Kategórie
Bike-techUkradnuté bicykle # cestná cyklistika # skúsenosti # poradenstvo # rady # diskusia
posledný komentár: 19. 4. 2016 o 11:24
Výpredaj -10% BMC Teammachine SLR FIVE bicykel, arctic silver/black
3 799 €
-10%
MOC 4 499 €
-6% BMC Teammachine SLR01 TWO bicykel, carbon/white, redakčný bicykel
10 999 €
-6%
MOC 12 999 €
Výpredaj -14% Giant TCR Advanced SL 0 Disc bicykel, raw carbon
8 299 €
-14%
MOC 11 399 €
Novinka -16% Superior RR 9.4 bicykel, gloss red/white, poškodená pravá kľuka
2 059 €
-16%
MOC 2 449 €
-12% Giant Propel Advanced Pro 1 bicykel, phoenix fire/helios orange
4 999 €
-12%
MOC 5 699 €
Novinka -28% Pinarello Dogma X DuraAce Di2 bicykel, xolar sun
od 10 999 €
-28%
MOC 15 299 €
-19% Giant TCR Advanced 2 Disc Pro Compact bicykel, hematite
od 2 199 €
-19%
MOC 2 699 €
Novinka -5% Giant Defy Advanced 1 bicykel, frost silver/cordovan
3 549 €
-5%
MOC 3 749 €
Novinka Giant TCR Advanced Pro 0 Di2 bicykel, ocean twilight/glare chrome
6 299 €
MOC 6 599 €
Akcia -30% TRELOCK ZR 310 prídavné lanko k rámovému zámku, 10 mm
od 13,99 €
-30%
MOC 24,99 €
nooo aj to co si ty pisal je moznost...ale zas naco si to komlikovat?ja som zastanca systemu BikeID a uz ho mam aj na svojom biku, cize absolutne nebude nikdy problem identifikovat moj bike pretoze su tam vsetky vyrobne cisla (ram, vidla, tlmic) je tam fotka biku je tam doklad o kupe plus na vyziadanie policie BikeID da k biku kompletne informacie o majitelovi (meno, adresa)...a ked mi zmizne dam mu status ze je kradnuty a jedinym nacitanim vie hocikto zistit ci je bike v poriadku alebo nie..potom to je uz na cloveku ci si taky bike kupi alebo nie. pretoze staci ak bike da do servisu a tam tak isto hned zistia ako je bike na tom a mozu spravit potrebne ukony cize kontaktovat majitela a policiu....
Riesili s nim zatajenie najdenej veci - lenze realne to bolo preto, ze sa sam priznal. Ak by nemali priznanie a tvrdil by, ze ho kupil, tak nemozu mu nic.
Preco by ho nemohol uz nikto nikdy najst??bike ukradnu v bratislave a predaju v kosiciach manickovy, ktory bude rad ze ma paradny bike za par eur...avsak stane sa co sa urcite stane a to ze, raz sa nieco pokazi co si len tak doma neopravy alebo bude potrebovat original diel alebo bude chciet zoservisovat vidlu alebo tlmic...pride do servisu v servise samozrejme poznaju system BikeID a hned vedia ze bike je ukradnuty...a servisak co spravi??bike nezoservisuje a kontaktuje majitela a policiu...a bike mas naspät doma
Pietro_SK
jasne ze to znizi atraktivitu bikov s BikeID ale to znamena ze nikto ich nebude chciet ukradnut lebo budu nepredajnee
A kolkokrat sa Ti uz stalo, ze si stratil bajk?
1. Len idiot odnesie bajk do servisu s nejakym identifikacnym stitkom na rame. Bud stitok odstrani a ram prelakuje, alebo ten ram zahodi / odnesie do zberu a pod.
2. A ak aj taky idiot do servisu pride, na zaklade coho by mal servisak podozrievat danu osobu a zacat ten bajk lustrovat? Od toho nie je plateny, takze väcsina sa na to vykasle.
Takze trochu triezveho usudku by nezaskodilo pri tom obhajovani toho nikdy nie naozaj funkcneho systemu.
Zároveň, čím viac ľudí bude BikeID mať, tým skôr sa táto služba dostane do povedomia aj laickej verejnosti. A pokiaľ to chápem správne, je na tebe ako užívateľovi/vlastníkovi, aké údaje si do bikeID dáš. Vôbec tam nemusí byť adresa, ja by som tam dal kludne telefón/mail, čo pre prípadné kontaktovanie bohato stačí.
..lebo naozaj nevidim ziadny zmysel, nalepku si da kazdy dole...
Osobne som za akýkoľvek prostriedok, ktorý atraktivitu bicykla zníži - i keď sám dodržiavam pravidlo, že bike z očí nespúťam nikde.
P.S. Tiež si myslím že to je vecička čo nič nerieši ale zas taký hipsterský štítok na bicykli bude asi kúl.
http://www.cyklomania.sk/news/1971-bikeid-a-datatag-nove-sluzby-na-ochranu-bicykla-s-databazou-kradnutych-bicyklov