Ako si v chladnejsom pocasi chranite zdravie a zvysujete obranyschopnost organizmu?, pretoze taka nadcha alebo prechladnutie nie je bohvie co, a ako sa da co najskor zbavit takeho prechladnutia alebo nadchy, pripadne kasla....atd.. mate niake osvedcene metody, napoje,pripravky alebo neviemcoeste?
...mam pre vas jeden zazracny recept : naloz do uzatvaratelnej flasticky vlasske orechy (vylupane) a strucky cesnaku, zalej medom a nechaj odstat. Kazdy vecer pred spanim jednu lyzicku, zapi mliekom alebo zajedz jablkom (proti cesnakovemu zapachu)...
no neviem ci by takyto mix neskoncil na podlahe Ked som bol maly a chory,mama ma pchala(skusala) teplym mliekom s cesnakom-ked som to vypil,vyslo to spat a uz mi to viac nenutila...Clovek citi,ked na neho cosi ide alebo ked je premrznuty,vtedy tepla sprcha,vana,sauna,horuce kakao,caj(kludne aj s tym rumom )alebo varene cervene vinko...ale ked to prechodis,zbiera sa to a mozno nie hned,ale vypukne to chorobou.Lieky beriem iba v najhorsich pripadoch ked vseto ine zlyhalo(vysoka horucka a pod.)
Cesnak treba dať večer aj frajerke a potom zápach nikomu nevadí, lebo *****e obidvaja rovnako.
Aj ja mám práve nádchu a okrem už spomínaných fajn vecí by sa nemalo zabúdať na fernet. trochu
a dnes som objevil ešte jednu rýchlu metódu. Uvidím či zaberie. Vkladať lyžicou čerstvo nastrúhaný chren do 5 fľaštičiek. Sople zmizli na hodinu.
billes: len si treba niekedy aj umyt zuby po tom cesnaku.
/nebolo to myslene ako hruba urazka, len mi to pripomenulo jedneho mojho spoluziaka zo skoly, respo by vedel rozpravat, ze rešpó/
ja len chcem podotknut ze som to nebol ja, ale moj a kašov spoluziak
Ja si dávam preventívne Lipový čaj s medom a do toho riadnu dávku Slivovice,alebo ešte lepšie Belovice ,aj keď mi zima nejak nevadí,lebo trávim min. 10-12hodín vonku či je +35,alebo -20C a ten cesnak má určíte pozitívne vlastnosti tiež ho konzumujem
Vitamíny v prírodnej forme a otužovanie.
Ale to otužovanie celoročne,nie už keď príde zima.A tiež nepovažujem otužovanie,len sprchovanie v studenej vode.Základ je dobrý krvný obeh,ak by bol nedostatočný treba ho rozpumpovať.Vidím to v robote.Prídem k perohrýzom,v októbri už majú pustené teplovzdušné fúkače,okná pozatvárané,nabalení jak cibule,smrad jak v Carihrade.A všetci sú sopľaví.
Ja prídem z dielne,tričko s krátkymi rukávmi a v tej kancelárii mi je za 2 minúty na odpadnutie.Ak už je skutočná zima,základ je nohy v teple a suchu,ča*****,niečo okolo krku a pozor na kríže.
SAUNA SAUNA SAUNA.. uz teraz sa na nu tesim... Je to podla mna vyborny sposob ako sa udrziavat fit aj cez zimu. Neviem, ci mi pomohla prave sauna, ale odvtedy ako sa chodim saunovat som nebol nachladeny ani nepamätam...
Mne sa osvedcila (zatial) metoda vyplachovania nosovych dutin... ja viem znie to ako dost hardcore , ale ked si clovek zvykne tak je to v pohode. Je to technika z jogy, a ide o to si preventivne cistit nosove dutiny preplachovanim slanou vodou. Proste si lejes slanu vodu do jednej nosovej dierky a vychadza ti to von z druhej spolu s vsetkym bordelom co tam je... Ja to robim rano a vecer (zhruba vtedy ked si cistim zuby). Predtym som bol velmi nachylny na prechladnutie (smrkal som takmer furt) a posledneho pol roka co to robim, tak som bol akurat jeden krat kratko nachladnuty, okrem toho uplne bez problemov. Takze mozem len odporucit - vygoogli si jala neti (tak sa ta technika vola). Akurat ze treba ratat s tym ze to posobi len preventivne, cize ked uz soplis tak ti to moc nepomoze.
to zemo: a ta sol je obycajna ci morska, lebo skusal som to s obycajnou a mal som cely den podrazdenu sliznicu
Specialny Svajciarsky pripravok myslím Sinusan na bazi morskej vody, prirodne zlozenie do nosa na horne sliznice.Sauna raz za 2 tyzdne a pijem Rege drink ako limonadu.Dobre je zajst si po sezone k moru , tam sa sliznice a telo krasne precistia z morskej vody a morskeho vzduchu.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Aj ja mám práve nádchu a okrem už spomínaných fajn vecí by sa nemalo zabúdať na fernet. trochu
a dnes som objevil ešte jednu rýchlu metódu. Uvidím či zaberie. Vkladať lyžicou čerstvo nastrúhaný chren do 5 fľaštičiek. Sople zmizli na hodinu.
/nebolo to myslene ako hruba urazka, len mi to pripomenulo jedneho mojho spoluziaka zo skoly, respo by vedel rozpravat, ze rešpó/
ja len chcem podotknut ze som to nebol ja, ale moj a kašov spoluziak
ano toto odporucam chalosom cez prestavku pred zemepisom...
Ale to otužovanie celoročne,nie už keď príde zima.A tiež nepovažujem otužovanie,len sprchovanie v studenej vode.Základ je dobrý krvný obeh,ak by bol nedostatočný treba ho rozpumpovať.Vidím to v robote.Prídem k perohrýzom,v októbri už majú pustené teplovzdušné fúkače,okná pozatvárané,nabalení jak cibule,smrad jak v Carihrade.A všetci sú sopľaví.
Ja prídem z dielne,tričko s krátkymi rukávmi a v tej kancelárii mi je za 2 minúty na odpadnutie.Ak už je skutočná zima,základ je nohy v teple a suchu,ča*****,niečo okolo krku a pozor na kríže.
nebol som chory uz ani nepamatam...ale kto vie...mozno je to aj niecim inym
to zemo: a ta sol je obycajna ci morska, lebo skusal som to s obycajnou a mal som cely den podrazdenu sliznicu
kazdy den jeden rano pred jedlom
no a v piatok kolko znesies