Kupil som si novy cestny bike, je dost drahy a tak sa trochu bojim, ci sa nemoze stat, ze ma niekto z neho zhodi a ukradne mi ho. Stretli ste sa niekto s niecim podobnym? Robi sa to vobec na Slovensku?
Nejako mám to skĺzlo do debaty u ukradnutí nezabezpečeného bicykla. Ja som mal ale bicykel v uzamknutom súkromnom objekte, do ktorého sa niekto vlámal. A nie opretý voľne niekde na ulici. A ani v takomto prípade by krádež nebola v poriadku.
Tiež som si všimol tento prístup.
Ten čo kradne je úplne normálny, ale ten čo si bicykel pomaly nezaleje do betónovej kocky si zbytočne koledoval o krádež......
gronkjear ako dlho si odideny ? Ja som si pamatal BA
Tretiu zimnu sezonu startujem uz
Jedina motivacia na odchod bola onehda pracovna ponuka, a to som este nevedel co vsetko sa odvtedy na SK udeje.. Asi stale lepsie byt cudzincom v inom kraji ako byt doma a citit sa cudzym...
Je to obycajny nezaujem a pohodlnost. Je lahsie blabotat o tom, ako sa nema kradnut a nic pre to neurobit, nez si majetok, zdravie aj zivot zabezpecit.
Starat sa o seba je namahave, tak to ludia proste nerobia. Lebo ved kradnut sa nema. Pritom som tu nevidel jediny prispevok tvrdiaci, ze kradnut sa ma, takze proti komu argumentujete?
Ja osobne si tiez myslim, ze kradnut sa nema. Zaroven ale viem, kde zijem a som si vedomi rizik. A preto sa chranim. A tym ze chranim seba, chranim aj susedov a komunitu. Pretoze ked moja kamera/alarm zachyti nejakeho zlodeja, ako sa mi dobijal do baraku je sanca, ze ho zavru. Naopak nezabezpecenych barakov vykradne desiatky a chytit ho znamena spoliehat sa na nahodu.
Lenze bezpecnost ide vzdy na ukor pohodlia. Zapnut alarm je "namahave". Nainstalovat kameru je "namahave". Zamykat bajk poriadnym zamkom je namahave. Clovek je tvor pohodlny, tam je pes zakopany...
A druha vec je informovanost verejnosti zo strany policie. Nie je ziadna, prave naopak. Statistiky kriminality su vymyslene hausnumera. Vlamacky sa neriesia ani ako priestupky, Mapy kriminality u nas neexistuju. Ludia absolutne netusia, ako sa tu denno denne a kazdu noc kradne, nikde sa to nedocitaju, nezistia. Hrame sa na pocit bezpecia a potom sme velmi prekvapeny.
PS: mam taku zabavku pozerat si vchodove dvere do obchodov a bytoviek. Najst nejake bez viditelnych pokusov o vlamanie je skoro nemozne.
Schvalne si to skuste vsimat, aby ste zistili, kde zijete a co sa tu po nociach deje... a ano nema sa to. A nie, to ze budete verklikovat ako je to zle ziadneho zlodeja neodradi ani nechyti. Na to su ine metody.
kedysi zatvorene dvere (nie zamknute) znamenali, ze tam nemas vstupovat - aj tu na slovensku. kam sme sa za tie roky ako spolocnost posunuli myslenim ktore prezentujes? (prirovnal by som to aj k politickej situacii ktoru tu prave mame) len sa to zhorsuje. no su stale krajiny kde zatvorene dvere znamenaju zakaz vstupu.
ktore zabezpecenie je uz to sprave? ktore si ty myslis ze je? ty si najspravnejsi?
Kamera ukradnutiu bicyklov nezabráni a musel by si mať veľké šťastie, aby páchateľa podľa toho našli. Pozri si facebookové stránky polície, koľko tam majú zverejnených záberov, ako dojde zlodej v šiltovke, mikine, a okuliaroch a priamo pod kamerou odcvakne zámok a pokojne odíde s bajkom.
Viem, že to robia, svine zlodejské.
Ale ruky by im mohli odsekávať.
presne toto som povedal chlapcovi minule. Jeho navrh bol, ze zlodejom odtne hlavu, tak som navrhol ruku. Ze preco ? Tak reku bez hlavy uz nebudu zit, ale bez ruky ano. Tak sme ostali na tom, ze im odtne vsetky ruky aj nohy a hlavu teda nechá
U nás máme kamery a aj tak vybrali kočikaren.Aj vedia kto,aj ho chytili ale od fetáka nič nevymôžeš.Ja mám biky za mrežami,dverami, každý zamknutý a alarm s hukačkou plus volá na šesť čísiel.Len trvá desať minút,pokiaľ ich oslobodil a idem na výjazd?.Ale inak sa tu nedá v tejto republike.
Tento príspevok vyhodnotili používatelia ako nekvalitný alebo ofenzívny, a preto sa nezobrazuje visibility
Gusto ved si nechaj tie dvere pokojne otvorene. Je to tvoj majetok. Stavim sa ale, ze to nerobis. Takze naspat do reality... Mimochodom toto nie je vec nazorov a pocitov, ale faktov a obycajnej statistiky. Su bezpecnostne opatrenia ktore funguju a potom je viera a nadej, ktora nefunguje. A sorry ale co to mate preboha za logiku. To akoze preto, ze ja mam bezpecnostne dvere a alarm tak podporujem zlodejov a kradnutie? nie je to prave naopak, ze im to kradnutie stazujem?
M-t kamera nezabrani, tak isto ani alarm nezabrani. Na zabranenie a spomalenie su mechanicke zabranne prostriedky. Kamery a ezsky maju preventivne a forenzne funkcie. Je rozdiel mat pachatela na kamere a nemat. A je rozdiel vediet, ze ho mam v pivnici prave teraz (a hliadka si ho pride zobrat), alebo to zistit az o tyzden. A ak si myslis, ze siltovka a okuliate niecomu pomozu, tak to znamena iba tolko, ze asi nepoznas slovo lokomocia alebo vyraz "osobna znalost". A to je v poriadku, kazdy sa vyzname v niecom inom. Ja napriklad neviem ani prd o balete. A prave preto nehovorim primabalerinam, co a ako na javisku funguje... ale to som ja.
Aké je posolstvo myšlienky, že si všetko treba zabezpečovať na tristo spôsobov?
Aké je posolstvo myšlienky, že kradnúť sa nesmie?
Realitu tu nikto nespochybňuje. Chceš žiť vždy takto? Nepraješ si pre seba a svoje deti lepší život? Ja áno. A pre mňa je lepší život aj to, že ak si nechám nezamknutý bicykel na dvore, balkóne alebo pivnici - tak ho tam nájdem aj o týždeň. Nie to, že ho musím zamkúť, lebo "čo keď". "Čo keď" nemá existovať.
Mám pocit, že nik tu nespochybňuje názor, že kradnúť sa nemá a život by bol výrazne krajší, ak by sme mohli bajky (či iný majetok) nechávať vonku "len tak," bez zabezpečenia.
Akurát realita (ktorá sa v najbližších rokoch len sotva nejako výraznejšie zmení) je žiaľ iná a adekvátne zabezpečenie si svojho majetku sa s tým názorom vyššie nijako nevylučuje.
Az na to cokupit, ze cela trma-vrma vzisla z toho ze bol okradnuty niekto uplne mimo svk, ani netusis kde, takze cela tvoja polemika o neexistujucich krimi mapach (napr my sme aj tu studovali ked sme kupovali byvanie, tiez v zahranici), a pod, je teda v romto pripade netusis ako relevantne. To ale ani tebe, ale hlavne flegkovi, nebrani tu pisat svoje pohlady ze ako sme nezodpovedni, lenivi, masochisti, a cojaviem co este.
P.s., k tomu tvojmu "chraneniu susedov" - sme tu v tichej bocnej ulicke. Ak nie skoro kazdy, tak aspon lazdy 2-hy sused tu ma video zvoncek a ktohovie co este. Ovsem ani jeden "neochranil" susedov ktorym niekto v noci zramoval auta zaparkovane na ulici. Naproti tomu, tu 1 dobrak pekne shameoval verejne malolete dieta fotkami zo svojho doorbellu, za to ze pes sa vycural na obruvnik medzi verejnym chodnikom a predzahradkou. A este zacal byt agresivny ked bol upozorneny ze nema natacat verejne priestory, a uz vobec nie takto shameovat danymi zabermi deti....
Takze pozdravujem vsetky doorbelly a podobne, co okrem toho ze ludia ich zabery iste potom lepia kade-tade po internete, casto vyuzivaju "proprietarne" cloudy s ktohovie akym vyuzitim danych zaberov.
Keby mi pride taky flegko (alebo aj ty cokupit) a s takymto jazykom mi ako predavac zacne nieco ponukat, ho poslem pekne niekam, a uz sa unho neukazem.
Nerozumiem preco mate potrebu tu osocovat ludi ktori si po to vobec neprisli. "nevyziadane rady" su oproti tomu zlatucke spravanie sa
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Tiež som si všimol tento prístup.
Ten čo kradne je úplne normálny, ale ten čo si bicykel pomaly nezaleje do betónovej kocky si zbytočne koledoval o krádež......
Spamätajte sa!
Cudzie veci sú nedotknuteľné!
Tretiu zimnu sezonu startujem uz
Jedina motivacia na odchod bola onehda pracovna ponuka, a to som este nevedel co vsetko sa odvtedy na SK udeje..
Starat sa o seba je namahave, tak to ludia proste nerobia. Lebo ved kradnut sa nema. Pritom som tu nevidel jediny prispevok tvrdiaci, ze kradnut sa ma, takze proti komu argumentujete?
Ja osobne si tiez myslim, ze kradnut sa nema. Zaroven ale viem, kde zijem a som si vedomi rizik. A preto sa chranim. A tym ze chranim seba, chranim aj susedov a komunitu. Pretoze ked moja kamera/alarm zachyti nejakeho zlodeja, ako sa mi dobijal do baraku je sanca, ze ho zavru. Naopak nezabezpecenych barakov vykradne desiatky a chytit ho znamena spoliehat sa na nahodu.
Lenze bezpecnost ide vzdy na ukor pohodlia. Zapnut alarm je "namahave". Nainstalovat kameru je "namahave". Zamykat bajk poriadnym zamkom je namahave. Clovek je tvor pohodlny, tam je pes zakopany...
A druha vec je informovanost verejnosti zo strany policie. Nie je ziadna, prave naopak. Statistiky kriminality su vymyslene hausnumera. Vlamacky sa neriesia ani ako priestupky, Mapy kriminality u nas neexistuju. Ludia absolutne netusia, ako sa tu denno denne a kazdu noc kradne, nikde sa to nedocitaju, nezistia. Hrame sa na pocit bezpecia a potom sme velmi prekvapeny.
PS: mam taku zabavku pozerat si vchodove dvere do obchodov a bytoviek. Najst nejake bez viditelnych pokusov o vlamanie je skoro nemozne.
Schvalne si to skuste vsimat, aby ste zistili, kde zijete a co sa tu po nociach deje... a ano nema sa to. A nie, to ze budete verklikovat ako je to zle ziadneho zlodeja neodradi ani nechyti. Na to su ine metody.
[img]https://www.zilinak.sk/assets/images/za/articles/img-1/1681305753-v-bytovom-dome-na-solinkach-zaznamenali-pokus-o-vlamanie-oba-vchody-su-poskodene.jpg
[/img]
ktore zabezpecenie je uz to sprave? ktore si ty myslis ze je? ty si najspravnejsi?
presne toto som povedal chlapcovi minule. Jeho navrh bol, ze zlodejom odtne hlavu, tak som navrhol ruku. Ze preco ? Tak reku bez hlavy uz nebudu zit, ale bez ruky ano. Tak sme ostali na tom, ze im odtne vsetky ruky aj nohy a hlavu teda nechá
M-t kamera nezabrani, tak isto ani alarm nezabrani. Na zabranenie a spomalenie su mechanicke zabranne prostriedky. Kamery a ezsky maju preventivne a forenzne funkcie. Je rozdiel mat pachatela na kamere a nemat. A je rozdiel vediet, ze ho mam v pivnici prave teraz (a hliadka si ho pride zobrat), alebo to zistit az o tyzden. A ak si myslis, ze siltovka a okuliate niecomu pomozu, tak to znamena iba tolko, ze asi nepoznas slovo lokomocia alebo vyraz "osobna znalost". A to je v poriadku, kazdy sa vyzname v niecom inom. Ja napriklad neviem ani prd o balete. A prave preto nehovorim primabalerinam, co a ako na javisku funguje... ale to som ja.
Aké je posolstvo myšlienky, že kradnúť sa nesmie?
Realitu tu nikto nespochybňuje. Chceš žiť vždy takto? Nepraješ si pre seba a svoje deti lepší život? Ja áno. A pre mňa je lepší život aj to, že ak si nechám nezamknutý bicykel na dvore, balkóne alebo pivnici - tak ho tam nájdem aj o týždeň. Nie to, že ho musím zamkúť, lebo "čo keď". "Čo keď" nemá existovať.
Akurát realita (ktorá sa v najbližších rokoch len sotva nejako výraznejšie zmení) je žiaľ iná a adekvátne zabezpečenie si svojho majetku sa s tým názorom vyššie nijako nevylučuje.
P.s., k tomu tvojmu "chraneniu susedov" - sme tu v tichej bocnej ulicke. Ak nie skoro kazdy, tak aspon lazdy 2-hy sused tu ma video zvoncek a ktohovie co este. Ovsem ani jeden "neochranil" susedov ktorym niekto v noci zramoval auta zaparkovane na ulici. Naproti tomu, tu 1 dobrak pekne shameoval verejne malolete dieta fotkami zo svojho doorbellu, za to ze pes sa vycural na obruvnik medzi verejnym chodnikom a predzahradkou. A este zacal byt agresivny ked bol upozorneny ze nema natacat verejne priestory, a uz vobec nie takto shameovat danymi zabermi deti....
Takze pozdravujem vsetky doorbelly a podobne, co okrem toho ze ludia ich zabery iste potom lepia kade-tade po internete, casto vyuzivaju "proprietarne" cloudy s ktohovie akym vyuzitim danych zaberov.
Nerozumiem preco mate potrebu tu osocovat ludi ktori si po to vobec neprisli. "nevyziadane rady" su oproti tomu zlatucke spravanie sa