MSI 970A-G45
Fortron/BlackPower FSP zdroj 550W, APFC, 85+
AMD, Phenom II X4 975 Black Edition
Kingston 3x2GB DDR3 pamäť 1600MHz CL9 Hyper X XMP
LG Blu-ray BH10LS30 LS
Sapphire HD 7870 Oc
Chladic Coolermster V8
2 krat Hdd
Ku grafike pisali, ze ma byt zdroj minimalne 500W. Mam 550W s vysokou ucinostou no moze byt uz vyzity? Kupovany august 2011.
Proste sa to tvari ako Playlist vytvoreny uzivatelom.
Nechcem, aby mi prehravalo takyto suvisiaci playlist automaticky. Chcem aby prehralo len to jedno video a koniec.
Ako sa da toto vypnut/nastavit/zastavit, prosim vas?
Dalsi problem:
Mam tabulku v Exceli, ktora ma momentalne 5500 riadkov so vzorcami, ktore su na sebe zavisle. Tyzdenne tuto tabulku doplnam o cca 100-200 riadkov. Samotny subor ma do 1 MB, ale problem mi robi zdlhavy vypocet.
Viem, ze vramci Cloud Computing existuje nieco ako Terminal Service Server cez thin client pristup. Lenze ja nepotrebujem kompletny operacny system na Virtual machine, stacila by mi nejaka sluzba Application Service.
Otazka:
Ako sa da v praxi zrealizovat, aby vsetky vypocty (klakulacie) robil serverovy processor namiesto PC? Nepotrebujem ani diskovy priestor, ani zdielat subor.
Dakujem za vsetky navrhy...
Skus ten subor otvorit cez Google Docs - pokial tam nemas nejaky VB a podobne veci, nejake bezne kalkulacie by mohli fungovat, ale ci to bude rychlejsie je otazne.
Alebo tu tabulku rozdelit do viacerych dokumentov - ved naco by si mal mat udaje spred 3 rokov v tom istom dokumente ?
a to by si videl tie fukoty, ako by ti aplikacia nepocitala.
Dokonca ani operacnu pamat nepotrebujem velku (momentalne mam 4 GB RAM), cely subor ma do 1 MB. Len tie vypocty a kalkulacie davaju zabrat procesoru. Na mojom PC vtedy 2,1 GHz procesor bezi niekolko minut na 100%.
Moja predstava bola taka, ze niekam na Aplikacny hosting nahram zakladny subor a doplnujuci subor. Nasledne nakopirujem udaje z doplnujuceho suboru (feed) do zakladneho a serverove procesory hravo a priebezne vykonaju vypocty. Potom len subor ulozim a staiahnem spat k sebe...
lto: to by bolo riesenie, ale pre mna velmi drahe...
PhilJ : idem sa pozriet na ten Google docs...
Udajov nie je az tak vela, aby malo zmysel oddelovat vypocet od udajov. Okrem toho, vyhoda je zobrazovat ich vedla seba...
V stlpci A mam parametre od P1 do P4. Stlpec B su hodnoty, ich jednotka je rovnaka. Stlpec C je vzorec, ktory pre kazdy jeden Parameter urci poradie Hodnot. To znamena, ze kazdu n+1 hodnotu porovnava s celym suborom n hodnot pre dany parameter. Preto mu to trva pri 5500 riadkoch tak dlho. Tyzdenne 100 riadkov znamena rocne 5000.
Teraz to robim tak, ze prepnem vypocet vzrcov na Manualny, kym nahram nove data. Ked su tam, vtedy spustim vypocet a idem sa najest...
110mat110 ... aj v tvojej konfiguracii by to trvalo niekolko minut, ajked urcite kratsie ako na mojom PC.
canopus ... priznam sa, neviem co je "hetznerovsky dedikac mtbikera"
najlepsia cesta pre teba je aj tak ACCESS
110mat110 tych 8 kurenarskych amd jadier vyuzijes?
Ak nemas licenciu na Access, pozri alternativy z Open Office resp Libre Office:
https://www.openoffice.org/product/base.html
http://www.libreoffice.org/discover/base/