K založeniu tejto témy ma inšpiroval Romanov príspevok v téme Vtipkár. Takže ak máte zaujímavé logické úlohy a hádanky tak sem s nimi, nech máme čo robiť aj v takom počasí ako bolo dnes. Otestujte si ako Vám to myslí. Na riešenia môžeme stanoviť dobu jedného týždňa a výsledky posielať autorovi príspevku na SS. Mená úspešných riešiteľov potom autor môže zverejniť. Nebojte sa, neúspešných zverejňovať nebudeme.
A začnem klasicky so zápalkami. V nasledujúcej rovnosti 180 = 510 máte preložiť len jednu zápalku tak, aby rovnosť platila.
ano ano su to 3 pismena kedze cielom bolo najst take slovo ktore ma rovnaky pocet pismen ako je jeho slovna hodnota..no chapete nie? a najmensie take je TRI.. takze bonecrasher mi moze kupit sedlovku kcnc ti pro lite alebo sc pro lite..ale asi skor tu druhu.
"U2" ma mat koncert, ktory zacina za 17 minut. Clenovia skupiny musia prejst
cez most, aby sa na koncert dostali. Vsetci styria chlapi sa nachadzaju na
jednej strane mosta. Musite im pomoct dostat sa cez most na opacnu. Je noc.
Maju jednu baterku. Cez most mozu naraz prechadzat maximalne 2 ludia. Kazda
prechadzajuca skupinka, bez ohladu ci je to 1 alebo 2 ludia, musi mat so
sebou baterku. Baterka musi byt vzdy z jednej strany na druhu nesena,
nemozno ju hodit ani nic podobne. Kazdy clen skupiny chodi inak rychlo. Ked
idu dvaja v skupine, musia ist tak rychlo ako to zvlada pomalsi clen.
Tu su rychlosti prechodu mosta pre jednotlivych clenov:
Bono : 1 minuta na prechod
Edge : 2 minuty na prechod
Adam : 5 minut na prechod
Larry : 10 minut na prechod
Priklad : Ak by Bono a Larry prechadzali ako prvi, trvalo by to 10 minut kym
by sa dostali na druhu stranu. Ak by sa potom Larry vratil nazat s baterkou,
uplynulo by 20 minut a vy ste zlyhali vo vasej ulohe. ( nezabudajte, ze mate
iba 17 minut )
odpovede ocakavam na SS do 23.4. 20:00 ako predmet napiste "U2"
Takze najskor prejde Bono a Edge (2 min)
Bono sa vrati naspat (1 min)
Prejde Adam a Larry (10 min)
Edge sa vrati naspat (2 min)
Prejdu Bono a Edge (2 min)
Prečo bol na riešenie len taký krátky čas? Ani nie jeden deň. Na začiatku sme sa všeobecne uzniesli že cca 3 dni je optimálne ( strana 5), nakoľko nie všetci sú na fóre každý deň. Bohužiaľ zadanie som si všimol až teraz, nakoľko som cez deň nemal vôbec čas.
Prečo bol na riešenie len taký krátky čas? Ani nie jeden deň. Na začiatku sme sa všeobecne uzniesli že cca 3 dni je optimálne ( strana 5), nakoľko nie všetci sú na fóre každý deň. Bohužiaľ zadanie som si všimol až teraz, nakoľko som cez deň nemal vôbec čas.
Že by ten náboj bol pre toho českého cyklistického polárnika ktorý použil na jednom kolese dva ráfiky aby mal lepšiu priechodnosť snahom a nezabáral sa? hehe
Že by ten náboj bol pre toho českého cyklistického polárnika ktorý použil na jednom kolese dva ráfiky aby mal lepšiu priechodnosť snahom a nezabáral sa? hehe
hej hej..aj ja mam urobeny obrazok..len som nevedel ako ho sem dat. prva ciara ide cez jedno pole cize rozdeli na 2.....druha moze ist max cez 2 polia(cize uz mam 4 casti).....tretia max cez 3 polia (7casti)a stvrta moze ist max cez 4 polia..takze to mame 11 casti..viac je asi nemozne..
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
"U2" ma mat koncert, ktory zacina za 17 minut. Clenovia skupiny musia prejst
cez most, aby sa na koncert dostali. Vsetci styria chlapi sa nachadzaju na
jednej strane mosta. Musite im pomoct dostat sa cez most na opacnu. Je noc.
Maju jednu baterku. Cez most mozu naraz prechadzat maximalne 2 ludia. Kazda
prechadzajuca skupinka, bez ohladu ci je to 1 alebo 2 ludia, musi mat so
sebou baterku. Baterka musi byt vzdy z jednej strany na druhu nesena,
nemozno ju hodit ani nic podobne. Kazdy clen skupiny chodi inak rychlo. Ked
idu dvaja v skupine, musia ist tak rychlo ako to zvlada pomalsi clen.
Tu su rychlosti prechodu mosta pre jednotlivych clenov:
Bono : 1 minuta na prechod
Edge : 2 minuty na prechod
Adam : 5 minut na prechod
Larry : 10 minut na prechod
Priklad : Ak by Bono a Larry prechadzali ako prvi, trvalo by to 10 minut kym
by sa dostali na druhu stranu. Ak by sa potom Larry vratil nazat s baterkou,
uplynulo by 20 minut a vy ste zlyhali vo vasej ulohe. ( nezabudajte, ze mate
iba 17 minut )
odpovede ocakavam na SS do 23.4. 20:00 ako predmet napiste "U2"
Bono sa vrati naspat (1 min)
Prejde Adam a Larry (10 min)
Edge sa vrati naspat (2 min)
Prejdu Bono a Edge (2 min)
Cize 17 minut
spravne riesenia: cervo, JAro,Laveron
ospravedlnujem sa...nabuduce dam dlhsie
na co sa pouziva takyto druh naboja
(iba mobil kvalita)
sam neviem, preto sa pytam
Na kolko najviac casti sa da rozdelit kruh styrmi priamkami?
(Kazdemu zo ziakov vyslo rovnako)
bol si blizko
jasneeeee
ale na aky? (odpovede typu : dvojkolesovy or s pomocnymi, mtb, cross... etc. vam nepomozu
vidis ty kokso, to ma nenapadlo
Na kolko najviac casti sa da rozdelit kruh styrmi priamkami?
(Kazdemu zo ziakov vyslo rovnako)
mne vyslo 10
2=1
http://youtube.com/watch?v=RkSow7FtWmA
http://youtube.com/watch?v=iceFDrhK73U
2x2=5
http://youtube.com/watch?v=iKTCTy4UsUg
http//youtube.com/watch?v=9Af4Y46dqwQ