MSI 970A-G45
Fortron/BlackPower FSP zdroj 550W, APFC, 85+
AMD, Phenom II X4 975 Black Edition
Kingston 3x2GB DDR3 pamäť 1600MHz CL9 Hyper X XMP
LG Blu-ray BH10LS30 LS
Sapphire HD 7870 Oc
Chladic Coolermster V8
2 krat Hdd
Ku grafike pisali, ze ma byt zdroj minimalne 500W. Mam 550W s vysokou ucinostou no moze byt uz vyzity? Kupovany august 2011.
nechcel som ale budem musiet vyriesit zvuk k notebooku. niesom moc narocny ale to co je v nom vstavane je na hudbu a filmy nepouzitelne (otrasny zvuk). hladam nieco lacne s pouzitelnym zvukom - dobry pomer/zvuk (napr. sluchadla pouzivam 10€ sony s maximalnou spokojnostou). male, minimalisticke riesenie. rozmyslam nad BT reproduktorom https://www.muziker.sk/jbl-go-3-black - ako + beriem moznost prenosu po byte, pripadne pouzitie s telefonom niekde mimo domov. len netusim ako kvalitny to ma zvuk. co sa hlasitosti tyka, nepotrebujem aby susedia poculi co pocuvam. hudba mi nikdy doma nehuci.
nasiel som aj dobre recenzie na https://www.muziker.sk/creative-pebble-v2 len mi to bude zavadzat na stole a su k tomu "kilometre" kablov. no ak by mal byt rozdiel vo zvuku priepastny, zmieril by som sa stym.
JBL Go3 mam na pocuvanie podcastov pri upratovani ci na stavbe, na to je fajn kvoli velkosti a odolnosti, ale primarne na hudbu a filmy k notebooku by som radsej vzal nieco vacsie a stereo, ala Niceboy Raze
K notebooku a filmom by som siel cestou samostatnych BT bedniciek, ale co som kukal, su drahsie, ako gustom spominane.
ale tak asi sa zmierim s kablami alebo si pocas sviatkov zvyknem na ten divny zvuk zo vstavanych v ntb
Inak slúži mi už pekných pár rokov, taký pracovný, prach, vlhkosť...
Ohladom stereo vs mono v tomto druhu repro.. Na hudbu je asi "lepsie" mono, znie to z toho maleho tela akosi hlasnejsie
A neviem ako ty, ale pre mna je kopirovanie dat cez SSH uplne bezna prax, takze ziadna syntetika (alebo to mam mountnute cez NFS alebo SMB).
Ja mam pocit, ze sa tu vzdy zamerias na jedno slovo, ci vetu a tu rozoberas pricom ignorujes dalsie.
Na citanie, zapisovanie vplyva XY faktorov a trvam na tom, ze pri klasickom SOHO NASku byva najvacsou brzdou vykon diskov, ktore bezne nedokazu vytazit 1Gb/s siet.
Ja viem tiez spravit synteticky test, kde pomlcim/potlacim bezne problemy, ktore su pri prenasani dat na NASKu.
Vyladim si vykon procesora, vyladim si stav siete, data budem citat sekvencne a z najrychlejssej casti disku, test spravim jeden a nebudem ho opakovat lebo cisla mi vyhovuju, subor bude dostatocne maly, aby som nenarazil na limity cache, pouzijem odkaz na test, kde su sice hdd, ale sas a nie sata a pod.
Toto je test mojho disku, ktory je na pc ako datovy...uz tym trosku podvadzam, pretoze keby slo o systemovy su vysledky vyrazne horsie, navyse ide o 7200ot disk, takze opat tak trochu podvodo voci vacisne dnesnych diskov na urovni 5400ot.
na druhej strane ide o bezny disk, s beznou datovou strukturou, cize okrem velkych suborov aj tisice malych, s istou davkou fragmetacie vdaka pouzivaniu, takze urcite lepsi priklad ako novy disk s jednym video suborom v teste.
Obrazok jasne ukazuje, kde musia byt data, aby sme dosahoval rychlosti nad 100MB/s a kde ak sa naoapak nachadzaju budem dosahovat rychlost pod 100MB/s. Z obrazka pekne vidiet, ze v idealnom pripade dosiahnem rychlosti citania disku nad 120MB/s len pri cca 15% obsahu disku, pretoze fyzika nepusti a rotujucich kotucov musime pozerat pri urcitej uhlovej rychlosti na akom polomere kruznice sa prave nachadzame.
a ked uz ten sas test spominas, co som nalinkoval, no je to vtipne, kedze to bola reakcia na tvoje tvrdenie ze mirrorenie diskov sposobuje vyrazne znizenie prenosovych rychlosti, a to bola ukazka ze akoze fakt nesposobuje. Nehovoriac o tom ze cloviecik v teste sam vravel ze obdobne vysledky by si dostal aj so sata, pretoze rozhranie disku (sas/sata), akoby si mohol vediet, same o sebe nema ziaden vplyv na toto spravanie...
Pocuj flegko, neprezradis nam tvoju komercnu identitu, zeby aby sme vedeli kde sa taketo kvalitne rady a sluzby podavaju?
Ak nezistis poslem ti to do PM ak ta to spravi stastnejsim.
SAS vs sata...klasika...povies a a nepovies b + si trosku zamlcal iste veci o tom acku.
Vyhody SAS oproti sata tu riesit nebudem, podla kecov by si ich mal ovladat, ale hlavny rozdiel byval aj v otackach diskov...dobre vies, ze sas disky byvali az 15k otackove, co je 3 nasobny rozdiel oproti sucasnym beznym 5400 ot. Uznavam, ze dnes sa uz vacisnou dopredavaju len 7200ot sas, kedze ssd ich uz pomaly, ale isto vytlacili z trhu.
Keby som vedel , ze si clovek schopny sebareflexie vytiahnem tu aj nejake nove zabalene disky, co mam pripravene do NASIek (tusim purple a redy) a spravim ti rovnaky test, pretoze sa ma snazis presvedcit, ze sice starsi, ale 7200ot disk ma byt pomalsi ako sucasny 5400ot len preto, ze je stary??? Som nevedel, ze s vekom klesa rychlost diskov a 5400ot je viac ako 7200ot.
Ci uniklo mi nejaka ina pointa z tvojho prispevku?
Ale potesim ta, uz ma to prestalo bavit, aj tak si tu kazdy mlet svoje, zacina byt ta komunikaciu nudna a ja by som to uz rad uzavrel, takze kludne napis posledny prisevok a ja uz reagovat nebudem.
ale tak asi sa zmierim s kablami alebo si pocas sviatkov zvyknem na ten divny zvuk zo vstavanych v ntb
Kup toto a ked nebudes potrebovat stereo, tak mozes pouzivat / brat so sebou len jeden z nich: https://www.mall.sk/reproduktory-bluetooth/evolveo-armor-2x1
https://connect.zive.cz/clanky/operace-snehova-koule-jak-ukrajina-zachranila-14-pb-kritickych-dat-od-ministerstev-po-banky-a-skoly/sc-320-a-217484/default.aspx
- Když se bojovalo o Kyjev, ukrajinští ajťáci kopírovali celá ministerstva
- Pomohl Amazon a kufříková datacentra Snowball