ten switch význam má,treba sa previezť,funguje super-ale je ťažký,na XC treba ísť z váhou dole,tak urobili prepákovaný jednočap,hojdať nebude,keďže dali zamykanie tlmiča aj vidlice-váha toho rámu je porovnatelná z priamou konkurenciou
Rumakk: na XC nepotrebujes nic komplikovane, prepakovany jednocap bol vzdy najvyhodnejsi a stale bude. Potrebujes aby ti to pruzilo a aby si mohol zamknut, resp. vyrazne utiahnut kompresiu, nic ine nepotrebujes. U enduro je situacia uz uplne ina a tisic roznych moznosti
Ešte prípadne Forbidden by si mohol vzhľadom na systém odpruženia obhájiť vysokú cenu. Radosť pozrieť na tie mega veľké a pomerne luxusné ložiská, titánové skrutky všade, všetko krásne spracované, nádherná kvalita laku. Pritom tá cena je nižšia ako vyššie spomínané stroje.
Tak je to aj o tom, aký typ stroja. XC efektivita,bomby, hore kopcom, dolu už letia aj keby tam mali konár namiesto tlmiča. Enduro, to už je iná káva, tam VIrtual a iné systémy majú opodstatnenie. Ono si treba vyskúšať, ja mám jeden, prepákovaný jednočap a druhý virtual. Jedno ide lepšie hore, no dolu kopcom je virtual inde. A zas objektívne, Trail bike, čo má vážený ako ho jazdím (so všetkým) 15kg druhý bike 12,7kg a to cítiš. A aj tak sa mi lepšie ide na tom 15kg
Johnny80 Skôr tu ide Janči o vyššie ceny týchto nových modelov napriek jednoduchšej konštrukcii bicykla, ktorá viac využíva vlastnosti materiálov ako prepracovanosť systému odpruženia. Tebe ide bike dobre hlavne preto, lebo som ti ho teraz ošéfoval a vytunil. ???
🤣😀🙈Rumakk Juraj čítaš to 🤭 zachvíľku, keď budem rýchlejší dolekop, tak Braňo napíše, konečne ti to ide, som ťa to naučil 🤣 I keď pravdou je, že taký Taipan, ma naučil ako ísť cez tie rockgardeny 🤔😆👊
pre XCO chrtov je jednočap dostatočný. Záleží od umiestnenia je aktívnejší alebo viac má väčší "pedal-kickback". Záleží ešte na veľkosti prevodníka u rôznych modelov bicyklov (pozícia/vzdialenosť hlavného pivotu od stredu BB). Od toho sa potom odvíja aj tuhnutie zadnej stavby pri brzdení. A preto nič nenahradí kvalitný virtuál aj pri nižších zdvihoch XCO/XCM bajkoch. Hlavne nie každý je pretekár a chrt. Ja si na staré kolená prajem skôr bajk s s dobre navrhnutým virtuálom ako napr. DW link, alebo spomínané Meastro. Ibis a BMC sú jedny z mála posledných "samurajov", ktorí ešte ponúkajú virtuál aj pri XCO modeloch.
Neviem co stale mate s tym tuhnutim pri brzdeni. Treba brzdit prednou Nevsimol som si velmi, ze by sa nejak znatelne inak spraval maestro vs. obycajny jednocap (az teda na rozdiel zdvihov ). Ak chcete naozaj riesit tuhnutie, na to su dost speci prepakovania brzda s tlmicom, take tiahlo.
No takto ale nie je case, v ktorom sa tu riesi odpruzenie. Lebo ak ta prekvapi v rychlosti zakruta, kde potrebujes zadne odpruzenie, tak sa obavam, ze ti nepomoze brzdit zadnou
Neviem co stale mate s tym tuhnutim pri brzdeni. Treba brzdit prednou Nevsimol som si velmi, ze by sa nejak znatelne inak spraval maestro vs. obycajny jednocap (az teda na rozdiel zdvihov ). Ak chcete naozaj riesit tuhnutie, na to su dost speci prepakovania brzda s tlmicom, take tiahlo.
To, že ty si si nevšimol nemá žiadnu výpovednú hodnotu.
Noo keď dom prešiel z Maestra na 4 čap tak som veľmi rychlo zistil ze nemôžem brzdiť kedy sa mi zachce... ? Ten rozdiel ako sa to chovalo pri brzdení na roletach bol markantný....
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
..aj Santa sa pri ich XC bajku vykaslal na VPP
To, že ty si si nevšimol nemá žiadnu výpovednú hodnotu.
Noo keď dom prešiel z Maestra na 4 čap tak som veľmi rychlo zistil ze nemôžem brzdiť kedy sa mi zachce... ? Ten rozdiel ako sa to chovalo pri brzdení na roletach bol markantný....