MSI 970A-G45
Fortron/BlackPower FSP zdroj 550W, APFC, 85+
AMD, Phenom II X4 975 Black Edition
Kingston 3x2GB DDR3 pamäť 1600MHz CL9 Hyper X XMP
LG Blu-ray BH10LS30 LS
Sapphire HD 7870 Oc
Chladic Coolermster V8
2 krat Hdd
Ku grafike pisali, ze ma byt zdroj minimalne 500W. Mam 550W s vysokou ucinostou no moze byt uz vyzity? Kupovany august 2011.
posledný komentár: 10. 12. 2025 o 21:27
posledný komentár: 7. 12. 2025 o 11:00
a co spotreba?
dovod je jednoduchy - diskontna cena za ktoru sa ani neoplati dodavat vyrobky, z rovnakeho dovodu sa aj nVidia uz davno vykaslala na herne konzoly...
marecej maximalna spotreba CPU je pri hrach uplne irelevantna, kedze procak bezi na 30-40%
tak si najprv ujasni ci argumentujes tym, ze intel ma o 8% vyssi vykon na userbenchmarku, co je absolutne antiAMD stranka, alebo tym, ze pri hrach neni rozdiel v spotrebe (co je tiez kktina, lebo ked je rozdiel pri 100% tak je aj pri 40%)
https://www.visualcapitalist.com/ranked-americas-largest-semiconductor-companies/
kto by to bol ešte pred pár rokmi povedal - kedysi dominantný Intel až na šiestom mieste s polovičnou trhovou kapitalizáciou oproti AMD (a sedminovou oproti nVidii)...
AI je teraz zlata baňa. Intel nemá nič. Tu absolútne ryzuje NVIDIA, AMD trochu.
Herné konzoly+zakazkovy dizajn pre iné firmy (napr pre Tesla a iné), AMD top, aj počas krízy ich to potiahlo.
Servery, AMD vstal z mŕtvych, intelu dochádza dych. Recenzie sú krvavé jatky. Jeden veľký kšeft mal Intel dohodnutý s facebookom/meta. Nie sú schopní dodať načas, už je tam pichnute AMD. Tento rok Intel hromadne prepustal, zlé financie, zrušili veľa bežiacich projektov.
Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down
Ze Intel brute-forcom prevalcuje AMD na maximalnom vykone nehovori nic o tom, ako su jednotlive procaky vykonne napr. pri nejakych 60W pri hrani hier.
a teraz naspat k Taycanom, ktore nestartuju
môžem začať tým že Tesla má od minulého roku väčší celkový zisk a okolo 7x väčší zisk na auto a na rozdiel od Toyoty($220.57 B) nemá žiadne dlhy.
+ tie čísla v tabulke su neaktualne, TSLA ma aktualnu produkciu 1,8mil áut ročne na 10mil sa planuje dostat do roku 2028, predstav si čo to spraví s tým profitom a to su iba predaje aut. Okrem toho maju ešte zo 10 startupov ktore tiez začinaju zarabat
tesla 2022 net profit $12.6 billion
toyota 2022 net profit $18 billion
...ved jasne ze Tesla ma vyssi zisk na auto - ziadna ina predrazena kktina tak nedoji svoje ovce mesacnym predplatnym ako Tesla
Tym grafom som chcel ale poukazat na to, ze market cap Tesly je vyssi ako sucet 5tich najvacsich vyrobcov automobilov dokopy. Akcie Tesly su rovnaky bulsit ako kurzy kryptomien - teoria vacsieho hlupaka.
(I ked aj v tej Tesle su nejake pocitace...ale inak off-topic)
+ tie čísla v tabulke su neaktualne, TSLA ma aktualnu produkciu 1,8mil áut ročne na 10mil sa planuje dostat do roku 2028, predstav si čo to spraví s tým profitom a to su iba predaje aut. Okrem toho maju ešte zo 10 startupov ktore tiez začinaju zarabat
Vsade zasieras vsetko hnojom.uz aj tu?
To, že už zdieľaš userbenchmark ťa deklasifikuje v akejkoľvek diskusii o CPU/GPU.
Neviem ako je to s intel, kolko dalsich gen cpu budes moct dat do tej istej dosky?
No a ked som zbezne kukol ci uz phoronix na app (a linux gaming) alebo tomshw na gaming, tak super pre 13900k vo vykone je 7800x3d ked uz tak. Ked ides lowcost, tak kupis nieco na 5000 rade do konciacej platformy.
A spotrebou na tom pri amd budes dost vyrazne lepsie.
Ale ak ti je phoronix intel fanboy stranka s biased testingom s len "par" desiatkami dielcich testov, tak hej, nom