premennych.
Ak si za viacere nezname dosadim co chcem, vysledok bude spravny.
Ale áno, komu stačí matematika základnej školy, tak na začiatok kvôli jednoduchšiemu pochopeniu sú tam príklady presne takéto.