Kategórie
Bike-techTi, co kazia meno normalnym cyklistom # cestná cyklistika # komunita # cyklodoprava # skúsenosti # poradenstvo # diskusia # jazda v teréne
https://www.facebook.com/story.php?story_fbid=2208060219281939&id=1025467950874511
posledný komentár: 5. 7. 2023 o 16:53
posledný komentár: 21. 3. 2014 o 15:44
Novinka -18% Raymon Kirana Ultra bicykel, carmine red stealth
3 299 €
-18%
MOC 4 499 €
Novinka -16% Superior RR 9.4 bicykel, gloss red/white, poškodená pravá kľuka
2 059 €
-16%
MOC 2 449 €
-19% Giant TCR Advanced 2 Disc Pro Compact bicykel, hematite
od 2 199 €
-19%
MOC 2 699 €
-16% BMC Teammachine SLR THREE bicykel, sparkling blue/brushed alloy
4 699 €
-16%
MOC 5 599 €
Novinka -8% BMC Teammachine R 01 TWO bicykel, arctic silver/neon red
10 999 €
-8%
MOC 12 999 €
Výpredaj -20% Cannondale Synapse Carbon 2 RL bicykel, beetle green
3 499 €
-20%
MOC 5 199 €
-6% BMC Teammachine SLR01 TWO bicykel, carbon/white, redakčný bicykel
10 999 €
-6%
MOC 12 999 €
Novinka Bianchi Oltre Comp Ultegra Di2 bicykel, metallic celeste/black
od 4 899 €
MOC 5 944 €
Výpredaj -10% BMC Teammachine SLR FIVE bicykel, arctic silver/black
3 799 €
-10%
MOC 4 499 €
Novinka -5% Giant TCR Advanced 2 KOM bicykel, carbon
2 699 €
-5%
MOC 2 849 €
Výpredaj -14% Giant TCR Advanced SL 0 Disc bicykel, raw carbon
8 299 €
-14%
MOC 11 399 €
-28% Sharvan City 3 speed 18 skladací bicykel, multicam/strieborná
999 €
-28%
MOC 1 609 €
-38% Sharvan City 3 speed 18 skladací bicykel, carbon/strieborná
999 €
-38%
MOC 1 609 €
-33% Sharvan City 3 speed 18 skladací bicykel, čierna/strieborná
999 €
-33%
MOC 1 489 €
-31% Sharvan City 3 speed 18 skladací bicykel, biela/čierna, poškriabaný
949 €
-31%
MOC 1 379 €
povedzme si uprimne ze viac "idiotproof" sa to uz spravit neda
Su tam 2 znacky, vlavo modra znacka Chodnik pre chodcov, vpravo modra znacka cesticka pre cyklistov (ci ako sa to teraz vola)
Najskor sa priklonite na jeho stranu ale niekde to napisat musim, mozno si to precita niekto kto sa nabuduce za mna nezavesi, alebo aspon hned pochopi ze ked ho o nieco prosim tak to ma nejaky normalny dovod. To je vsetko. Tymto zdravim toho pana.
V podstate kazdy jeden vyjazd kedze od brany po cestu mam 50m chodniku ?
a-bikerak si dobre pamatam tak na strane stareho mesta je az pred lavkou osadena
aj som si myslel ze hras hrdinu a pritom na kazdom vyjazde mas v <> pravidla minimalne 2x
jk
v zime si idem na hrotoch a dochodci na prechadzke rozdrbani po strede a vpravo.
zvonim, a rozbehnu sa mi dolava kde predtym bolo volno... vsade zamrznute kaluze, reku dnes nemam naladu na krasokorculovanie
niekoho so drbol riditkami do ruky, nespadol som.
hrube bundy stlmia naraz-nebudem zastavovat, aspon si nabuduce zapamataju ako chodit...
niekedy mam obavy zvonit, ze ci bude nejaky kamikaze
Aj včera, aj dnes som bol na biku v meste. Cyklisti si jazdili veselo v protismere ako na Starom moste, tak isto aj na Vajanského ako by sa nechumelilo
Už som to tu párkrát písal. To, čo rozhoduje, nie sú zákony, ale fyzika (a psychológia, ale to v tomto okamihu nie je dôležité). Zatiaľ čo vzťah cyklistov a chodcov na lávke Mosta SNP je nevinná vec (lebo malá rýchlosť a hmotnosť). tak vzťah auta k inému autu, cyklistovi, chodcovi či prekážke je ničivá vec (lebo veľká rýchlosť a hmotnosť). Zákony premávky sú tu nie preto, aby sa regulovali vzťah cyklisti vs. chodci, ale aby šoféri áut nepozabíjali seba a iných. Tenisky ani bicykel nie sú smrtiaci predmet, auto áno. Takže nie, porušovanie predpisov šoférmi neobjahujem.
Naozajstná bezpečnosť cyklistov a chodcov sa nedosahuje značením, ale dizajnom komunikácie a to na moste spred 50 rokov nie je možné a tak skrátka jediným riešením je zdieľaná lávka a ohľaduplnosť na nej.
Nehovoriac o tom, že tie značky sú tam neplatné, tie lávky nie sú pozemnými komunikáciami a navyše na strane od Petržalky chodci ani cyklisti nič neporušujú, keďže tie značky keby aj platili, tak platia akurát na tých nájazdových rampách. Hore, na ich konci už nijaká značka neupravuje, či majú ísť na tú alebo hentú stranu. To "dopravné značenie" nie je skrátka ničím iným, iba ukážkou diletantizmu príslušného dopravného inžiniera a dopravného inšpektorátu. Osobne pochybujem, že by tam tie značky vôbec určil cestný správny orgán, ale čo už.
Ale nedúfam, že to uznáš a pravdupovediac,je mi to úplne jedno
To máš výsledok malej rýchlosti.
ja idem každú chvíľu po chodníku...v KE Hlinkova ulica...ideš po spoločnom chodníku pre chodcov a cyklistov,od ďalšej križovatky ale už pre cyklistov nie je, no zas od ďalšej križovatky už zas je... cca 400 metrový úsek mám ísť po 4-prúdovke či tlačiť bike po chodníku? Kocúrkovo
To máš výsledok malej rýchlosti.
Toto sa mi nejak nezda. Zlomene stavce a boji sa to povedat mame. Iste normalne funguje cely den a ma rozbite koleno a vlastne ani to nehlasia na policiu.
🙄
ide o to ze sa tu ohanal tym preco chodci nieco porusuju a pritom mu nevadi ze sam porusuje.
cele je to o ohladuplnosti. spravajme me sa ako ludia a tolerujme sa... infrastruktura v (nie len) centre Bratislavy nie je stavana na mnozstvo ludi ktore tam je a uz vobec nie v kombinacii s cyklistami / (e) kolobezkami. tak pracujme s tym co mame bez zbytocneho zavzdusnovania sa.
pesi maju co zlepsovat voci cyklistom a cyklisti maju co zlepsovat tiez...
a ak niekto nema 5sekund aby pribrzdil mal vyrazit o minutu skor
vidim ze citanie s porozumenim ide uplne mimo teba. opat.
Vidim ze pisanie svojej praudy ti ide tak ako obvykle. 😉