...a je to v poriadku. Nevazime si slobodu, nevazime si vlastny stat, nerozumieme potrebe kvalitneho skolstva, nerozumieme akou tragediou je uz desatrocia trvajuci odliv sikovnych mladych ludi do zahranicia. Dobrovolne si nicime ekonomiku, separujeme sa z europskeho spolocenstva a utekame do naruce diktatury, ktora je nasej mentalite ovela blizsia ako "diktat Bruselu". Tento narod si nic ine ako zopakovanie svojej historie ani nezasluzi.
Ja osobne som stratil uz akukolvek vieru, ze sa dozijem toho, aby bolo v tejto krajine dobre. Pritom som cely zivot bol presvedceny, ze Slovensko je krajina, v ktorej zostarnem. Studoval som v zahranici, vratil som sa...kopec kamaratov nie. Ja som chcel...vtedy som bol hrdy, kam sa Slovensko posuva. Teraz lutujem...
Tak hej, Slovensko bolo krajinou, do ktorého sa človeku mohlo chcieť vrátiť, bolo také obdobie. Takže také rozhodnutie nebolo chybou.
Dnes si však o mladých, ktorí vyštudovali vonku a vracajú sa domov, myslím, že sú to hlupáci a nič iné si v takom prípade nezaslúžia. Ak to nie sú nejaké vážne rodinné dôvody, tak takého človeka predsa nemá čo ťahať naspäť, okrem naivity alebo hlúposti.
Ale je pravda, že si ani neviem spomenúť, komu z mojich známych sa po štúdiu vrátilo decko domov, to je sranda - fakt si neviem spomenúť ...
A tato vlada robi vsetko pre to, aby to nikomu uz ani len nenapadlo. Lekari studujuci napr. len v CR dostali nedavno silnu facku, ak o takom niecom rozmyslali.
Ked si vezmem moje okolie, tak deti este v skolke/na zakladnej a nikto ani len neuvazuje, ze by mali zostat zit v tejto krajine. Je to smutne, ale obavam sa, ze tento trend (a uz pomerne zlu demograficku krivku) sa uz zastavit nepodari. Tento narod mal nadej, mal aj dobre nastartovane po pade meciarizmu...ale vybrali sme si tuto cestu. Dobrovolne a opakovane.
Ešte k tomu Dankovmu maslu v Moskve (kopírujem z FB)
Takže Danko bol v Moskve na nákupoch a ukázal aj najpodstatnejší artefakt MASLO. Povedal že sa cena masla pohybuje medzi 1,30-2,80€, čo ale nespomenul je gramáž a obsah tuku. Tak som si našiel to maslo ktoré držal v ruke, no a čo čert nechcel, to maslo váži 170g a obsah tuku je 61,5%. Toľko o tom.
kopírujem aj jeden kometár pod statusom:
Ešte treba dodať, že PRIEMERNÝ PLAT v Rusku je 650 eur a v SR 1500 eur.
Maslo má u nás 82% tuku (smotany) a ruské menej kvalitné maslo (ako ich potraviny celkovo) má iba 61,5% tuku, teda o 20% menej.
Takže z týmito číslami to už nevyzerá tak dobre,že ?
Ešte k tomu Dankovmu maslu v Moskve (kopírujem z FB)
Takže Danko bol v Moskve na nákupoch a ukázal aj najpodstatnejší artefakt MASLO. Povedal že sa cena masla pohybuje medzi 1,30-2,80€, čo ale nespomenul je gramáž a obsah tuku. Tak som si našiel to maslo ktoré držal v ruke, no a čo čert nechcel, to maslo váži 170g a obsah tuku je 61,5%. Toľko o tom.
Maslo má u nás 82% tuku (smotany) a ruské menej kvalitné maslo (ako ich potraviny celkovo) má iba 61,5% tuku, teda o 20% menej.
1. Uloha semaforovica splnena: Maslo
Tento chlapik to ukazal presnejsie, aby sa to dalo jednoduchsie porovnat aj s nasim maslom. https://x.com/i/status/1875496133960856066
160g, 82,5% masla v ruZku: 365 rub => nieco cez 21 Eur/Kg
Porovnanie s cenou u nas resp. s priemernou mzdou/dochodkom u nas a v ruZku necham na citatela.
Aby som citoval sametneho kpt. danka semaforovica: "Nech si volici urobia uzaver sami."
2. Uloha kapitana vylozku: kupit 1 USD (realne asi len na ciernom trhu pretoze na nakup v banke asi nema povolenie)
??? Dockame sa? Asi nie...
Neodvracajte zrak od politiky. Ak strčíte hlavu do piesku, toto tu vyrastá. Síce v tomto vlákne sme iba takí, čo chcú riešiť politiku. Ale možno budete v debate s ľudmi mimo vlákna, mimo bubliny. Ktorí sa tvária, že ich politika nezaujíma. Máme tu krásny príklad hybridnej vojny na Slovensku.
som bol teraz na obede, vedla sedeli dvaja dochodcovia tak som zapocul skolenie geopolitiky, len zly zly zapad co sa roztahuje, a chudak putin, a fico a bla bla, no nechutilo mi
Nedá sa svietiť, pri tých borcoch mi oveľa lepšie sedí transkripcia s X na začiatku. A úprimne, ani ma moc neprekvapuje že očistu Slovenska propagujú s vojakmi držiacimi zástavu Pravda vítězí! ...
6 užitočných idiotov urobilo Slopensku svetovú hanbu
Na videu je vidno,že si to patrične užívajú
K poblití. Předsedkyně Rady federace Valentina Matvijenko vítá členy slovenské delegace a oceňuje jejich odvahu.
Jde vůbec o první návštěvu parlamentní delegace členského státu Evropské unie po zavedení sankcí proti Ruské federaci v únoru 2022.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Ja osobne som stratil uz akukolvek vieru, ze sa dozijem toho, aby bolo v tejto krajine dobre. Pritom som cely zivot bol presvedceny, ze Slovensko je krajina, v ktorej zostarnem. Studoval som v zahranici, vratil som sa...kopec kamaratov nie. Ja som chcel...vtedy som bol hrdy, kam sa Slovensko posuva. Teraz lutujem...
Dnes si však o mladých, ktorí vyštudovali vonku a vracajú sa domov, myslím, že sú to hlupáci a nič iné si v takom prípade nezaslúžia. Ak to nie sú nejaké vážne rodinné dôvody, tak takého človeka predsa nemá čo ťahať naspäť, okrem naivity alebo hlúposti.
Ale je pravda, že si ani neviem spomenúť, komu z mojich známych sa po štúdiu vrátilo decko domov, to je sranda - fakt si neviem spomenúť ...
Andrej natáčal v samoške "50 druhov masla"
https://www.instagram.com/reel/DEx2G8ssYnj/?utm_source=ig_web_copy_link&igsh=MzRlODBiNWFlZA==
ale trubiroh nepovie ze rusacky dochodok je 230e
no a este toto na pripomenutie...
Ked si vezmem moje okolie, tak deti este v skolke/na zakladnej a nikto ani len neuvazuje, ze by mali zostat zit v tejto krajine. Je to smutne, ale obavam sa, ze tento trend (a uz pomerne zlu demograficku krivku) sa uz zastavit nepodari. Tento narod mal nadej, mal aj dobre nastartovane po pade meciarizmu...ale vybrali sme si tuto cestu. Dobrovolne a opakovane.
https://www.facebook.com/share/r/1EQiCLpn3w/
Vieme kde sa bradavičnaty inšpiroval … ⏬️
https://www.instagram.com/reel/DEuIJwdMSOi/?igsh=azNuMWg5MXFpMHY4
Pellemu dal jasne najavo, že mu ruku nepodá.
Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down
EDIT: zabudol som dať link na FB-tu je:
https://www.facebook.com/groups/200418140661660/posts/1554148858621908/
toho času u nás na zbernom dvore
EDIT: zabudol som dať link na FB-tu je:
https://www.facebook.com/groups/200418140661660/posts/1554148858621908/
1. Uloha semaforovica splnena: Maslo
Tento chlapik to ukazal presnejsie, aby sa to dalo jednoduchsie porovnat aj s nasim maslom.
https://x.com/i/status/1875496133960856066
160g, 82,5% masla v ruZku: 365 rub => nieco cez 21 Eur/Kg
Aktualne v akcii: https://www.auchan.ru/product/kp-maslo-sliv-82-5-200g-bzmzh-1/
Porovnanie s cenou u nas resp. s priemernou mzdou/dochodkom u nas a v ruZku necham na citatela.
Aby som citoval sametneho kpt. danka semaforovica: "Nech si volici urobia uzaver sami."
2. Uloha kapitana vylozku: kupit 1 USD (realne asi len na ciernom trhu pretoze na nakup v banke asi nema povolenie)
??? Dockame sa? Asi nie...
https://www.youtube.com/watch?v=fm7ARqIKM-k
Na videu je vidno,že si to patrične užívajú
K poblití. Předsedkyně Rady federace Valentina Matvijenko vítá členy slovenské delegace a oceňuje jejich odvahu.
Jde vůbec o první návštěvu parlamentní delegace členského státu Evropské unie po zavedení sankcí proti Ruské federaci v únoru 2022.
https://x.com/Posledniskaut/status/1879175851704750356