Kategórie
Bike-techUkradnuté bicykle # cestná cyklistika # skúsenosti # poradenstvo # rady # diskusia
posledný komentár: 19. 4. 2016 o 11:24
Výpredaj -22% BMC Teammachine SLR SIX bicykel, neónová červená/čierna
2 099 €
-22%
MOC 2 999 €
-35% Bianchi Infinito CV Disc Rival eTap AXS bicykel, sivá, veľ. 57
3 899 €
-35%
MOC 5 999 €
Novinka Bianchi Oltre Comp Ultegra Di2 bicykel, metallic celeste/black
od 4 899 €
MOC 5 944 €
Novinka -15% BMC Teammachine R 01 ONE bicykel, carbon/neon red
9 999 €
-15%
MOC 12 999 €
-12% Giant Propel Advanced Pro 1 bicykel, phoenix fire/helios orange
4 999 €
-12%
MOC 5 699 €
Pinarello PRINCE FX TiCR Ultegra Fulcrum Wind 400 disk bicykel, červená
6 999 €
MOC 7 099 €
Novinka -5% Giant Defy Advanced 1 bicykel, frost silver/cordovan
3 549 €
-5%
MOC 3 749 €
Výpredaj -20% Cannondale Synapse Carbon 2 RL bicykel, beetle green
3 499 €
-20%
MOC 5 199 €
Teraz mi došiel papier, že našli toho chlapíka čo kradol a k všetkému sa priznal. Bicykle samozrejme predal a prachy minul na živobytie a drogy. Môžem od neho teraz žiadať náhradu škody? resp. vie niekto poradiť či sa s tým ešte niečo dá robiť? Môj bike bol v hodnote cca 1100€, podľa dokumentu z polície ukradol 4 bicykle v hodnote cca 5500€.
policajti to často robia tak, že majú takýchto "svojich" ľudí, na ktorých takéto trestné činy občas hodia, aby mali objasnenosť, v skutočnosti to ten chalan urobiť nemusel
Tak som si nový bicykel začal parkovať na mieste na schodisku v podzemí za dverami. Tento odkaz som si našiel včera. Správcu nezaujíma moj ukradnutý bicykel, nezaujíma ho kde si bezpečne zaparkujem bicykel a odporučil mi cestovať s MHD. Vitajte na Slovensku ....
Nechať ho v garáži, to je len otázka času kedy ukradnú aj tento. Nejaké rady čo robiť?
mimochodom, nemal si dat do nazvu obrazku to co tam je, lebo teraz zlodeji budu vediet kde sa daju lahko kradnut bajky.
Vybav si home ofis, alebo jazdi do prace na takej sracke, ktoru nikto nebude chciet ukradnut.
Ine riesenie neexistuje.
Treba sa obrátiť priamo na zamestnávateľa a spýtať sa ho, kde je miesto na bezpečné parkovanie bicyklov.
V zmysle Zákonníka práce, § 151 Pracovné podmienky a životné podmienky zamestnancov, ods. 3:
"(3) Zamestnávateľ je povinný zaistiť bezpečnú úschovu najmä zvrškov a osobných predmetov, ktoré zamestnanci obvykle nosia do zamestnania, ako aj obvyklých dopravných prostriedkov, ak ich zamestnanci používajú na cestu do zamestnania a späť s výnimkou motorových vozidiel. Zamestnávateľ môže po dohode so zástupcami zamestnancov vymedziť podmienky, za ktorých bude zodpovedať aj za úschovu motorových vozidiel. Túto povinnosť má aj voči všetkým ostatným osobám, ak sú pre neho činné na jeho pracoviskách."
Takže povinnosťou zamestnávateľa je zabezpečiť bezpečnú úschovu bicykla (ale aj napr. kabátov, tie si tiež neukladáte na verejne prístupnom mieste). Ten to musí následne žiadať od správcu. Ak sa správca hrá na ponuku kvalitných priestorov, tak by tie prenajímané a platené priestory mali spĺňať aspoň zákonné požiadavky. Ako nájomca by som asi nebol nadšený, ak by som bol zamestnancami žalovaný za nesplnenie zákonných povinností.
V každom prípade to možné je a právny nárok na náhradu škody má. Či niekedy uvidí nejaké prachy je už otázne.
European Bike Stealing Championships 2015Otvoriť v novom okne thumb_up1thumb_down
som tu nova, a preto ak sa to nehodi ako samostatna tema, tak ma prosim usmernite (nechcem sa vyhovarat, ale pri malom babatku nemam vela casu prehladavat starsie temy).
cca cez vikend 11-13.12.2015 nam nejaki dobraci ukradli 2 biky z pivnice - viem viem, cenne veci do pivnice nepatria, obzvlast v Ba, no uz je neskoro.
Preto vas chcem mili bikeri poprosit, ak sa nahodou stretnete s ponukou na predaj niektoreho z nich, dajte prosim echo.
Slo o bicykle Scott Aspect, jeden s neonovozltym napisom, druhy s cervenym (prikladam foto toho zlteho).
Neverim, ze je este sanca najst ich, ale tak, chcem skusit vsetky moznosti a vase forum mi odporucili z viacerych zdrojov.
Vopred dakujem za akukolvek info (aj pripadne usmernenie, kam tento moj prispevok umiestnit).