Aplikacia na meranie tlaku v pneumatikach. Mam tam nastavene limity a pri prekroceni sa spusti alarm.
Treba mat TPMS BLE snimac v pneumatike. Ja som pouzil aplikaciu pre motocykel, ale mala by fungovat kazda TPMS BLE.
Nie kazdy vie, ze nove auta neviem presne asi priblizne od roku 2015 to maju povinne.
Sériovo sa podľa mňa VÄČŠINOU používa trocha iný systém. Sleduje sa počet otáčok kolies a keď sa začnú na niektorom kolese podozrivo otáčky meniť (koleso fučí, má menší obvod, takže sa začne točiť rýchlejšie), tak to auto vyhodnotí ako defekt.
Ako presne ti to mera? Lebo my mame doma na novom aute tiez, a ukazuje o 10-20 viac nez v skutocnosti maju(mam mat 220 a dava 240). A to som kontroloval v pneuservise s tlakomerom, doma a aj na pumpe
Mozno to treba z casu na cas dat prekalibrovat.
Ja take nemam ale mi napadlo ako to riesi vymenu rezervy. Ked bude prazdna v kufri ako to bude vediet, ze je nahodene ine koleso? Alebo treba pocuvat piskanioe alarmu az do opravy?
lubor1, ja mám napr. štyri antény pre každé koleso, meranie nemám cez abs ale v každom kolese je snímač, keď dám rezervu bez TMPS bude svietiť kontrolka, keď akokoľvek medzi sebou prehodím gumy, vždy načíta správne koleso, vysielače v kolesách sú aktivované rotáciou kolesa, takže sa nemôže stať, že mi načíta sadu pneumatík v kufri, je to celkom sofistikované ale v konečnom dôsledku otrava
Syfon , to je zaujímavé, ak to samo aj zistí na ktorej strane a náprave je koleso nasadené.. Aj som o tom premýšľal, žeby bolo dobré mať viacej údajov a o každom kolese zvlášť. Ale nakoniec som zostal pri továrenskej "keep it simple" verzii.
Nemusím sa starať o poplatky za montáž,
extra vyvažovanie,
výmenu batérií (niekedy to ani nie je možné),
extra display (ak nie je napojený priamo na rádio),
extra starosti s večným kontrolovaním, či sú pneu ok
Áno, toto je vyriešené pekne, v každom blatníku je zvlášť anténa, pri prezúvaní nie je žiadny problém, vždy všetko pekne nabehlo. Ale jedinú výhodu celého TPMS vidím v prípade pomalého defektu inak je to zbytočný systém, aspoň pre mňa. Napríklad v zime musím hustiť pneumatiky aj o 0,2 Atm viac, v mrazoch tlak poklesne a už to svieti, a čo je horšie, v mojom aute je signalizácia riešená tak, že v prípade aktívnej kontrolky TPMS mi stredový displej zožltne a celý čas tam blikajú tlaky a varovné info, okrem toho nemám prístup k palubnému počítaču, no proste otrava.
No a aby som nebol OT, na bajku by som to rozhodne nechcel mať
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
... Palcom a ukazovákom
https://www.seol.sk/Univerzalne-sady-TPMS
Nie kazdy vie, ze nove auta neviem presne asi priblizne od roku 2015 to maju povinne.
Taketo som nasiel: https://www.aliexpress.com/item/BLE-TPMS-Car-Bluetooth-TPMS-Tire-Pressure-Temperature-Alarm-System-For-Android-iPhone-IOS-Phone-With/32829369916.html
https://www.seol.sk/Univerzalne-sady-TPMS
Sériovo sa podľa mňa VÄČŠINOU používa trocha iný systém. Sleduje sa počet otáčok kolies a keď sa začnú na niektorom kolese podozrivo otáčky meniť (koleso fučí, má menší obvod, takže sa začne točiť rýchlejšie), tak to auto vyhodnotí ako defekt.
Ja take nemam ale mi napadlo ako to riesi vymenu rezervy. Ked bude prazdna v kufri ako to bude vediet, ze je nahodene ine koleso? Alebo treba pocuvat piskanioe alarmu az do opravy?
Nemusím sa starať o poplatky za montáž,
extra vyvažovanie,
výmenu batérií (niekedy to ani nie je možné),
extra display (ak nie je napojený priamo na rádio),
extra starosti s večným kontrolovaním, či sú pneu ok
No a aby som nebol OT, na bajku by som to rozhodne nechcel mať
A užívatelia to žerú a žerú...