Tak ja som dnes ráno podcenil maličký zjazd a mláku pod ním. Zbadal som ju na poslednú chvíľu a chcel som sa jej vyhúť, lebo som nechcel byť hneď na začiatku cestu zadrbaný, ale pri brzdení počas uhýbania som dostal čmyk, pretočilo ma a preletel som cez prednú vydlicu. Tvrdý dopad na chodník, no našťastie nič nemám zlomené, iba ruka je narazená a lakeť nemôžem úplne vystrieť. Na úrazovke sa na to pozreli a povedali mi, že stačí na to ľad - cítil som sa trápne, že som tam išiel s niečim takým, ale čo už.
Je nejaká rada ko riešiť podobnú situáciu nabudúce? Bol to malý kopček (vyasfaltovaný chodník) asi 30 metrový, mierne vlhká vozovka, ktorá ale vyzeral suchá a mláka na konci, išiel som asi 25-27 km/h. Ja viem, že by som mal ísť pomalšie ak som si nie istý terénom, ale chodím tade pravidelne, len ma zradil dážď v noci.
To poznam, na poslednu chvilu spravit reflexivne nieco .. tiez sa mi stalo nieco podobne, stalo ma to neprijemne narazenu nohu a zlomenu brzdovu paku. Asi jedine sa naucit a vsugerovat si , aby clovek nerobil taketo nahle pohyby , pokial o nic nejde.
zas niektore veci netreba podcenovat, ja som bol prehovoreny aby som sa siel dat skontrolovat po pade a rovno si ma nechali na oddeleni JIS...myslel som ze len narazene rebro, ze to prejde, keby som nesiel uz by som tu asi nebol...
mozno sa to trosku da eliminovat znizenim taziska na bicykli statim na jednom pedali a stehnom cez ruru, alebo lepsie povedane zlahka na rure sediet, nesediet na sedadle, mierna sa tym bicykel odlahci od tlakov na teren, ale niekedy je aj toto odlahcenie asi horsie. druhu nohu mat vystretu(v kolene samozrejme zohnutu) pri zemi a v pripade potreby sa s nou odrazit a zrovnat sa. to je vsak mozne pri nizsich rychlostiach. pri vyssich rychlostiach neviem, vtedy sa neda asi nohou vcas a ucinne zareagovat, moze ju teren vziat a jazda sa stane uplne "leteckou". vzdy je nebezpecna taka moznost, ze noha pri pade bicykelka" aj tak neustali jazdu a jazdec spravi nechcenu snuru s nohami. mam to odskusane na velmi klzkom podklade. hovorim tomu trojnožka, dve kolesa a noha. nohou sa na klzkom da mierne opierat, klzat a tvorit tri dotykove body s terenom. pribrzdovat treba podla potreby, najskor viac zadnou, ale zalezi aj na odlahceni kolies pri zmene taziska, sklonu cesty... dezen by sa mal taktiez brat do uvahy. jeho moznosti ovplyvnuju jazdu.
pol zavisi kedy to rupne. Ja som si natiahol sval v bazene, ked som sa prudko odrazil, dostal krc a aj napriek tomu sa snazil plavat Ved uz mi chybalo len 150 m, tak snad nebudem prestavat... no a tak som vyse tyzdna nemohol behat
Drop v zatacke. No jo. Dalo sa cakat Bol som moc premotivovany. Na fotke vidite zatocene koleso dolava. Malo byt presne naopak. A tak som vrazil do padnuteho stromu a kotulal som sa po nom aj s bikom. Chranic kolena som mal stiahnuty az na clenku. Lavy laktovy cely zasvineny, cize nemat ho tak neviem. Prilba buchnuta o bohvie co. Ale asi o ten padnuty strom kedze je v nej mach. Ruksak ( ktory som si podovne ani nechcel na skok vziat ) s kazdej strany od hliny plus bonus v mieste pre prilbu. Ostala mi len bolest nad clekom a mierne obmedzena hybnost. Odrete miesto je na fotke. Malo byt to byt ok, ci?
Vidla na doraz. Cize si letel vzduchom na drope a ked si dopadol s kolesom zatocenym mierne vlavo, tak ta to poslalo rovno na ten kmen? Ak si vsetko pamatas a nedostal si nejaku supu do hlavy tak hadam otras tam nebude. Prilba s novou vystelkou stylova.
nezomres neboj ale verim ze aj ked tam skoro nic nevidno boli to. ja mozem konecne po mesiaci ak nie viac spat na pravom boku po tom jak som si rebra narazil odvtedy som na horsky nesadol, len cestak
Tam kde je foto s ruksakom vidno onen osudny strom na zemi. Ten som opisal cely O hlave som ani nevedel keby mi kamos nepovedal, ze je spinava. Packy som mal este pretocene. Je dobre ich moc nedotahovat. A netreba sa bat. Co ta nezabije....
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
http://www.bike-forum.cz/fotogalerie/pady/detail-47404.html
Je nejaká rada ko riešiť podobnú situáciu nabudúce? Bol to malý kopček (vyasfaltovaný chodník) asi 30 metrový, mierne vlhká vozovka, ktorá ale vyzeral suchá a mláka na konci, išiel som asi 25-27 km/h. Ja viem, že by som mal ísť pomalšie ak som si nie istý terénom, ale chodím tade pravidelne, len ma zradil dážď v noci.
Diagnoza? Pocul som o pripade, ked cyklista po pade nesiel k doktorovi a na druhy den sa uz neprebudil - embolia
Radsej tak, ako takto:
http://dvorakova.blog.sme.sk/c/184329/Ale-ved-vy-mate-roztrhnuty-sval.html
http://mpora.com/articles/tragedy-meribel-dutch-mountain-biker-killed-world-cup-annefleur#!bIXibv
smutne, musela zrejme v rychlosti vpalit do zabradlia a vzapi ju katapultovalo cez zabradlie