MSI 970A-G45
Fortron/BlackPower FSP zdroj 550W, APFC, 85+
AMD, Phenom II X4 975 Black Edition
Kingston 3x2GB DDR3 pamäť 1600MHz CL9 Hyper X XMP
LG Blu-ray BH10LS30 LS
Sapphire HD 7870 Oc
Chladic Coolermster V8
2 krat Hdd
Ku grafike pisali, ze ma byt zdroj minimalne 500W. Mam 550W s vysokou ucinostou no moze byt uz vyzity? Kupovany august 2011.
posledný komentár: 7. 12. 2025 o 11:00
Viem sa nejak cez mobil pripojiť k netu? Mobil cez kábel do PC? Alebo už v dobe, keď začali mať používané veci viac rozumu ako ich používatelia neviem ani priečinky v mobile prehliadať v Pc
Pozrel som sa na tvoju kartu z obrazku a nepodporuje nkovu normu, cize problem je, ze sa nepripoji na akekolvek AP pokial neznizis vysielanie na b alebo b/g (ak b malo nastavene mixed mode, tak si to znizi samo).
Vsetko sa riesi v nastaveni AP/hotspotu tel.
Teoreticky ak mobil pripojis k pc moze mu robit "modem", idealnejsie by bolo ak by sa pripajal cez mobilny hotspot.
Stary pc vezme viac elektriny ako na seba zarobi.
toto je blud,ktory sa da prirovnat k bludom,ake siria tie tupe socky→ hranol aj s blahokoktom ..... mozes sa zaradit medzi nich
Nie nie je. Vzhladom na stupajuce ceny energii a zmeny v halvingu tak uz niekolko rokov nie je ziadne CPU vhodne na tazbu a ich ulohy prebrali GPU, ci specializovane masiny postavene na inej architekture.
Kym pred 2-3 rokmi sa ti naozaj oplatilo mat zapnute hracske PC s hracskou GPU 24h denne a cas, co sa na nom nehras venovat tazeniu, dnes to nema vyznam....naklady na energie budu vyssie.
Po tohtorocnom halvingu, ktory pride o chvilku to bude defintivne.
Neviem preco snivas o tazeni, moje konto na Coinbase spravilo za 5 dni 30%, momentalne letia vsetk krypta hore. Ak si kupis dnes hocijake krypto mas 80% sancu, ze ti spravi v priemere 10%. Pred par dnami boli dni, ked to bolo 90% a premer bol 20-25%.
Zniz...
Cez mobil to už ideeee...
...not your keys, not your crypto
Kym pred 2-3 rokmi sa ti naozaj oplatilo mat zapnute hracske PC s hracskou GPU 24h denne a cas, co sa na nom nehras venovat tazeniu, dnes to nema vyznam....naklady na energie budu vyssie.
Po tohtorocnom halvingu, ktory pride o chvilku to bude defintivne.
Neviem preco snivas o tazeni, moje konto na Coinbase spravilo za 5 dni 30%, momentalne letia vsetk krypta hore. Ak si kupis dnes hocijake krypto mas 80% sancu, ze ti spravi v priemere 10%. Pred par dnami boli dni, ked to bolo 90% a premer bol 20-25%.
ak vynechám fakt že nechávaš krypto na burze čo urobí len dilino... (každý rozumný jedinec to presunie na svoju HW peňaženku). Tak nemáš úplne pravdu..aj v dnešnej dobe sú shitcoiny ktoré má zmysel ťažiť na GPU.... napríklad taký raven
ale tak keď sa tu už chválime, moje cardano je aktuálne 200% up
Ale ak sa uz chvalime mne spravilo GRT 233% za posledny mesiac, ale vzhladom na to, ze je altercoin bohac z toho nebudem, kedze v nom drzim len malu cast portfolia.
Schvalne som si hodil tvoj Raven do kalkulatora.
Ak by som mal doma slusnu masinu s GPU 4060 vytazim za 24h 12.64RVN co je 0.41$.
Ak pocitam 1kWH pri DD1 sadzbe za 0.184 a odhadovanu spotrebu pc dam 150W, tak za 24h som spalil 3.6kW=0.6624 eura.
A to nepocitam drobne, cize DPH, cena pc a pod.
Neviem ako ty, ale ja tam zisk nevidim. Cim slabsie pc tym mensi zisk. A to siel Raven podobne ako ine coiny poslednu dobu dost hore, cize par mesiacov dozadu by to bolo 0.2$/denne kludne.
registroval si si hru na MyTrainz AURAN? tam ju musis regnut pre servery N3V,aby si ju vedel hrat inac
piko psu je toto
zdroj je tento - 2x4pin 12V + nejaky proprietary 7pin s 4 zilami aktivnymi kde je GND, PS_ON, PWR_OK a asi 5V_Standby, ako popisane tuna
12V PSU ma vystup hned po zapojeni do siete. Bohuzial, ked zapojim pikopsu do dosky, tak sa nic nestane, dosku neviem zapnut vypinacom. Ak prepojim PS_ON so zemou za pikoPSU (cize vlastne na doske), tak docielim zapnutie/dodavanie vsetkych ATX napati. Bohuzial, stale nic - jedine co sa vetrak na cpu rozbehne, ale system sa stale nezapne. Na par miestach dosky som pomeral, ale jedine co sa mi podarilo je, ze vidim napatie na ON/OFF vypinaci na doske, a na usb headeri, cize 5V. CPU vetvu zapajam ci uz 4 zilou alebo 4->8pinom, ci uz zo samotneho HP zdroja, alebo pikoPSU, s rovnakym vysledkom (napatie na tejto vetve je tiez).
Skusil som prepojit ("skratovat") ci uz priamo PS_ON na doske s PS_ON na zdroji, alebo aj PWR_OK na doske s PWR_OK na zdroji, ale bez ziadaneho vysledku.
Zajtra snad skusim ATX zdroj na zistenie ci je doska mrtva (ostatne komponenty ficia), ale ak ma niekto napad co robim zle....
No a napr tejto kombinacie pikopsu a 12v psu, je takmer neexistencia dosiek napajanych cez 12V, resp nizkovykonovych (<300w) efektivnych zdrojov.