MSI 970A-G45
Fortron/BlackPower FSP zdroj 550W, APFC, 85+
AMD, Phenom II X4 975 Black Edition
Kingston 3x2GB DDR3 pamäť 1600MHz CL9 Hyper X XMP
LG Blu-ray BH10LS30 LS
Sapphire HD 7870 Oc
Chladic Coolermster V8
2 krat Hdd
Ku grafike pisali, ze ma byt zdroj minimalne 500W. Mam 550W s vysokou ucinostou no moze byt uz vyzity? Kupovany august 2011.
posledný komentár: 10. 12. 2025 o 21:27
posledný komentár: 7. 12. 2025 o 11:00
Ja pouzivam vacsionu purple a red verzie, Ak si chces dopriat vacsiu rychlost tak Red Pro, tichy vsak nebude ani jeden.
V principe je to jedno, co tam strcis, niekto zase neda dopustit na Seagate.
2TB je standard, ale dobry pomer kapacita/cena maju aj 4TB verzie.
Lenze to boli casy EFRX. Dnesne EFAX a EFZX ci ake to maju, tam uz clovek niekedy nevie co dostane.
ta neviem, u nás beží kopec VM na NetApp-och a nesťažujú sa...
este kacirska myslienka, pri tej cene, nezoberies radsej nieco dvojdiskove?
ceny su to v podstate sialene (ja viem, inflacia a pod) ale na sambu, ftp, ... teda na typicke domace pouzitie by som bud poskladal raspberry pi, alebo nejaky mini pc a disk pripojil cez usb3, alebo pre skusenejsich pozriet sa po bazarovom HP Microserver G8 pripadne starsi G7
vela ludi este pouziva notebook ako domaci server. Zataz je tam totiz minimalna a maju vstavanu bateriu ako bonus, takze kratky vypadok najapania ich nerozhadze
V podstate asi DS218play je o nejakých 60 eur s najnižšou cenou ak nerátam ten 220j s 0,5 ram a bielu verziu..
Príde mi to už dosť ak to ozaj bude hlavne na tie filmy. Ale je to cesta a kupovať postupne, zatial tam mozem mat aj disk ktorý mam, 860 evo 250 gb samsung SSD
Spominali sa tu Microservre od HP...u mna kedysi jasny favorit, ak boli v akcii predaval som ich viacej ako domace NASka, pretoze to boli super masiny. Neskorsie generacia dokonca multisietove, iLO k tomu atd...
Ale nove sa uz neoplatia, asi mesiac dozadu som kupoval zakaznikovi nejaky za asi liter, spotreba je tam uz vyrazne vyssia ako u domacich NASiek, ramky uz vyhradne len ECC, iLO uz nie je v zaklade a musi sa dokupovat a multisietovky sa rychlo stratili z obehu bohuzial.
Ale starsie generacie z inzeratu preco nie, sam mam jednu pod nohami (AMD Turion(tm) II Neo N40L) so spotrebou 20-30W a 4 diskami v sebe. Kedysi sa k nim dali pri cena 150 eur bez dane kupit aj Win2012 za 1 euro...ako vravim predaval som ich ako teple rozky.
Dnes som zastanca uz hotovych NAS jak na doma tak do malej firmy.
Len nie preboha WD.
Ako vravim negativne skusenosti z minulosti...sam mam doteraz doma jedno WD, ktore skoncilo vykuchane, pretoze som stle musel nieco riesit az na urovni OS, takze bolo rozbrate na dosku, aby sa s nim dalo manipulovat.
A kedze som rovnake modely predaval aj do firiem, pripadne kamosom a podobne problemy som mal aj inde.
Casto to viedlo az k uplne strate dat (zvacsa slo o jednodiskove modely).
WD NASka su mna synonymom odpadu.
Dufam, ze ti dlho vydrzi;o).
a otazka kedze s tym robis, existuje riesenie s mirror Raidom do 350 eur a aby som mal aspon 2TB na jednom disku?
a otazka kedze s tym robis, existuje riesenie s mirror Raidom do 350 eur a aby som mal aspon 2TB na jednom disku?
Najlacnejsie overene riesenie (aspon u mna) mas Zyxel 326 + 2xwd blue a mal by si byt okolo 300 eur. Ak neveris modrym diskom od WD mozes ist do drahsich purple, alebo este drahsich redov.
Zyxel 326 a jeho predchodcov mam este rozhadzanych kade tade a priznam sa, ze jedine, co mi na nich vadi je ich chudobna sw vybava lebo uz som rozmaznany z QNAP a Synology.
Myslim, ze som za cele tie roky nemal ziadnu reklamaciu a ani som nemenil vadny na rozdiel od WD...a predaval som ich dlhe roky po tom, co som sa rozkmotril zrovna s WD.
Este poznamka k tomu, ze si cital nejake recenzie a ze to vychadzalo dobre pre WD. Ano je to kludne mozne, pretoze moje negativne skusenosti maju uz nejake tie roky a WD mohlo na svojich NASoch vselico zmenit. Ale treba si uvedomit, ze recenzie na obchodoch ako ja Alza a spol robia ludia amateri vacsinou a tesne po nakupe, kedy su vacsinou pozitivne naladeni. To, ze po roku to zacalo hucat, prehrievat sa, ci zamrzat (bez problemy WD kedysi) uz nenapisu.
Preto tu casto zdoraznujem, ze spravujem XY kusov danych zariadeni, ze s tym robim XY rokov, pretoze moje skusenosti su z realu a paradoxne mozu byt hodnotnejsie ako napriklad skusenosti blackmana, ktory pravdepodobne spravuje zariadenia o level vyssie ako ja a nevenuje sa SOHO segmentu.
Aj dnes rano som sa zobudil na telefonat zakaznika, ze mu nejde NASko vo firme a zistil som, ze dnes mali QNAPy divny den. Rozne fw, 3 stroje z desiatok, co mam pod centralnou spravou zamrzli, ze bol nutny restart. Webove rozhrania odpovedalo hlaskou, ze sa mam obratit na admina, ssh odmietalo aktivne spojenie.
QNAPy mam ako primarne SOHO stroje uz asi 3-4 roky a toto sa mi este nestalo. Vyzera(lo) to na nejaky utok cez myqnapcloud, ale zahada je preco zamrzli len 3 stroje, co je male percento na to, aby slo o nejaky utok podla mna.
Toto su skusenosti, ktore iny clovek mat nemoze pokial nerobi nieco podobne ako ja, a preto si casto myslim, ze moje skusenosti maju vacsiu vahu ako tvrdenia inych ludi.
To je u lto?