Kategórie
Bike-techPripájam obrázok z minulého roka z Livigna, dúfam že sa Samko nenaštve.
posledný komentár: 30. 7. 2010 o 13:24
-10% GT Pro Series Junior 20 detský bicykel, vivid transparent blue/white
449 €
-10%
MOC 499 €
Akcia -23% Troy Lee Designs Stage Knee Guard chrániče kolien, čierna
od 70,99 €
-23%
MOC 102 €
savings POC Joint VPD Air chrániče kolien, uranium black
od 69,99 €
savings
MOC 108 €
Výpredaj -13% Alpinestars Impact Plasma Pro chrániče kolien, čierna/biela
od 96,99 €
-13%
MOC 115 €
pohľad kamery bol z riaditok, a potom ked mu vzali bicykel tak bol v sanitke pohľad kamery odkiaľ ? ale z rozhovoru na facebooku odkiaľ je video vyzerá že nemal prilbu
https://www.novinky.cz/clanek/krimi-policie-patra-po-totoznosti-cyklisty-v-bezvedomi-na-breclavsku-se-srazil-se-srnou-40435801
Nikde nepisem, ze to tvrdili.
Ze nemal prilbu je len logicka dedukcia.
Na cyklotrase platia PCP, dieťa malo koľko, 9 rokov?, keď rodič berie dieťa do premávky na cyklochodník, úplne najmenej je povedať dieťaťu - jazdi vpravo, za stred/čiaru nechoď, zastavuj na pravom boku/v tráve, ukazuj rukami smer, keď sa rozbiehaš/chceš otočiť -> pozri sa za seba či niekto nejde... (9 a aj menej ročné dieťa v školskom veku by to malo všetko pochopiť a rozumieť prečo, a nie ho ospravedlňovať, že má mať rozum dospelý, a je to len dieťa a neuvedomuje si, a podobné kecy... nie je to predsa jadrová fyzika... dnešné deti sú šikovné a chytré, keď už aj školkári dokážu šikovne ovládať mobil, tablet a podobnú techniku)... Ak rodič uzná, že jeho dieťa nie je spôsobilé na jazdu po cyklochodníku, logicky tam radšej s ním nepôjde. Chcem upozorniť aj, že na dlhých cyklochodníkoch sa vyskytujú aj tranzitujúci cyklisti, presúvajúci sa na dlhšie vzdialenosti, a tí jazdia spravidla vysokými rýchlosťami okolo 30 km/h.
Zásadná chyba je aj vracať sa hneď na cestu, keď bicykel z nej zíde, a cesta je vyššie ako tráva. To hrozí, že predné koleso skĺzne po hrane cesty, čo vyzerá, že sa stalo aj vo videu. Treba sa radšej vracať na cestu zo smeru čo najviac kolmo k nej, to isté platí aj pri prejazde koľajníc, ktoré idú šikmo cez cestu. Pri návrate zo šikmého smeru radšej len rýchlosťou chôdze a zdvihnúť predné koleso.
A záchranári, myslím si, že nezavinili smrť srandovaním, aj keď srandovať nebolo vhodné. Skôr potom, čo sa dialo v nemocnici, či prebehli potrebné vyšetrenia a nepodcenili stav skôr tam.
...btw 10 rocne dieta uz nemoze legalne jazdit po chodniku
Ale technicky ma lto pravdu. Cyklotrasa nie je ideal na ucenie sa zakladov bicyklovania.
priateľka zosnulého ktorá video zverejnila napísala na otzky či bola prilba, že nie je podstatné či bola alebo nebola a že v mieste kde sa to stalo nebola povinná, takže z takéhoto vyjadrenia mi vychádza že zrejme nebola, ale s istotou sa to tvrdiť nedá, na videu celý čas prilbu nikto z prítomných nespomenul, nikto sa neopýtal či pán mal prilbu takže z toho sa zistiť nedá, rovnako sa nedá s istotou tvrdiť že keby bola tak prežije, ak je prilba tak je pri páde väčšia pravdepodobnosť menších fatálnych zranení, 100 % istota prežitia ale neni
Ja si skor myslim, ze ani nie.
samozrejme, keby bola prilba tak je pri náraze lebky na tvrdý podklad väčšia šanca prežitia, otázka v tomto prípade je čo bolo príčinou smrti, mohlo to byť napr. aj poškodením miechy v krčnej časti, toto sú ale len dohady kedže my príčinu smrti nepoznáme, na to je prilba aby chránila lebku hoci tá dosť vela vydrží, už som spomínal ako som sa strepal v zjazde pri rýchlosti možno 50 km/h pred 50 rokmi vo veku 9 rokov s o 7 rokov starším bratrancom na bicykli Ukrajina ked ma viezol na ,,váze,, a zrejme som strčil nohu do predného kolesa a išli sme obaja okamžite cez riaditka - samozrejme bez prilieb - labkami, ... na asfaltovú cestu, bratranec bol tri týždne s otrasom mozgu v nemocnici, mne nič
Domnievam sa, ze v tomto pripade ta prilba je rozdiel medzi zivotom a smrtou. Nuz ale ako sestra napisala, nebola povinna... Kauzalita jej v tom soku zjavne unika.
V tomto prípade má dieťa 9 - 10 rokov, už dosť veľké, aby bolo v niektorých veciach samostatné, rodičia ho isto nevodia za rúčku... Môže kľudne jazdiť po cyklochodníku, no už sa očakáva od neho (je už veľké), že vie, ako sa správať na cykloceste, že sa nemá kľučkovať cez čiaru, zmätkovať, má sa jazdiť vpravo, ukazovať smer a pod... primerané veci jeho veku a úplné základy... Rovnako ako vie, že 1+1 je 2, má pozdraviť, nemá sa dotýkať horúcich vecí a hrať s ohňom, má si dať bundu keď mrzne, nemá skákať z okna či odhadovať odpad ale dať do koša...
clxno1 - nemám deti, a iste, že ľudia robia chyby, z arogancie aj nepozornosti. Môže teda aj dieťa zabudnúť. Radšej si s ním dookola opakovať pravidlá, aj ho skúšať na cykloceste, keď tam nikto nie je. Povedať zastav - tak či zastaví vpravo na kraji. Ideme sa otočiť - či sa otočí, že sa predtým pozrie. Časom si vybuduje návyk, reflex, a bude to robiť podvedome ako keď my radíme v aute... Poprípade rodič nech má zrkadlo na riadidlách a upozorňuje, že pozor, teraz ide bicykel zo zadu... Len teraz je častá benevolentná výchova, keď dieťa môže všetko a nemusí nič, lebo je to len dieťa.
https://www.topky.sk/cl/11/2545379/Strasidelna-nehoda-v-priamom-prenose--VIDEO-Chlapec--12--vbehol-pod-kolesa-auta--vodic-nemal-sancu-zrazke-zabranit