MSI 970A-G45
Fortron/BlackPower FSP zdroj 550W, APFC, 85+
AMD, Phenom II X4 975 Black Edition
Kingston 3x2GB DDR3 pamäť 1600MHz CL9 Hyper X XMP
LG Blu-ray BH10LS30 LS
Sapphire HD 7870 Oc
Chladic Coolermster V8
2 krat Hdd
Ku grafike pisali, ze ma byt zdroj minimalne 500W. Mam 550W s vysokou ucinostou no moze byt uz vyzity? Kupovany august 2011.
posledný komentár: 7. 12. 2025 o 11:00
P16 som tiez pozeral ale v podstate len jeden model dostupny s nejakou i7
Iba? To co mate za dodavatela?
Ty sa snazis niekomu druhemu hovorit ze jeho robota sa mu bude robit lepsie na niecom inom….
Ten marketer ti tiez nevravi ze mas svoju robotu robit na niecom inom….
Inak, nemyslim si ze podpora by bol az taky problem, ked uz aj taky lenochod ako Slovenska technicka univerzita ma dualne navody aj pre win aj pre mac ktorym rozumeju aj 70 rocny profesori….
Marketerovi musi byt jedno na akom HW a OS robi ak HW je dostatocne vykonny a SW v ktorom ma pracovat je kompatibilny s OS.
Ak jeho vyberava rit potrebuje Apple, korporat zrejme nebude pre neho to prave orechove.
Ocividne v tom korporate je moznost kupit imac len mam pocit ze scarinkovi sa do toho nechce? 😅
Osobne si nemyslim ze optimalizacia toho SW je lepsia na M3 ako na inteloch. Skor zavisi od toho ktory sw vie ako vyuzivat prostriedky. M3 pro ma 12 core cpu a i9 ma 24core 36 threads.
Problem skor je ze ludia s iNazorom sa snazia presvedcit vzdy a vsade ze jablcko je uplne najlepsie a urcite potrebuju aby im kupili prave to. Ale nie kazdy manager je natolko naivny aby im to zozral ?
AAPL ma bonus v tom ze ma pod dozorom hw+sw. Je to vyrazne jednoduchsie, ako napr pc ekosystem, kde milion hw kombinacii aj s periferiami (+ sw od kadekoho), a to vsetko musi fungovat.
Napr aj na steamdeck mozes dat neoptimalizovany windows namiesto steamos, ale vykon ide dole.
x86 je ekosystem hrubej sily.
To az teraz hovoris??? A ja sa tri roky trapim so HP Spectre X360...
Naposledy odinstalovanie zazracneho SW HP One Agent
Adobe veci vždy lepšie fungovali na macoch ako PC, odkedy si pamätám (90. roky). Priamo síce k veci nič nemám, preto som nepísal, no pred dvoma rokmi som externe robil nejaké veci pre jedno vydavateľstvo a nafasoval som vždy to, čo bolo k dispozícii - najprv Macbook pro s M2 (vtedajšia novinka), potom dva ***** bussiness noťasy od HP (presné modely si už nepamätám, no jeden bol vyslovene na grafiku, nejaký HP Iris?), soft bola grafická časť CS od Adobe (čiže to, čo spomínaš, len bez videa).
Intelácke PC ma niečím dokázali naštvať vždy - často lagovali aj pri prekresľovaní, listovaní v Bridge aj načítavaní náhľadov, pod silnejšou záťažou som občas viac čakal ako robil, procák si dával na čas. Evidentne tam boli nejaké úzke (alebo oproti Macu užšie) hrdlá, minimálne smerom k disku, možno aj pamäti. Nič hrozné, ale vyrušilo. Mac behal bezproblémovo skoro vždy, nejaké zdržanie ma vyrušilo možno dvakrát za celé dva týždne, čo som ho mal.
Jediný PC noťas, čo ako-tak fungoval, bol herný Alienware miestneho ajťáka, ktorý sa nado mnou zľutoval a na doklepnutie protektu mi ho požičal. No aj ten občas vedel zdržať.
To len tak na okraj k tomu porovnaniu platforiem. Podotýkam, že som celoživotný PCčkar, a aj keď som viedol grafické oddelenie jedného veľkého českého vydavateľstva, ktoré behalo na Macoch, ja som tam robil na PC, tak sa rečami o isheepkach nemusíš zdržovať
Naposledy odinstalovanie zazracneho SW HP One Agent
spectre X360 je myslim consumer rada, my robime len PSG teda Commercial. Hento odnes do Swissu
chalani ja sice ocenujem vase silne pocity a dojmy ale na to sa nikto nepozera. Pokial nie su relevantne testy a benchmarky tak je to JPP.
aj tak som tu tomu nedaval velku sancu na nejake info takze nie som sklamany
mne osobne je to putna co kupim, riesi to niekto nado mnou.
kazdopadne poslal som nejaky zoznam alternativ ktore su dostupne skladom, v podobnych cenach a vykonoch a nech sa rozhodnu ci chcu ist do rizika apple s tym ze ked sa nieco stane tak je ten clovek offline na dlho alebo sa zoberie firemne kompatibilne zariadenie (mozno aj s nizsim teoretickym vykonom) ale bude to pod supportom a v v podstate 5YR onsite NBD
Problem ale je, ze neviem ci adobe a ine, maju ekvivalentne implementovane akcelerovania aj na win, aj ak je hw toho schopny. Mozno niektore maju akcelerovane len pod osx. A to bude marketak moc rad ak zrovna take on vyuziva - cize asi by ste mali riesit s nim, ze co pouziva a potom kuknut dokumentaciu programu
Ktorý konkrétne a s čím sa okrem toho softu trápiš?