Pšeničné mám rád, toto je tmavá pšenica,sem tam v bile majú ERDINGER Dunkel,
prípadne v Metre,tam aj AYINGER, predtým zvykli mať aj KROMBACHER, ale to už bude tak 15 rokov dozadu
a Český primátor robí slušnú svetlú pšenicu
Ak si dobre pamatam, necapuju sa, su len flaskove. Podavaju sa do specialne vysokych poharov, nalievaju na jeden sup a vytvori sa vysoka pena. Vo svetlom by mali byt vidiet plavajuce kvasnice (Hefetrüb).
Varil som doma aj pšeničné, tam je najdôležitejšie načasovanie podľa počasia / ročného obdobia, ibažeby si mal na kvasenie klimatizovaný priestor,
Pri cca 16-17 stupňoch vznikne relatívne chuťovo neutrálna pšenica typu Erdinger alebo Paulaner, to mám najradšej.
Pri teplotách nad 20 máš už hodne aromatickú pšenicu typu Krombacher - tam sú už šialené ovocné chute, ale aj to je dobré
dnes riadna zmeska - ja viem ze to niesu piva ale -
Kartel Wilda - psenicne s koriandrom a pomarancovou korou vyhrava dnesny vecer - hladanie kvasiniek znie az usmevne https://pivovarzichovec.cz/kartel/projekt-wilda-trileta-cesta-za-kvasinkami-z-mistnich-sadu/
oblubeny Zichovec siel domna dnes prekvapivo najhorsie napriek tomu ze to je len 8-cka, ale jednoznacne najvonavejsie pivko vecera, radost si privonat
no a šleha na zaver - velmi vyrazna kysla ananasovo-kokosova pinakolada ktora do mna padla ani neviem ako - velmi nebezpecne pivko
no ten psenicny wilder citim na jazyku este teraz, mnamka
Som sa prave vratil v case tak ca. 100 rokov spat, do cias, ked este deti chodili otcom do krcmy pre pivo. Dnes ma dcera potesila Plznickou po vyjazde a stihla to, kym padla pena..
Po tohtotýždňových roznych druhoch z Westwind Brauerei (Deutsch Jahrndorf), svetle, cervene, tmave, dovezenych ako inak bicyklom (foto nemám) takýto domáci klasik na privítanie
Nie som ziaden degustátor s citlivými chutovymi bunkami, moj popis tohto Morettiho je take normalne pivo, v dobrom zmysle, neprekvapi, klasika, mozno trochu lahsie, menej horke.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
prípadne v Metre,tam aj AYINGER, predtým zvykli mať aj KROMBACHER, ale to už bude tak 15 rokov dozadu
a Český primátor robí slušnú svetlú pšenicu
Pri cca 16-17 stupňoch vznikne relatívne chuťovo neutrálna pšenica typu Erdinger alebo Paulaner, to mám najradšej.
Pri teplotách nad 20 máš už hodne aromatickú pšenicu typu Krombacher - tam sú už šialené ovocné chute, ale aj to je dobré
aj mojím momentálne obľúbeným pivovarom pod skalou a ich bicyklovou 8ičkou
Kartel Wilda - psenicne s koriandrom a pomarancovou korou vyhrava dnesny vecer - hladanie kvasiniek znie az usmevne https://pivovarzichovec.cz/kartel/projekt-wilda-trileta-cesta-za-kvasinkami-z-mistnich-sadu/
oblubeny Zichovec siel domna dnes prekvapivo najhorsie napriek tomu ze to je len 8-cka, ale jednoznacne najvonavejsie pivko vecera, radost si privonat
no a šleha na zaver - velmi vyrazna kysla ananasovo-kokosova pinakolada ktora do mna padla ani neviem ako - velmi nebezpecne pivko
no ten psenicny wilder citim na jazyku este teraz, mnamka
No...ked už inšo neznaš/nemožeš vyroniť ta aspoň tú slzu 😆😆😆
https://www.tasteatlas.com/worst-rated-beers-styles-and-brands-in-czech-republic
https://www.tasteatlas.com/worst-rated-beers-styles-and-brands-in-czech-republic
prvé 3 som pil, to znojmo nie
starobrno - heineken
bŕeznické - slušné ale nejak nenadchlo
budvar - zabudli tam dať poriadny chmel
Teda asi skôr tá 13ka