V zmysle legislatívnej terminológie výraz 'cestička pre cyklistov" nemusí mať ten istý význam ako "chodník", či "cestička pre chodcov".
Ak teda chodník slúži chodcom s max 6km/h., a môžu naň aj cyklisti, ich prítomnosť túto maximálnu nijak nemení.
Ak je ale cestička určená cyklistom aj chodcom, potom je tam logicky max. 25km/h., a platí prvá veta par 55 ods. 6.
Ten doplnok už ale zase hovorí len o cestičke pre chodcov, kde tak či tak už je max. 6km/h.
Zjednodušene, ak cyklista nie je ani svojom chodníku a ani na ceste, ale medzi chodcami, tak pre neho platí to čo pre chodcov.
Logiku to síce má, no prax bude neudržateľná.
Legislatíva ale nikdy nebude jednoznačná, jej prekrúcačov je dnes všade plno, a smernice z EÚ svojím tlakom na prílišnú bezpečnosť ju zneprehľadňujú ešte viac.
Za chvíľu si ešte niekto spomenie na bežcov, a domotá to už dočista.
Preboha, aké smernice EÚ zneprehladnuju legislativu bezpecnosti premávky? To si na to ako prisiel?
Nenapísal som bezpečnosť cestnej premávky, ale tlak na prílišnú bezpečnosť.
Ale áno, mal som napísať že všeobecne.
Ono za tie roky strávené v oblasti BOZP som už toho videl dosť nato, aby mi bolo jasné, že u nás bude dobrý úmysel takmer vždy po zásluhe riadne potrestaný.
úplne vážne, som zvedavý a pozriem, ako sa v októbri podarí získať technickú kontrolu na toto dočasne spôsobilé vozidlo (pred nehodou), celkom neverim, ze to (dovtedy) opravia a vlastne by asi malo byť docasne odhlasene z evidencie. Uvidime. Ked stalo menej ako Superb, tak ho moze(u) aj odpisat...ved si zarobil;)
A vieme kto bolo to 14 ročné dievča zranené v tom “ jeho “ “ nejeho “ aute ? … bo jedného pána v rokoch s obezitou , koxartrozou a kondomami s viagrou havarovaneho sme tu už mali . A toho lolitky mooocne zaujímali .
„Nemali ste problém (…) pomeniť si Trestný zákon z večera do rána tak, aby ste každého jedného človeka, ktorého spájajú dva momenty, a to je obrovský majetok a podozrenia z korupcie, zbavili obvinení, alebo mu znížili trestné sadzby tak, že nemá žiaden problém, a dokonca ste znížili o polovice tresty drogovým dílerom, feťákom a narkomanom,“ pokračoval rozhorčený europoslanec.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
https://www.youtube.com/shorts/ja9GJGUVyrE
Ak teda chodník slúži chodcom s max 6km/h., a môžu naň aj cyklisti, ich prítomnosť túto maximálnu nijak nemení.
Ak je ale cestička určená cyklistom aj chodcom, potom je tam logicky max. 25km/h., a platí prvá veta par 55 ods. 6.
Ten doplnok už ale zase hovorí len o cestičke pre chodcov, kde tak či tak už je max. 6km/h.
Zjednodušene, ak cyklista nie je ani svojom chodníku a ani na ceste, ale medzi chodcami, tak pre neho platí to čo pre chodcov.
Logiku to síce má, no prax bude neudržateľná.
Legislatíva ale nikdy nebude jednoznačná, jej prekrúcačov je dnes všade plno, a smernice z EÚ svojím tlakom na prílišnú bezpečnosť ju zneprehľadňujú ešte viac.
Za chvíľu si ešte niekto spomenie na bežcov, a domotá to už dočista.
Nenapísal som bezpečnosť cestnej premávky, ale tlak na prílišnú bezpečnosť.
Ale áno, mal som napísať že všeobecne.
Ono za tie roky strávené v oblasti BOZP som už toho videl dosť nato, aby mi bolo jasné, že u nás bude dobrý úmysel takmer vždy po zásluhe riadne potrestaný.
Potom volia Orbána, fica, Wildera (Holandsko), FPO (Rakúsko), AfD, Trump... you name it.
429JS
Skor som pochopil, ze je to odkaz na muscle car, zbran atd... Mea culpa
edit, ps: akurát sa po internetoch siria neoverene klepy, ze isiel zo ? a tam sa s ochrankou nechodi
Veľká hádka Smeru a Republiky: neverte im, vyzýva ľudí Uhrík, Ficov poradca odporúča Mazurekovi magnézium a jógu
https://www.aktuality.sk/clanok/obpL35O/neverte-smeru-napisal-uhrik-a-rozputal-vojnu-pre-bombica-aj-bodora-ficov-poradca-odporuca-mazurekovi-magnezium-a-jogu/
edit:
„Nemali ste problém (…) pomeniť si Trestný zákon z večera do rána tak, aby ste každého jedného človeka, ktorého spájajú dva momenty, a to je obrovský majetok a podozrenia z korupcie, zbavili obvinení, alebo mu znížili trestné sadzby tak, že nemá žiaden problém, a dokonca ste znížili o polovice tresty drogovým dílerom, feťákom a narkomanom,“ pokračoval rozhorčený europoslanec.
Nechceme, aby bolo sudcom vidieť do spálne. Súdna rada po 18 rokoch skryla hodnotu majetkov sudcov pred verejnosťou
https://www.aktuality.sk/clanok/Hyw32Bq/nechceme-aby-bolo-sudcom-vidiet-do-spalne-sudna-rada-po-18-rokoch-skryla-hodnotu-majetkov-sudcov-pred-verejnostou/