Ako sa podnikatelia mozu vyhnut transakcnej dani? Mozu fakturu zaplatit postovou poukazkou na poste. Zatial co ine krajiny sa snazia vyuzivat elekronicke systemi, my sa vratime k peru a papieru. Vitajte v modernom Slovensku
Keď si to mám na tej pošte predstaviť, tak neviem či mám plakať alebo sa smiať.
Tá inštitúcia akoby zamrzla v čase. A nepomohli ani vynovené priestory. Vždy sa neviem dočkať, kedy tam opäť budem musieť ísť.
Ako sa podnikatelia mozu vyhnut transakcnej dani? Mozu fakturu zaplatit postovou poukazkou na poste. Zatial co ine krajiny sa snazia vyuzivat elekronicke systemi, my sa vratime k peru a papieru. Vitajte v modernom Slovensku
Článok je zamknutý.
Neviem, či poplatok za výber hotovosti v radoch tisícov nie je väčší, ako transakčná daň. A ak dnes nie je, tak či nebude - mne moja bankárka vravela, že ju to mrzí, ale že ceny zrejme pôjdu z novým zákonom hore.
Kua, som v tej banke so všetkými svojimi účtami od roku 1992 a za živnostenský účet, ktorý ako paušálnik vôbec nebudem využívať, budú odo mňa chcieť plnú cenu...
Včera ešte písala Renáta Blahová, že ten zákon by ako diskriminačný mohla stopnúť Európska komisia...
Jaroh ako živnostník nepotrebuješ mať živnostenský účet. Ak nepotrebuješ mať oddelené financie pre lešpí prehľad.... No ako paušálnik predpokladám, že ani nie.
Veď teraz ho ani nemám.
Ale podľa zákona o dani z finančných transkacií ho ako živnostník potrebovať budem, bude povinný. Respektíve, aby som bol presnejší, bude povinný "transakčný účet", zrejme potom závisí od banky, aký typ účtu to bude môcť byť. Ale skrátka operácie, súvisiace s podnikaním budem musieť robiť na ňom.
Nie. Banka bude zdanovat len platby z transakcneho uctu. Ak ho nemas, musis si ho zalozit. Ak si ho zalozis a napriek tomu budes uhradzat zo sukromneho, je to (zatial) legalne obidenie napr pre pausalnikov...
Nie, je to porušenie zákona. Ten hovorí jednoznačne: "(2)Daňovník, ktorý je fyzickou osobou - podnikateľom, je povinný vykonávať finančné transakcie, ktoré sa vzťahujú na podnikanie, na transakčnom účte".
Koltár ide .. to je neskutočná mozgová brzda, ako toto môže byť doktor
Splnomocnenec Kotlár sa na tlačovke rozhorčuje, prečo sa zaňho nepostavili lekári. Tvrdí, že sa za nich hanbí, pretože podľa neho neveria vakcínam, ale mlčia o nežiaducich účinkoch. „To sa neviete postaviť za mňa?“ pýta sa.
Zároveň nerozumie tomu, „čo ide teraz vyšetrovať Eštok“.
Kotlár zároveň povedal, že nemôže dôverovať vyšetrovaciemu policajnému tímu, pokým on nebude na jeho čele. „Ak ho nebudem viesť, nemám dôvod im dôverovať,“ vyhlásil Kotlár.
Kotlár hovorí, že niekto z Ficovej vlády sa stretol so šéfom WHO a prisľúbil, že Slovensko podpíše pandemickú zmluvu. Kotlár to zásadne odmieta a trvá na tom, aby vláda prijala jeho uznesenie.
Ak vláda jeho uznesenie neprijme, vzdá sa postu splnomocnenca.
Nie, je to porušenie zákona. Ten hovorí jednoznačne: "(2)Daňovník, ktorý je fyzickou osobou - podnikateľom, je povinný vykonávať finančné transakcie, ktoré sa vzťahujú na podnikanie, na transakčnom účte".
Raz za rok urobim prevod z transakcneno na sukromny a zuctujem.
Koltár ide .. to je neskutočná mozgová brzda, ako toto môže byť doktor
Vyzerá to teda, že Kotlár je autentický magor a nie len nastrčený panák. Dúfam, že spolu so svojimi spolustraníkmi budú čo najviac gaunerom otravovať život takýmito sprostosťami.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Kamenického rana pre ekonomiku: Ušetriť na dani z bankových platieb môžete na pošte (+ ďalšie triky)
Tá inštitúcia akoby zamrzla v čase. A nepomohli ani vynovené priestory. Vždy sa neviem dočkať, kedy tam opäť budem musieť ísť.
https://www.aktuality.sk/clanok/8pYmU8j/zo-sudnych-sieni-k-leteckym-dispecerom-pravnik-para-ziskal-necakanu-zakazku/
Kamenického rana pre ekonomiku: Ušetriť na dani z bankových platieb môžete na pošte (+ ďalšie triky)
Článok je zamknutý.
Neviem, či poplatok za výber hotovosti v radoch tisícov nie je väčší, ako transakčná daň. A ak dnes nie je, tak či nebude - mne moja bankárka vravela, že ju to mrzí, ale že ceny zrejme pôjdu z novým zákonom hore.
Kua, som v tej banke so všetkými svojimi účtami od roku 1992 a za živnostenský účet, ktorý ako paušálnik vôbec nebudem využívať, budú odo mňa chcieť plnú cenu...
Včera ešte písala Renáta Blahová, že ten zákon by ako diskriminačný mohla stopnúť Európska komisia...
Ale podľa zákona o dani z finančných transkacií ho ako živnostník potrebovať budem, bude povinný. Respektíve, aby som bol presnejší, bude povinný "transakčný účet", zrejme potom závisí od banky, aký typ účtu to bude môcť byť. Ale skrátka operácie, súvisiace s podnikaním budem musieť robiť na ňom.
Splnomocnenec Kotlár sa na tlačovke rozhorčuje, prečo sa zaňho nepostavili lekári. Tvrdí, že sa za nich hanbí, pretože podľa neho neveria vakcínam, ale mlčia o nežiaducich účinkoch. „To sa neviete postaviť za mňa?“ pýta sa.
Zároveň nerozumie tomu, „čo ide teraz vyšetrovať Eštok“.
Kotlár zároveň povedal, že nemôže dôverovať vyšetrovaciemu policajnému tímu, pokým on nebude na jeho čele. „Ak ho nebudem viesť, nemám dôvod im dôverovať,“ vyhlásil Kotlár.
Kotlár hovorí, že niekto z Ficovej vlády sa stretol so šéfom WHO a prisľúbil, že Slovensko podpíše pandemickú zmluvu. Kotlár to zásadne odmieta a trvá na tom, aby vláda prijala jeho uznesenie.
Ak vláda jeho uznesenie neprijme, vzdá sa postu splnomocnenca.
Už včera bolo neskoro.
Raz za rok urobim prevod z transakcneno na sukromny a zuctujem.
LOL
https://www.aktuality.sk/clanok/mx7faAk/lekari-z-nemocnic-su-pripraveni-podat-hromadne-vypovede-do-konca-oktobra/
Vyzerá to teda, že Kotlár je autentický magor a nie len nastrčený panák. Dúfam, že spolu so svojimi spolustraníkmi budú čo najviac gaunerom otravovať život takýmito sprostosťami.