Veru tak, Dudo to vymákol. Prostredníctvom zahraničnoobchodných platieb v rubľoch potrebujú zvýšiť množstvo domácej meny vo vnútornom obehu v krajine bez toho, aby tlačili ďalšie, čoraz bezcennejšie rubliky. Momentálne totiž trápia bežného spotrebiteľa dve veci, množstvo nedostupných položiek tovaru, a to, čo je dostupné, je stále drahšie.
MOSKVA. Ruský minister obrany Sergej Šojgu sa už takmer dva týždne neukázal na verejnosti.
Poukázala na to v stredu nemecká verejnoprávna televízia a rozhlas Deutsche Welle, ktorá sa odvoláva na ruské médiá.
Okrem toho si médiá všimli, že sa zo správ vytratil aj náčelník generálneho štábu ruských ozbrojených síl Valerij Gerasimov.
Čítajte viac: https://svet.sme.sk/c/22868247/rusko-ukrajina-vojna-invazia.html?ref=njct
sú tam fajn komentáre,napr:
Začalo sa to takto. Voloďa volá Šojguovi: Súdruh Šojgu pozývam ťa na večeru a zober aj súdruha Gerasimova. Dám vám ochutnať z môjho taniera." Pokračovanie. Správa z tlače: ,,Súdruhov Šojgua a Gerasimova už 12 dní nikto nevidel." Záver: ,,Hľadá sa Putinov kuchár"
Když Rusko přestane porušovat mezinárodní právo a stáhne jednotky z Ukrajiny, Slovensko nebude uvažovat o tom, že poskytne Ukrajině raketový systém S-300. Před středečním jednáním slovenské vlády to řekl ministr obrany Jaroslav Naď (OLaNO).
Rusko už nebude za plyn dodávaný do Evropy přijímat platby v eurech ani dolarech, řekl ruský prezident Vladimir Putin. Gazprom dostal nařízeno, aby žádal platby v rublech.
Som zvedavy, ci EU politici budu riskovat vypnutie plynu, alebo ohnu chrbat a zacnu platit rublom.
dolezite su zmluvy a nie nejaky Putin a Gazprom.Podobny problem mala UA s tymto par rokov dozadu.Po hrozbe UA na medzinarodnom sude Gazprom stiahol vocas a dovi.
...Momentálne totiž trápia bežného spotrebiteľa dve veci, množstvo nedostupných položiek tovaru, a to, čo je dostupné, je stále drahšie.
Dnes som na TASS cital prieskum: cez 60% ovcanov si mysli, ze vsetky zahranicne firmy su do roka spat. Chcelo by sa mi dodat, ake arogantne, ze im stale nedochadza vaznost situacie. No snad nemaju pravdu a postupne nevymakneme...
A este jedna zaujimava spravicka: po dlhom case ide v piatok cinsky minister ZV do Indie. By ma fakt zaujimal obsah rozhovoru.
Dnes som na TASS cital prieskum: cez 60% ovcanov si mysli, ze vsetky zahranicne firmy su do roka spat.
No toto si pravdupovediac myslim aj ja. Prachy ne*****. Po geste solidarity sa pomaly, potichu priplazia naspat. Zvlast ak tam nechali vsetok majetok a technologie.
dolezite su zmluvy a nie nejaky Putin a Gazprom.Podobny problem mala UA s tymto par rokov dozadu.Po hrozbe UA na medzinarodnom sude Gazprom stiahol vocas a dovi.
Zmluvy a rusi.... to je kapitola sama o sebe Ale uvidime, kazdopadne ak by nedostali par mesiacov zaplatene za plyn, mozno by to nebolo na skodu. Samozrejme by trpela aj EU. Tu uz ide o to, kto bude mat pevnejsie nervy.
Neviem, či ten ťah s predajom plynu v rubľoch je taký geniálny. Ano, z krátkodobého hľadiska zastabilizuje rubeľ. Lenže predraží ruský plyn a tým pádom urýchli prechod na alternatívne zdroje resp. k iným dodávateľom. Z môjho pohľadu ide o krok len na získanie času.
Voloďa volá Šojguovi: Súdruh Šojgu pozývam ťa na večeru a zober aj súdruha Gerasimova. Dám vám ochutnať z môjho taniera." Pokračovanie. Správa z tlače: ,,Súdruhov Šojgua a Gerasimova už 12 dní nikto nevidel." Záver: ,,Hľadá sa Putinov kuchár"
hmm, Putinov dedko Spiridon vraj varil Leninovi aj Stalinovi, tak od neho možno čosi pochytil...
Este k tomu rublu. Takto podarene to komentoval diskuter "templar" na SME:
a co keby sme urobili kompromis a platili to v kamenoch, do ktorych prevrtame dieru? Podla mna stabilnejsia mena ako rubel
Tým rubľom za ropu a plyn, by som sa nevysmieval. Lebo kurz EUR/RUB v tomto prípade určí ON a nie trh. Putin tým naznačuje, že je pripravený EU uzavrieť kohútiky. On už hraje vabank.
Mali by sme ho predbehnúť a prestať platiť. Je to o tom, či sme ochotní obetovať nejaké zníženie našej životnej úrovne.
Si oziareny ?! rus pácha genocidu a vojnove zločiny a tresneš taku kndovinu , že “ dôležité sú zmluvy “ . rusky fašista ti na to serie . Buď rubeľ alebo zatvorený kohútik . Všetci sú proti nemu a on už bude len dávať ultimáta . A prirovnávať vyhrážky UA na medzinárodnom súde v mierových časoch a teraz ?! Sa už zobuď a otvor myseľ …
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
z 22 ročného trestu len 22 mesačný a zároveň požiada o prepustenie na podmienku.Kde sa asi tak stala chyba.
Poukázala na to v stredu nemecká verejnoprávna televízia a rozhlas Deutsche Welle, ktorá sa odvoláva na ruské médiá.
Okrem toho si médiá všimli, že sa zo správ vytratil aj náčelník generálneho štábu ruských ozbrojených síl Valerij Gerasimov.
Čítajte viac: https://svet.sme.sk/c/22868247/rusko-ukrajina-vojna-invazia.html?ref=njct
sú tam fajn komentáre,napr:
Začalo sa to takto. Voloďa volá Šojguovi: Súdruh Šojgu pozývam ťa na večeru a zober aj súdruha Gerasimova. Dám vám ochutnať z môjho taniera." Pokračovanie. Správa z tlače: ,,Súdruhov Šojgua a Gerasimova už 12 dní nikto nevidel." Záver: ,,Hľadá sa Putinov kuchár"
Rusko už nebude za plyn dodávaný do Evropy přijímat platby v eurech ani dolarech, řekl ruský prezident Vladimir Putin. Gazprom dostal nařízeno, aby žádal platby v rublech.
Som zvedavy, ci EU politici budu riskovat vypnutie plynu, alebo ohnu chrbat a zacnu platit rublom.
Dnes som na TASS cital prieskum: cez 60% ovcanov si mysli, ze vsetky zahranicne firmy su do roka spat. Chcelo by sa mi dodat, ake arogantne, ze im stale nedochadza vaznost situacie. No snad nemaju pravdu a postupne nevymakneme...
A este jedna zaujimava spravicka: po dlhom case ide v piatok cinsky minister ZV do Indie. By ma fakt zaujimal obsah rozhovoru.
No toto si pravdupovediac myslim aj ja. Prachy ne*****. Po geste solidarity sa pomaly, potichu priplazia naspat. Zvlast ak tam nechali vsetok majetok a technologie.
Zmluvy a rusi.... to je kapitola sama o sebe
Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down
hmm, Putinov dedko Spiridon vraj varil Leninovi aj Stalinovi, tak od neho možno čosi pochytil...
a co keby sme urobili kompromis a platili to v kamenoch, do ktorych prevrtame dieru? Podla mna stabilnejsia mena ako rubel
Mali by sme ho predbehnúť a prestať platiť. Je to o tom, či sme ochotní obetovať nejaké zníženie našej životnej úrovne.
obchodovali sme s nimi, podpísali sme im akúkoľvek zmluvu, mali sme len jednu jedinú požiadavku - platba predom
Si oziareny ?! rus pácha genocidu a vojnove zločiny a tresneš taku kndovinu , že “ dôležité sú zmluvy “ . rusky fašista ti na to serie . Buď rubeľ alebo zatvorený kohútik . Všetci sú proti nemu a on už bude len dávať ultimáta . A prirovnávať vyhrážky UA na medzinárodnom súde v mierových časoch a teraz ?! Sa už zobuď a otvor myseľ …