Takze mozeme pokracovat debatou z temy "Škaredé, netradičné bajky a všakovaké výmysly na 2 kolesách" a debatou okolo zahadnej smrti Pininfarina.
posledný komentár: 11. 2. 2024 o 11:31
posledný komentár: 30. 7. 2010 o 13:24
posledný komentár: 11. 2. 2024 o 11:31
posledný komentár: 30. 7. 2010 o 13:24
Pali: Takze Ty nemas podla technicaku vozidlo kategorie M1/N1, ale kategorie G?
Práve to pozerám a mám tam napísané M1G. Fčúľ buc múdry...
Inak sranda, ako sa zlepší trakcia a ovládateľnosť po zapnutí štvorkolky už len pri intenzívnejšom daždi.
Na slalom 2WD
Na SK cesty 4WD
Inak sranda, ako sa zlepší trakcia a ovládateľnosť po zapnutí štvorkolky už len pri intenzívnejšom daždi.
jj, toto mozem potvrdit, jazdim Outika. A ked zaberie v zakrute S-AWC, to je citit brutalne.
Dovolím si odpovedať za autora príspevku
- čo sa týka režimov podla motorizácie DDIS má redukciu, 4L a 4H. Podľa toho čo sme skúšali sa permanentne točia všetky kolesá v istom pomere, v prípade, že sa koleso dostane do šmyku tak sa pomer mení a všetko už reguluje elektronika (ktorá fakt funguje)
Je to fakt super auto, taký stredný Offroad z novších aut. Jediné čo sa mi nepáči je, že ho treba držať viac v otáčkach a chýba mu 6 na diaľniciach. Ale popravde, toto auto neni na diaľnice
Žiadne z takýchto áut až po prémiovejšie suv (tuareg) nejazdia dobre vo vyšších rýchlostiach. Tu sa dlhá 6ka nenosí.
Mňa však zaujala kombinácia fajn terénnych vlastností so samonosnou karosériou a dokonca viacprvkovou zadnou nápravou. Jazdí to použiteľne aj po ceste, však?
Inak dočítal som sa, že tie staršie ročníky nemali ESP ale samosvorné diferenciály. Mali sme Jeep Grand Cherokee WJ a ten mal tiež 3 samosvory a považujem to za najlepšiu konštrukciu 4x4. Na druhú stranu do toho išlo snáď 20 litrov drahého prevodovkového oleja. Dokonca to v techničáku bolo zapísané ako kategória G a nemuselo to mať na zimné gumy. Pravdu povedať to ale slúžilo ako rodinné auto a ďalej ako po poli nikdy nešlo. Otec aj tak ľutuje, že ho predal.
chmeliak Presne ako píše papatulo, toto je ešte poctivý pohon 4x4. Táto generácia (od roku 2005) Grand Vitary má medzinápravový diferenciál takže sa jedná o stály pohon 4x4 (o tom svedčí aj spotreba - priemer 8l nafty), v teréne sa medzidif uzamkne a v prípade potreby sa priradí redukovaný prevod.Teraz Suzuki ponúka pre Vitaru a S-Cross Allgrip systém, čo je elektronické pripájanie zadku, má to režimy Auto, Sport, Snow a Lock. Suzuki nezaprie skúsenosti so 4x4 takže aj keď medzidif nahradila el. mag. lamelová spojka je to funkčné, rozdiel v režimoch cítiť a len tak ľahko sa to nevzdá aj v náročnejších podmienkach ale do ťažkého terénu to určite nie je. Potom ostáva už len Jimny, ktorý stále má riadny pohon 4x4 s redukciou.