Táto strana môže v sobotu dosiahnuť výsledok, ktorý sa môže podobať na tie najlepšie zisky SDKÚ. Ale progresívci zosobňujú v sebe len veľmi málo z toho, čím disponovala Dzurindova strana: hoci to kampaň v štýle mlčania, dobrého vizuálu a pomoci médií prekryla, v tej strane vidieť primálo politického talentu, zato nadmieru aktivizmu. Ako pred pár dňami napísal Martin Leidenfrost, ani na západ od nás nemajú tie najprogresívnejšie strany taký radikálny program ako PS.
...
Povolebné rozčarovanie voličov bude vyvierať z niekoľkých prameňov. Predstavme si trebárs mladého voliča, na ktorého urobilo dojem, že aj influencer Expl0 či herečka Táňa Pauhofová si v kampani obliekli tričko PS. Aké cool!
Dotyčný volič, keďže je spoločensky zodpovedný, si prejde aj volebný program na webe progresívcov. Jeho srdce zaplesá, keď zakopne o sľub PS znížiť do roku 2030 slovenské emisie skleníkových plynov nie o 55 percent (oproti roku 1990), ako od nás žiada EÚ, ale o 60, respektíve až 65 percent.
V kampani to vyzerá ako nejaká bohumilá méta, zaobalená do odťažitého technokratického jazyka. Niečo, čo sa dá dosiahnuť bez obetí. No po voľbách s Progresívnym Slovenskom vo vláde môže táto snaha byť bruselskejší než Brusel znamenať veľmi hmatateľný súbor opatrení, ktoré zasiahnu slovenských občanov či firmy.
Toto programové „rozmieňanie na drobné“ nepochybne mnohým voličom z „mäkkého obalu“ PS prinesie rozčarovanie, lebo teraz neočakávajú, že im vláda progresívcov môže priniesť nejaké osobné náklady. „My sme nevedeli, že ste to mysleli takto,“ bude zaznievať.
Druhým zdrojom znechutenia voličov budú ľudia, ktorí sa za PS dostanú do parlamentu či do vlády. Naši spoluobčania, ktorí na sociálnych sieťach presviedčajú blízkych, aby sa k nim pridali a volili progresívcov, často argumentujú, že PS je „strana odborníkov“.
Lenže to je akurát marketingová fráza. Expertov rešpektovaných za hranicou bubliny progresívneho fanklubu by sme tam narátali na prstoch jednej, možno dvoch rúk (Kišš, Hellebrandt, Valášek...). Naopak, čím kandidátka PS doslova kričí, sú skôr aktivisti za najrôznejšie módne témy. A z aktivistov sú spravidla veľmi zlí politici, lebo politika je remeslo, ktoré si vyžaduje úplne iný súbor zručností.
- Postoj.sk
Skrátka, mnohých prejde ten záchvat dobroserstva, ak im táto horlivá partiča agitátorov zavesí ekonomickú zelenú oprátku na krk (čo je Šimečkova TOP priorita dľa vlastných slov). A nie len ekonomickú, ak sa pozrieme na ich dobre vyvinutý reflex obmedzovať slobodu slova, atď atď.
jasné,PS je zlo,treba radšej voliť zlodejov Smer1 + smer 2 + SNS
takto-Smeráci tú vládli viac ako 12 rokov,všetci vieme,ako-takže byť predposraný z toho,že PS vyhrá a zloží vládu,je také Slovenské-radšej zlodejov,ako niečo neznáme ...
Čiže, kvôli tomu, že PS má v programe znížiť emisie o 60-65% do roku 2030, tak sú vlastne zlí amatéri. Nuž nikto nie je dokonalý, ale keď už niekto vyťahuje takéto hovná, tak si zaslúži "sociálne" istoty mafie. A cesta zo sračiek určite nevedie cez rajskú záhradu, ako tu sľubujú niektoré strany. Ale komu niet rady, tomu niet pomoci.
takže byť predposraný z toho,že PS vyhrá a zloží vládu,je také Slovenské-radšej zlodejov,ako niečo neznáme ...
Príjemným bonusom tohto akútneho úľaku je, že stav kedy víťazná strana absolútne do bodky naplnila svoj kompletný program bez ohľadu na program ostatných členov vládnej koalície sa v histórii samostatnosti udial presne ani raz
mna by zaujimalo, odkial chce PS zobrat prachy na to vsetko co ma v programe a co chce realizovat.
Akoze Stevo Kiss je garant programu Verejne financie v PS, co je pohode chlap. ale nevychadza mi to zatial.
Chcu znizovat danovo odvodove zatazenie napriek tomu, ze sa uz dnes v ekonomickych kuloaroch suska (no nie, ze suska to sa uz vykrikuje po chodbach), ze to uz len na vydavkovej strane nedame.
Ruka v ruke so znizovanim dani ide aj skrtanie ficovych, kollarovych a matovicovych populistickych atomoviek. Tam je pricina stavu nasich verejnych financii, nie na strane prijmov.
Dodo ano uplny suhlas. Ale Sulik nebude opatrnejsi. Sulik je Sulik a ja osobne moc dobre viem, preco je taky aky je.
Stanos takuto komunikaciu maju uplne vsetci. Akurat ze vacsinou cez prostrednikov, iba Kollar s nim siel "pisat knihu". Sulik je priamy a naivny/neopatrny/slon v porcelane/autista/dopln si co chces, preto si ho dookola nahravaju a nachytavaju. Lebo ho nebavi sa pretvarovat a schovavat. Stretavat sa s kadekym je zaklad politickej cinnosti, umenie mozneho, vsakze. Robia to vsetci, prizna to malokto a iba to je problem. Lobing je ok a potrebny, idealne ked je aj oficialny a regulovany, aby to nebola len sutaz o to, kto sa vie lepsie zakonspirovat. Pretoze v tom ti slusni vzdy prehraju.
Niečo mať v programe predsa neznamená, že to musí na 100 percent byť. Určite aj v PS vedia (teda si myslím), že tvorba rôznych politík je o konsenze a aj kompromise. Teda by sa mal nájsť nejaký prienik, čo dokonale nefungovalo počas minule zvolenej vlády. Pri Ficovi je to jasné, tam je jedna línia pomsty. Tam všetci dobre vieme ako to bude fungovať. A ja verím tomu, že mu bude nakoniec aj EÚ dobrá. Ale bude to robiť takým Orbánovským vydieračským spôsobom - tam si overil, že tvrdý populizmus dokáže nejakým spôsobom existovať aj v rámci EÚ...
cokupit ja som Sulika volil v minulych volbach, no po tom vsetkom, co predviedol mu uz hlas nedam. A nedal by som mu hlas, ani keby si s Hascakom nepisal. Nikto nie je dokonaly, ale Saska potrebuje upratat a na to si priestor v parlamente nenajdu. Takze ja ich volit nebudem iba pre ich vlastne dobro, nech maju cas a priestor niekam sa posunut.
mna by zaujimalo, odkial chce PS zobrat prachy na to vsetko co ma v programe a co chce realizovat.
Akoze Stevo Kiss je garant programu Verejne financie v PS, co je pohode chlap. ale nevychadza mi to zatial.
Chcu znizovat danovo odvodove zatazenie napriek tomu, ze sa uz dnes v ekonomickych kuloaroch suska (no nie, ze suska to sa uz vykrikuje po chodbach), ze to uz len na vydavkovej strane nedame.
mna by zaujimalo, odkial chcú VŠETKY STRANY zobrat prachy na to vsetko co maju v programe a co chcú realizovat 😂. Od toho sú predvolebné programy a realita je vždy inde 😉.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
...
Povolebné rozčarovanie voličov bude vyvierať z niekoľkých prameňov. Predstavme si trebárs mladého voliča, na ktorého urobilo dojem, že aj influencer Expl0 či herečka Táňa Pauhofová si v kampani obliekli tričko PS. Aké cool!
Dotyčný volič, keďže je spoločensky zodpovedný, si prejde aj volebný program na webe progresívcov. Jeho srdce zaplesá, keď zakopne o sľub PS znížiť do roku 2030 slovenské emisie skleníkových plynov nie o 55 percent (oproti roku 1990), ako od nás žiada EÚ, ale o 60, respektíve až 65 percent.
V kampani to vyzerá ako nejaká bohumilá méta, zaobalená do odťažitého technokratického jazyka. Niečo, čo sa dá dosiahnuť bez obetí. No po voľbách s Progresívnym Slovenskom vo vláde môže táto snaha byť bruselskejší než Brusel znamenať veľmi hmatateľný súbor opatrení, ktoré zasiahnu slovenských občanov či firmy.
Toto programové „rozmieňanie na drobné“ nepochybne mnohým voličom z „mäkkého obalu“ PS prinesie rozčarovanie, lebo teraz neočakávajú, že im vláda progresívcov môže priniesť nejaké osobné náklady. „My sme nevedeli, že ste to mysleli takto,“ bude zaznievať.
Druhým zdrojom znechutenia voličov budú ľudia, ktorí sa za PS dostanú do parlamentu či do vlády. Naši spoluobčania, ktorí na sociálnych sieťach presviedčajú blízkych, aby sa k nim pridali a volili progresívcov, často argumentujú, že PS je „strana odborníkov“.
Lenže to je akurát marketingová fráza. Expertov rešpektovaných za hranicou bubliny progresívneho fanklubu by sme tam narátali na prstoch jednej, možno dvoch rúk (Kišš, Hellebrandt, Valášek...). Naopak, čím kandidátka PS doslova kričí, sú skôr aktivisti za najrôznejšie módne témy. A z aktivistov sú spravidla veľmi zlí politici, lebo politika je remeslo, ktoré si vyžaduje úplne iný súbor zručností.
- Postoj.sk
Skrátka, mnohých prejde ten záchvat dobroserstva, ak im táto horlivá partiča agitátorov zavesí ekonomickú zelenú oprátku na krk (čo je Šimečkova TOP priorita dľa vlastných slov). A nie len ekonomickú, ak sa pozrieme na ich dobre vyvinutý reflex obmedzovať slobodu slova, atď atď.
takto-Smeráci tú vládli viac ako 12 rokov,všetci vieme,ako-takže byť predposraný z toho,že PS vyhrá a zloží vládu,je také Slovenské-radšej zlodejov,ako niečo neznáme ...
https://hnonline.sk/slovensko/96106856-metalisti-nechcu-vo-vlade-mafianov-ci-kolaborantov-kapely-vyzyvaju-ludi-aby-isli-volit
Príjemným bonusom tohto akútneho úľaku je, že stav kedy víťazná strana absolútne do bodky naplnila svoj kompletný program bez ohľadu na program ostatných členov vládnej koalície sa v histórii samostatnosti udial presne ani raz
Dodo ano uplny suhlas. Ale Sulik nebude opatrnejsi. Sulik je Sulik a ja osobne moc dobre viem, preco je taky aky je.
Stanos takuto komunikaciu maju uplne vsetci. Akurat ze vacsinou cez prostrednikov, iba Kollar s nim siel "pisat knihu". Sulik je priamy a naivny/neopatrny/slon v porcelane/autista/dopln si co chces, preto si ho dookola nahravaju a nachytavaju. Lebo ho nebavi sa pretvarovat a schovavat. Stretavat sa s kadekym je zaklad politickej cinnosti, umenie mozneho, vsakze. Robia to vsetci, prizna to malokto a iba to je problem. Lobing je ok a potrebny, idealne ked je aj oficialny a regulovany, aby to nebola len sutaz o to, kto sa vie lepsie zakonspirovat. Pretoze v tom ti slusni vzdy prehraju.
https://youtu.be/AbIhnNTIFoA?feature=shared
no to by bol ten najlepsi pripad... obmedzit co najviac rozdavanie prachov na vselijake "huncutsva"
https://youtu.be/AbIhnNTIFoA?feature=shared
a jajajajajajaaaaaaj dvojka je tiez celkom fajn
len nech sa s Borisom požeru navzajom. nebola by skoda ani jedneho.
mna by zaujimalo, odkial chcú VŠETKY STRANY zobrat prachy na to vsetko co maju v programe a co chcú realizovat 😂. Od toho sú predvolebné programy a realita je vždy inde 😉.