Skor ako plynu sa bojim o jadrove palivo a ropu.To bude iny oriesok
Ale Sulik trepal somariny aj o jadrovom palive,ze ho mame na rok. Praveze nemame
A na koľko ho teda zhruba máme? Minule si spomínal, že prechod na iného dodávateľa (Westinghouse) obnáša vývoj na zhruba 4-5 rokov, aby to nedopadlo ako v CZ. Nerobí sa v tomto smere niečo?
A k tým rusom z toho videa? Možno by sme boli prekvapený, keby sa takto rozprával so Slovákmi, koľkí by ho poslali do pi*e...
Ale rusi sú zdegenerovaní. Nech tam podochnú od chudoby, je mi to jedno...
Tie zasobniky nie su plne. A myslim, ale neviem to urcite, tak ich kapacita je prenajimana aj pre ine staty. Na tie sa nemozes vykaslat. Takze tych par mesiacov je realnych.
To jadrove palivo je teda pruser. A velky. A zalohy ziadne nemame. Uz iba udrziavat nizsi vykon a radsej kupovat z Polska (nechce sa mi verit, ze to pisem), nech vydrzi co najdlhsie.
A pokusit sa vyrobit nahradu na zapade - aj ked tu si nie som isty, ci sa to da.
Toto je dosledok nasej energetickej politiky. 99% zavislost na Rusku. Neuveritelna blbost nasich vlad.
ta kapacita je pre nas,=pre nikoho ineho,kazdy stat ma vlastne zasoby.V pripade obrovskych vypadkov plynu sa odstavai nepotrebne somariny a v pohode vieme vydrzat vyse 5r ak pisem.A zasobniky sa plnia od 1.4,ako je to zazmluvnene od poslednych velkych problemov,co sme mali.Takze klud a ziadny stres s plynom.Su to iba strasenia
trepe somariny... zasobniky na SVK su v objeme 15 mld m3 tlieskam hlupacikom.Dalej som to uz ani nepozeral.SE trvale spolupracuje s SPP a vieme,ake hodnoty tu su,a ked Vam vravim,ze v pohode by sme vydrzali na 5r.tak to tak je
Radsej sa zacnite starat a bat o jadrove palivo,plyn nie je kriticka cesta teraz pre SVK
will my odoberame skoro 30% energie z Polska inac,z uhlia
K tym zasobnikom plynu treba povedat jednu zasadnu vec. Ano plynu tam je naozaj "dost" mozno aj na niekolko rokov. Pretoze realne sa vzdy pouziva maximalne 30% kapacity. 70% plynu tam vzdy "musi" ostat. Ale akonahle sa ten plyn vytazi tak sme nenavratne prisli o tie zasobniky kedze sa zaplavia(zaplnia).
Spravnym. Podakovanie za volby pre Viktora. A nasledovat budu tanky ako v 56, vtedy Viktor precitne a bude ziadat NATO o ochranu. HU je pre RatPutina najlepsia volba ako zacat v EU, nie pobaltske krajiny alebo nebodaj Polsko...
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Ale Sulik trepal somariny aj o jadrovom palive,ze ho mame na rok. Praveze nemame
A na koľko ho teda zhruba máme? Minule si spomínal, že prechod na iného dodávateľa (Westinghouse) obnáša vývoj na zhruba 4-5 rokov, aby to nedopadlo ako v CZ. Nerobí sa v tomto smere niečo?
A k tým rusom z toho videa? Možno by sme boli prekvapený, keby sa takto rozprával so Slovákmi, koľkí by ho poslali do pi*e...
Ale rusi sú zdegenerovaní. Nech tam podochnú od chudoby, je mi to jedno...
vyzera to, ze k nam (alebo niekomu stastnejsiemu) leti dalsie palivo, aspon doteraz to bolo vzdy toto lietadlo
To jadrove palivo je teda pruser. A velky. A zalohy ziadne nemame. Uz iba udrziavat nizsi vykon a radsej kupovat z Polska (nechce sa mi verit, ze to pisem), nech vydrzi co najdlhsie.
A pokusit sa vyrobit nahradu na zapade - aj ked tu si nie som isty, ci sa to da.
Toto je dosledok nasej energetickej politiky. 99% zavislost na Rusku. Neuveritelna blbost nasich vlad.
Co chces kupovat z Polska?
jeden hnusny obrazok
Poliaci robia vacsinu z uhlia. A na tom su sebestacni.
Vdaka za info o zasobnikoch.
Radsej sa zacnite starat a bat o jadrove palivo,plyn nie je kriticka cesta teraz pre SVK
will my odoberame skoro 30% energie z Polska inac,z uhlia
app.electricitymap.org to pekne zobrazuje. Aj zdroje aj krajiny.
My sme tranzitna krajina. Vela nakupime na severozapade a predavame na juhu a vychode.
vyzera to, ze k nam (alebo niekomu stastnejsiemu) leti dalsie palivo, aspon doteraz to bolo vzdy toto lietadlo
...uz to zalomil spravnym smerom
uz nespravnym
Vyzera, ze touchdown bude v Ivanke.
EDIT: Tak a prave odbocil. Tak "janeviemus".
to je argument ako od škôlkára.....čo to má spoločné s oblasťou o ktorú sa ale že absolútne nezaujímam?