K tym migrantom..nechapem trosku preco porovnavate pri tych pribehoch migrantov z europskych krajin s tymi inokulturnymi. .... deleted ....
Flegko, problém nie je vo (vnímanej) bezpečnosti, to je legitímny pocit, nič proti nemu, ale nie je relevatná vec. Keby si sa mal báť o svoju bezpečnosť, tak nenávidíš šoférov.
Problém je v našom latentnom rasizme a netolerancii. My nenávidíme trebárs moslimov (Židov, Čechov. Maďarov, Rómov, LGBTQ atď atď atď) nie preto, že by nás ohrozovali, ale preto, lebo sú iní a preto, lebo politici nám vtĺkajú do hlavym že nám škodia. To je veľakrát opisovaný sociologický, nie bezpečnostný fenomén.
flegko my nemáme veľmi veľa farebných migrantov. Proste po 15 rokoch fica krajina v takej riti, že tu ani farební migranti nechcú byť vo veľkom. Teda zatiaľ, kým fico nedovezie 150 tisíc moslimov z Uzbekistanu.
Ukrajinci vyzerajú ako my, kým sa medzi sebou nerozprávajú, ani nevieš, či je Slovák, či Ukrajinec. Ich deti rozprávajú úplne plynulo Slovensky ako tie moje. Naučili sa okamžite.
Ako je možné, že tu ten rasizmus nenávidí Ukrajincov? Zlováci nemajú "farebných" či "islamistov" tak nenávidia Ukrajincov.
Však tu nerobia bordel, pracujú. Ich deti chodia do školy, stretávam ich denne na chodníku. Sú čistí, slušní.
Máme vo vchode rodinu Ukrajincov, 2 malé dievčatá ako tie moje. Pozdravia sa, usmejú, paráda.
Aký problem? Tí istí, čo nadávajú na farebných migrantov v USA (černosi, hispánci), v západnej európe (arabi, či z afriky), tak tu nadávajú na Ukrajincov
Rasizmus, nič iné, iba obyčajný rasizmus a ak to obhajuješ (ja môžem migrovať, ty a ty nie), podieľaš sa na tom.
Že má byť hranica EÚ a Šengen hermeticky strážená, s tým súhlasím.
napr v cz, ukrajinci zarobili statu viac ako dostali na davkach.
nie je emigrant ako emigrant.
Aj na Slovensku. Dokonca to vyrátala ficova vláda, konkrétne Kmec kým ešte nezačal kradnúť a nezačali ho odvolávať:
Ukrajinskí utečenci zaplatili na daniach a odvodoch viac peňazí, než Slovensko vynaložilo na pomoc pre nich, ukázala analýza pre vicepremiéra Petra Kmeca z ficovej vlády.
V roku 2024 výdavky 98 mega (z toho EÚ preplatila 2 tretiny), príjmy 217 mega do štátneho rozpočtu.
Ten moment, keď Ukrajinci platia mnohým štátnym zamestnancom platy či seniorom dôchodky a oni ich pritom nenávidia a vyháňajú domov na Ukrajinu...
Od dneška môžeme každého, kto tvrdí, že ‚ich živíme‘, nazvať oficiálne usvedčeným klamárom. https://www.slov-lex.sk/elegislativa/legislativne-procesy/SK/LP/2025/180
Na Námestí slobody vraj 50k, no ja mám pocit že na jednom z predošlých protestov bolo aj plnšie... 50k by malo byť najvác, či? Poľahčujúci moment je ten dážď na začiatku ...
Na to aký lejak a vetrisko bol v Bratislave na začiatku, tak super. Z Ružinova ako sardinky v natrieskanej električke. Snáď to ten trávnik na námestí prežije 😬
Fuuu v Presove to bol masaker. Takto vela ludi som tu este nevidel. Plne namestie, plne chodniky, skratka parada. Strasne vela policajtov tam bolo… uz som sa pytal kamosa co nas budu aj bit obuskami. 😂
Jedine co mi prekazalo, ze “nas” tam nechal pozravit aj Igi …
Edit: zabudol som poznamenat, ked sa spominalo HS a IGI, tak tlieskali velmi malo konparzistov. Takze ludia tam boli skutocne pre 17.11. nie pre/kvoli igimu.
v BB podla ocakavani, namestie obsadili igorovci, takze poloprazdne a zvysok putoval pod pamatnik, pekna ucast ale tam na tom velkom priestore sa to straca a vyzera ako malo ludi, aj ked fotky spravili celkom pekne
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
To sa konalo na okresnom úrade.
Flegko, problém nie je vo (vnímanej) bezpečnosti, to je legitímny pocit, nič proti nemu, ale nie je relevatná vec. Keby si sa mal báť o svoju bezpečnosť, tak nenávidíš šoférov.
Problém je v našom latentnom rasizme a netolerancii. My nenávidíme trebárs moslimov (Židov, Čechov. Maďarov, Rómov, LGBTQ atď atď atď) nie preto, že by nás ohrozovali, ale preto, lebo sú iní a preto, lebo politici nám vtĺkajú do hlavym že nám škodia. To je veľakrát opisovaný sociologický, nie bezpečnostný fenomén.
Ukrajinci vyzerajú ako my, kým sa medzi sebou nerozprávajú, ani nevieš, či je Slovák, či Ukrajinec. Ich deti rozprávajú úplne plynulo Slovensky ako tie moje. Naučili sa okamžite.
Ako je možné, že tu ten rasizmus nenávidí Ukrajincov? Zlováci nemajú "farebných" či "islamistov" tak nenávidia Ukrajincov.
Však tu nerobia bordel, pracujú. Ich deti chodia do školy, stretávam ich denne na chodníku. Sú čistí, slušní.
Máme vo vchode rodinu Ukrajincov, 2 malé dievčatá ako tie moje. Pozdravia sa, usmejú, paráda.
Aký problem? Tí istí, čo nadávajú na farebných migrantov v USA (černosi, hispánci), v západnej európe (arabi, či z afriky), tak tu nadávajú na Ukrajincov
Rasizmus, nič iné, iba obyčajný rasizmus a ak to obhajuješ (ja môžem migrovať, ty a ty nie), podieľaš sa na tom.
Že má byť hranica EÚ a Šengen hermeticky strážená, s tým súhlasím.
Aj na Slovensku. Dokonca to vyrátala ficova vláda, konkrétne Kmec kým ešte nezačal kradnúť a nezačali ho odvolávať:
Ukrajinskí utečenci zaplatili na daniach a odvodoch viac peňazí, než Slovensko vynaložilo na pomoc pre nich, ukázala analýza pre vicepremiéra Petra Kmeca z ficovej vlády.
V roku 2024 výdavky 98 mega (z toho EÚ preplatila 2 tretiny), príjmy 217 mega do štátneho rozpočtu.
Ten moment, keď Ukrajinci platia mnohým štátnym zamestnancom platy či seniorom dôchodky a oni ich pritom nenávidia a vyháňajú domov na Ukrajinu...
Od dneška môžeme každého, kto tvrdí, že ‚ich živíme‘, nazvať oficiálne usvedčeným klamárom.
https://www.slov-lex.sk/elegislativa/legislativne-procesy/SK/LP/2025/180
vcera tlakoval wc, dnes tlakuje hlavy dochodcom v nitre
Jedine co mi prekazalo, ze “nas” tam nechal pozravit aj Igi …
Edit: zabudol som poznamenat, ked sa spominalo HS a IGI, tak tlieskali velmi malo konparzistov. Takze ludia tam boli skutocne pre 17.11. nie pre/kvoli igimu.