v dnesnej dobe smartphonov ktore ta vedia navigovat ze by si nevedeli poradit? Kazdopadne poucili sa. Ja osobne e-biky moc nemusim, pokial to nevyuziva starsi clovek, pripadne manzelka dupača atd. U nas v bytovke byva banda mladych chalanov v prenajme, normalne chodia do prace, ale chlastaju skoro stale a tiez maju e-biky a nechcel by som sa s nim stretnut niekde kde on bude mat v sebe 2 promile a urobi nejaku chybu a narazi do mna alebo nieco podobne. Ak by e-biky neboli tak som si viac ako isty ze oni na bike do hory nikdy nepojdu
To je vec ktorá sa môže stať každému. Jednoducho zablúdi. Nedávno tu bol príspevok ako nejaký čech skončil na tur. chodníku s autom v Rakúsku. Minulý rok nejakí chalani skončili tiež v nejakej doline musela zasahovať HS.
Ja nechcem rozpútať flame za E a neE , len si myslím, že možno s tým tie E nemajú nič spoločné. HOWG!
Je to velmi jednoduché, keby nemali ebiky, tak by sedeli doma na riti, čiže by ich nikto nemusel zachraňovať.
To platí ale aj o tebe, keby si nemal internet, tak nevypisuješ takéto kraviny. Nakoniec aj tak si ten výjazd záchranárov zaplatili, takže neviem čo stále riešite.
Ale tak je pravda, ze ludia s ebajkami chodia tam kde by normalne nevysli (Kralova hola a pod.) co je v pohode pokial nenastane krizova situacia ako v priklade hore. Ked sa niekde zaseknu tak tie 25kilove motorky su potom na pritaz.
Mne sa cez vikend prihodilo, ze sa oproti mne v lese vysypala pani v dochodcovskom veku na elektro fatbiku, v malej rychlosti sa jej posmyklo koleso a spadla na bok. Na jednej strane chapem vyhody elektrobajkov pre starsich ludi, na druhej strane by bolo dobre kupovat bicykel zodpovedajuci schopnostiam. Taky elektrofatbike musi vazit aspon 30 kg a urcite nie je jednoduche ho ovladat a v pripade padu ta vaha bicykla moze mat dost zle nasledky.
mizaky89 cize co navrhujes? aby si panička na jazdu v lese kupila elektricku skladacku co vazi 23kg?
Napriklad ako som pisal, treba prisposobit bicykel a teren po ktorom jazdim svojim schopnostiam. Pri normalnom biku je clovek obmedzeny vlastnou kondickou takze sa vacsinou nedotrepe na miesta odkial je jedina cesta spat uz len vrtulnikom.
lenže bohužiaľ majitelia týchto zázrakov majú legislatívu hlboko v paži, bežne stretávam podobné delfasty a inokimy ako si to mydlia 80-kou po cykloceste, otázka času a bude z toho karambol
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Ja nechcem rozpútať flame za E a neE , len si myslím, že možno s tým tie E nemajú nič spoločné. HOWG!
Skusenosti napr. tu https://www.mtbiker.sk/forum/post1767265.html#p1767265
https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/elektrokola-bezpecnost-helma-prilba-nehody.A210709_192421_domaci_jum
Spominali rodinu, takze je dost mozne, ze tie deti by bez ebiku na Klastorisko ani nedoslapali a planovali by cyklo turu uplne inde, alebo pesi.
To platí ale aj o tebe, keby si nemal internet, tak nevypisuješ takéto kraviny. Nakoniec aj tak si ten výjazd záchranárov zaplatili, takže neviem čo stále riešite.
Mne sa cez vikend prihodilo, ze sa oproti mne v lese vysypala pani v dochodcovskom veku na elektro fatbiku, v malej rychlosti sa jej posmyklo koleso a spadla na bok. Na jednej strane chapem vyhody elektrobajkov pre starsich ludi, na druhej strane by bolo dobre kupovat bicykel zodpovedajuci schopnostiam. Taky elektrofatbike musi vazit aspon 30 kg a urcite nie je jednoduche ho ovladat a v pripade padu ta vaha bicykla moze mat dost zle nasledky.
hento posledne postnute neni e-bike ale e-motorka. tipujem totiz ze to ma akceleracnu packu.
Napriklad
Tak hentá kravina nemá na cykloceste čo robiť... Ani jeden z parametrov nespĺňa legislatívu elektrobicykla...