Páči sa vám, že sa v školách učí náboženstvo? Nepatrí to do krúžkov - po škole? V ústave je zakotvené v Čl. 1
Slovenská republika je zvrchovaný, demokratický a právny štát. Neviaže sa na nijakú ideológiu ani náboženstvo.
Ocenil by som vecnú debatu.
Cernak je uz podla obhajcov krotky ako baranok a nepredstavuje ziadne ohrozenie pre spolocnost.
Btw A nemoze to byt aj naopak? Ze osobne sa to mnohi ludia boja priznat a v scitani to praveze slobodne priznaju, lebo tam to nikto nevidi?
Ak ide o tlak okolia a blizkych , neda sa hovorit o svojpravnom rozhodnuti.
Ad. Btw. To by praveze bolo ovela menej veriacich podla scitania.
To co som cital roky dozadu, to obsahuje, ovsem musia suhlasit obe strany. To co sa podpisalo, moja take-away message ked som si to cital, bol taky hybrid bianco seku a neurcitych vagnych popisov. Ovsem, niesom pravnik, "toboz" medzinarodny, takze taketo znenia mozu byt uplne ok, a vlastne to bola "uvodna" dohoda, ktora mala byt nasledovana dalsimi upresnujucimi dohodami.
O to trapnejsie su vykriky celeho cirkevneho spolocenstva pri veciach ako istanbulska zmluva/deklaracia a podobne.
Btw A nemoze to byt aj naopak? Ze osobne sa to mnohi ludia boja priznat a v scitani to praveze slobodne priznaju, lebo tam to nikto nevidi?
ústavný súd po schválení medzinárodnej zmluvy už nemôže posudzovať jej nesúlad s ústavou pretože schválená medzinárodná zmluva mu je nadriadená.
takže jediná šanca je jej otvorenie po dohode s vatikánom.preto sa treba spätne pozrieť kto ju v roku 2000 presadzoval a vehementne sa za ňu zasadzoval.
Viem, ze cirkev poskytuje aj dalsie pridruzene sluzby k duchovnym (hospic, socialna starostlivost , a pod.) , a nahradit ich v kratkom case, po personalnej stranke by bol problem.
posledný komentár: 30. 11. 2025 o 9:08