Kategórie
Bike-techUkradnuté bicykle # cestná cyklistika # skúsenosti # poradenstvo # rady # diskusia
posledný komentár: 19. 4. 2016 o 11:24
-16% BMC Teammachine SLR THREE bicykel, sparkling blue/brushed alloy
4 699 €
-16%
MOC 5 599 €
-6% BMC Teammachine SLR01 TWO bicykel, carbon/white, redakčný bicykel
10 999 €
-6%
MOC 12 999 €
-12% Giant Propel Advanced Pro 1 bicykel, phoenix fire/helios orange
4 999 €
-12%
MOC 5 699 €
-13% Giant Propel Advanced 1 28 bicykel, orion nebula, testovací
4 199 €
-13%
MOC 4 799 €
Pinarello PRINCE FX TiCR Ultegra Fulcrum Wind 400 disk bicykel, červená
6 999 €
MOC 7 099 €
Presne ako som pisal,policia ti nepomoze..
Večer okolo pol desiatej mi z dvora rodinného domu ukradli môj Haibike. Drzosť na entú. Spred nosa mi ho zobral. Niečo som robil na dome, tak som mal ešte otvorenú vysvietenú dielňu a vedľa nej opretý bajk, lebo dnu mi prekážal. Z ulice mohlo byť vidieť len kus predného kolesa a to asi stačilo na inšpiráciu zlodeja, aby ho drzo šlohol. Musel vojsť dnu do dvora cca 15 metrov.
V tejto situácii som si samozrejme krádež všimol po krátkej chvíli. Zlodej nemohol byť ďaleko. V naivnej nádeji a pre pokoj duše, (veď občas aj motyka strieľa), som volal hneď 158, nech sa hliadky zamerajú na cyklistov v našom malom meste. Na stopäťdesiatosmičke mi bolo jasne dané najavo, že oznámenie berú len z povinnosti a tým je to vybavené...
Po formálnom oznámení krádeže som sadol do auta a vydal som sa v zúfalej nádeji hľadať zlodeja sám. Veľké šťastie a moja vytrvalosť priniesli úspech. Po dvoch hodinách s malou dramatickou zápletkou som zlodeja na mojom bicykli chytil. Teda celkom som ho nechytil, len autom vytlačil do jarku, ako som ho dobehol na ukradnutom bicykli. Kým som vyskočil z auta, zlodej zahodil bajk a vbehol do areálu jednej opustenej školy. Tu som v naivite urobil ďalšiu chybu. V opustenom, kriakmi zarastenom areály som si netrúfal ho hľadať. Zavolal som opäť 158. Prišli na miesto dve hliadky a na pátranie po zlodejovi sa samozrejme hneď vybodli. Vraj môžem byť spokojný, že mám bicykel, že oni zlodeja hľadať do toho areálu nejdú, lebo už mohol ujsť... proste nechcelo sa im ani pohnúť...
Takže na fízlov sa nespoliehajte. Pomôžte si sami. Je to ťažké, sám som neveril, že sa to podarí. Fizli sú len na to, aby vás pokutovali, lebo zákon sa dodržiavať musí a keď zabudnete teraz za slnečného dňa zapáliť svetlá, musíte tvrdo platiť. Zákon je zákon. Ten sa dodržať musí...
Takže ako Žbirka spieva: Vtedy jednu radu ti dám:"Poraď si sám"
By ma zaujimalo kto bol zlodej.... bezdak, socka, decko, cigan, normalny chlap co vyuzil prilezitost?
No a tipujem, že išlo o príležitostného zlodeja. Zazrel kus trčiaceho kolesa na dvore, tak šlohol bajk. Keby ho kradol cielene na kšeft, tak ho asi ťažko po dvoch hodinách chytím v meste. Za tú dobu by "rozumný" zlodej už dávno lup upratal. Ale to sú len moje úvahy amatérskeho detektíva orieška.
---
R.I.P. Hatatitla
Tak pribeh ma pokracovanie. Idem dnes z obedu, vychadzam z restiky a pod schodami lezi odmontovany nosic a kosik z mojho bicykla... Demontoval to na mieste, okolo sa povalovali zvysky stahovacich pasok, ktore drzali kosik.
Dva kilometre od miesta kradeze. Majitel restiky tvrdi, ze to tam lezalo uz 2 dni.
Zaujimave, ze si zlodej dal namahu s 10kou klucom a imbusmi demontovat nosic, ale z nosica udrbal iba blikacku, pricom jej drziak nechal na mieste.
v zadnom kolese je 500W elektromotor, vidla s tapered krkom a redukciovým hlavkom Nukeproof.....
keby ste dakde taký zazreli, dajte prosím Vás vedieť.
fotku máme len takúto nekvalitnú
Ďakujem za pomoc
ideme so ženou a dvoma krpcami na prechádzku a po ceste domov sa chceme staviť v "tesku" (prve dieťa je larva v kočíku a druhé peši+ odrážadlo) no ja nesiem v rukách odrážadlo na ktorom sa už synátor nechce voziť.
Pri vstupe sa pýtam môžem si odložiť odrážadlo?
Odpoveď SBS: tu si ho položte ( oprieť vedľa vchodu do teska ). Hovorím, že sem si ho nepoložím pretože vy niekam odídete a hocikto si ho môže vziať ... SBS: tu si ho položte dnu nemôžete s ním ísť lebo ma zdžubú ...(medzi tým sa larva v kočíku prebúdza v uvrešťanca, mini-nemesishard začína vymýšlať čo by vyviedol a žena za vstupom sa na mňa kuká čo teraz
Pýtam sa, že ak mi ho náhodou niekto vezme odrážadlo či mi dajú zaň peniaze. Odpoveď znela, že nie oni neručia za odložené veci. Vtedy som mal chuť staršiemu pánovi jednu ***** s prepáčením. V tom prišla pani z takého toho obchodíku v uličke kade sa vychádza z teska a povedala, že si odrážadlo vezme k sebe. Kedže ju poznám z videnia zobral som to ako lepšiu voľbu ako si nehať nie 5eurové odrážadlo pri vchode...
To bol len príklad toho ako v obchodoch ľudom dávajú falošný pocit bezpečia o ich odložený nákup alebo iné veci. Ako keby bolo také ťažké vziať takéto veci do nejakého kumbálu a majiteľovi vydať kartičku na ktorú mu odloženú vec vydajú....
Ludia, nech ste kdekolvek a ktokolvek, davajte si bacha, ked predavate na inzerat bike. Nikdy neviete, ci to nebudu prave takyto organizovani zlodeji. Ja som mal stastie na dobrych ludi, co zabranili kradezi.
Este raz opis zlodejov:
182 -185 cm presedively, na kratko ostrihany, chudy, mal madarsky akcent, predstavil sa ako Molnár (meno urcite falosne), podla policie volal z nevystopovatelneho tel.
Druhy chlapik sedel v uate, takze vysku neodhadujem, ale bol tlsty, vyholeny s briadkou okolo ust.
To je vsetko odomna, sirte prosim tento mail, aby sa to nestalo aj inym.
PS: Nekupujte kradnute biky.
S pozdravom
Stastny cyklista
spz si si ale vsimol, nie?
netreba sa trapne citit ked si clovek vypyta zalohu ked sa chce kupujuci previest. ja som pytal 500€ pri cene biku 700€ kto ma vazny zaujem o kupu pride aj s peniazmi. nejaky doklad pytat nema vyznam s tym si mozete tak vytret ...
http://forum.mtbiker.sk/post836370.html#p836370