len je teda otázne potom aké budeš mať štastie, vzhladom na to čo od toho psíka budeš vyžadovať v budúcnosti.. či chceš len maznáka na dvor alebo ho pribaliť ako parťáka na tvoje aktivity..
a po zdravotnej stránke je to takisto extrémna dávka neznámeho..
Hovorí sa, že starého psa novým kúskom nenaučíš. Ale Kristína zrejme myslela šťeňa. To si dokážeš potom vychovať aby porekadlo Aký pán, taký pes, malo kladný význam.
V útulku im dávajú dokonca antiparazitiká, čo niektorí ľudia zanedbávajú.
Ja som si adoptoval kedysi dávno kríženca čuvača a chrta. Kamoš si nemohol nechať 6 šťeniatok, tak porozdával známym a neadoptované odovzdal do útulku.
niektoré veci psa proste nenaučíš a niektoré len tým že ho "zlomíš".. prípadne jeden pes je šlachtený ako šprintér, druhý vyrtvalec, ďalší povalač.. jedného napr pri biku "zabiješ" za 10km druhý s tebou prebehne kludne 50 a potom ti ešte nosí loptičku že sa chce hrať
Práve toto sa mi na borderkách páči - tie psy dokážu snáď všetko a borderku by som nemal odvahu vziať z útulku, kedže chcem len psíka s PP - nieje to na to, aby som sa ukazoval, ale aby som mal záruku, že mám doma naozaj tú borderku (jej správanie, povahu etc...) a to ešte nespomínam choroby, ktorými takéto psy môžu trpieť.
len je teda otázne potom aké budeš mať štastie, vzhladom na to čo od toho psíka budeš vyžadovať v budúcnosti.. či chceš len maznáka na dvor alebo ho pribaliť ako parťáka na tvoje aktivity..
Vidím, že sa v psoch vyznáš Ako budeš vedieť, že šteňa čo si kúpil bude spĺňať tvoje predstavy? Podľa toho čo chceš so psíkom robiť predsa vyberáš v útulku, nie? A čo s týka učenia aj starších psíkov asi by si bol prekvapený ich inteligenciou a ochotou sa učiť. Záleží iba na prístupe. Zo psíka väčšinou vychováš svoj obraz
Práve toto sa mi na borderkách páči - tie psy dokážu snáď všetko a borderku by som nemal odvahu vziať z útulku, kedže chcem len psíka s PP - nieje to na to, aby som sa ukazoval, ale aby som mal záruku, že mám doma naozaj tú borderku (jej správanie, povahu etc...) a to ešte nespomínam choroby, ktorými takéto psy môžu trpieť.
Záruku ti nedá na šteňa ani na psa nikto. A ak áno tak ťa klame Akú chceš záruku? Že bude v dospelosti zdravá? To ti nikto nezaručí ani u dieťaťa, že nebude trpieť nejakou chorobou. Keď po roku zistíš, že na niečo trpí, tak čo? Pôjde ju vrátiť? Alebo zanesieš do útulku? Že bude mať povahu akú ty chceš? To záleží predsa vo veľkej miere na tebe.
nezaručí ti nikto to hej, ale viem akého vzrastu cca ten pes bude, aké má predpoklady, akej stavby bude a teda akým spôsobom sa pohybuje.. ten pes sa nejakým spôsobom šlachtil a k niečomu sa šlachtil.. nehovor že nevidíš rozdiel medzi dogou a čivavou.. u útulkáča to máš absolútnu lotériu, aj keď aspoň velkosť teda sa odhadnúť dá ale povaha nie, vela vecí je dedičných..
hromade zdravotných komplikácii vieš predísť výberom predkov keď ich poznáš.. a keď 4 generácie nemajú problémy s kĺbami napr tak je vysoké percento pravdepodobnosti že ani tvoj pes mať nebude, čo u útulkáča nevieš.. o epilepsiách a iných chorobách detto..
Borderky s PP majú vyšetrenia na rôzne dedičné choroby - na základe týchto vyšetrení u rodičov si budem vyberať šteniatko, takisto potom viem, čo robili rodičia a aké majú povahové črty. Nevravím, že je to stopercentné, ak to tak teda vyznelo, ale tá šanca, že niečim bude trpieť bude omnoho menšia. To, že by som pre niečo také dal psíka do útulku nehrozí a vyznelo to s prepáčením dosť hnusne.
V niektorych temach s tym mam problem aj ja, ale zatial si nahovaram, ze problem nie je na strane prijimaca. V kazdom pripade ten text nad Tebou je absolutne OK, takze asi je cas zacat trenovat sedu koru lustenim krizoviek a pod.
Asi asi, nie nadarmo bolo raz písané, že som senilný. Asi na tom niečo bude ale keď je ten text ok tak by mi ho mohol niekto prerozprávať pre istotu lebo fakt som si nie istý.
To, že by som pre niečo také dal psíka do útulku nehrozí a vyznelo to s prepáčením dosť hnusne.
Nepoznám ťa. Ľudia sú hnusní. Pozri koľko je psíkov v útulkoch? Myslíš, že tam šli dobrovoľne? V útulkoch je dokonca plno psíkov s PP a dobrým rodokmeňom.
Zachránili sme pred 4 rokmi z útulku malého čierneho "orecha". Nikto ju nechcel. Už tam bola 2 mesiace a hrozilo jej utratenie. Úžasne vitálna a hravá fenka. Hyperaktívna, ale úžasný mazel. Inzerovali sme ju do dobrých rúk a aktívnej rodiny pretože aj ona bola veľmi aktívna. Podľa fotografií z inzerátu nás nejaká chovateľka až z Prahy upozornila, že to nie je žiadny orech, ale Patterdale teriér. Našli sme dokonca aj tetovanie, ktoré nebolo moc čitateľné, ale nakoniec sme podľa neho zistili, že je to čistokrvný Petterdale s veľmi dobrým rodokmeňom a zloženými poľovníckymi skúškami na výbornú, Zabehla sa pri love. Keďže každá zachránená duša z útulku je čo najskôr kastrovaná majiteľ o ňu už nemal záujem. Vôbec mu nešlo o psíka, ale o to, že už na nej nič nezarobí. Našli sme jej skvelú rodinku. Pán pracuje v lese a tak je malý patterdale šťastná v milujúcej rodine. Vycvičeného psa, za ktorého by si zaplatil niekoľko stoviek Eur môžeš mať z útulku za smiešny administratívny poplatok, prípadne za vrece granulí.
A ešte pozor na jednu vec. Veľa neskúsených ľudí chce šteňa, že si ho vychová. A potom zistí, že ho musí všetko naučiť. A naučiť znamená venovať sa mu pravidelne každý deň a trpezlivo mu budovať každodennú rutinu. A preto mnoho psíkov skončí na ulici, lebo "hnusní ľudia" stratia trpezlivosť keď sa opäť vyčúra na gauč, roztrhá koberec, kreslo, alebo manželkine nové kožené čižmy. Stratia trpezlivosť keď zistia, že šteňa sa musí na začiatku venčiť aj každé 2 hodiny. A šteňa je stále aktívne. Vyžaduje pozornosť a potrebuje zamestnať. Naproti tomu starší psík (3-4roky) je už vykľudnený a väčšinou pokiaľ žil v byte aj vychovaný.
A čo sa týka chorôb tak by som tento mýtus fakt nedramatizovala Útulkové psíky nemávajú viac chorôb ako tzv. psíky s PP.
Čo sa týka venovaniu šteňaťu, tak práve kvôli tomu si ho chcem zaobstarať na prázdniny, aby som sa mu mohol maximálne venovať. Viem, že to bude neskutočný záber, toľko rôznych druhom trénovania čo som už preštudoval... Len ťažko ma to však pripraví na realitu. Najviac sa mi každopádne páčia videá o trénovaní od Zaka Georgeho - on podporuje úplne nenásilnú cestu. Na margo zničených vecí, našu bývalú fenku huskyho len ťažko tromfne. Ako som už spomenul, presne kvôli požiadavkám borderiek to už dva mesiace zvažujem, plánujem a finálny verdikt sa ešte nechystá padnúť. Pomaly sa lúskam aj príslušnou témou na dogfóre, aj keď je vyše polovice príspevkov o plánovaných stretkách, či výstavách.
Nekupuj psíka. Adoptuj z útulku. V útulkoch čakajú tisíce vyhodených psíkov, ktorí chvíľu potešili, ale potom sa odrazu nehodili do domácnosti. A po vianociach pribudnú ďalší chudáci. Tým, že kúpiš psíka od chovateľa alebo dokonca od množiteľa vytvoríš priestor pre ďalšie množenie a ďalších adeptov do útulkov. Na Slovensku sa v útulkoch asi ako v poslednej krajine v Eu nechcení psíkovia utrácajú. Ak hľadáš priateľa na celý život, nepotrebuješ čistokrvného psíka (iba ak by sa sa chcel s ním chváliť pred známymi). Zachráň jedného z útulku.
Tým, že zachrániš jedného psíka síce nezachrániš ani nezmeníš celý svet. Ale navždy zmeníš život tomu jednému k lepšiemu.
prečo by si nemohol kúpiť psa s papiermi? to čo už je za názor. som za ak chce niekto psa a nie je rozhodnutý akého, nech si vyberie z útulku. aj my sme rozmýšľali nad fenkou. a boli dve alternatívy. vyžla ale s s papiermi kôli zdravotným parametrom - to je na dlhšiu debatu minimálne o stredných a veľkých plemenách alebo z útulku a nech je to nejaký zlatunký gulášik. na a podla fotiek je asi jasné čo vyhralo a ešte stále nie je v útulku ani na bitúnku. viem že si to nemyslela zle len si to trochu nešťastne napísala. kúpiť psa od chovateľa nie je zlá voľba. množiteľ? suhlasím!!!
Zabehla sa pri love. Keďže každá zachránená duša z útulku je čo najskôr kastrovaná majiteľ o ňu už nemal záujem. Vôbec mu nešlo o psíka, ale o to, že už na nej nič nezarobí.
V utulku ju kastrovali pred tym ako sa spojili s majitelom, hoci mala tetovanie? To tiez nebude v poriadku.
V utulku ju kastrovali pred tym ako sa spojili s majitelom, hoci mala tetovanie? To tiez nebude v poriadku.
Bohužiaľ konkrétne tento útulok je fakt jeden z tých horších na Slovensku kde zvieratá často záhadne umierajú, alebo sú "uspávané". Práve ten mestský útulok ju mal zverejnenú na svojich ako orecha a vôbec si nevšimol tetovania. Na druhej strane sa majiteľ psíka asi ani moc nesnažil psíka hľadať. Pretože po strate ani nenavštívil najbližší útulok v mieste straty (cca 15km). Inak by ho tam našiel. To je asi prvá vec čo urobím po zabehnutí psíka, že informujem okolité útulky. Ten psík bol v útulku skoro 2 mesiace, t.j. dobe, po ktorej sa tam zvyčajne psíkovia uspávajú.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
V útulku im dávajú dokonca antiparazitiká, čo niektorí ľudia zanedbávajú.
Ja som si adoptoval kedysi dávno kríženca čuvača a chrta. Kamoš si nemohol nechať 6 šťeniatok, tak porozdával známym a neadoptované odovzdal do útulku.
Vidím, že sa v psoch vyznáš
Záruku ti nedá na šteňa ani na psa nikto. A ak áno tak ťa klame
hromade zdravotných komplikácii vieš predísť výberom predkov keď ich poznáš.. a keď 4 generácie nemajú problémy s kĺbami napr tak je vysoké percento pravdepodobnosti že ani tvoj pes mať nebude, čo u útulkáča nevieš.. o epilepsiách a iných chorobách detto..
Nepoznám ťa. Ľudia sú hnusní. Pozri koľko je psíkov v útulkoch? Myslíš, že tam šli dobrovoľne? V útulkoch je dokonca plno psíkov s PP a dobrým rodokmeňom.
Zachránili sme pred 4 rokmi z útulku malého čierneho "orecha". Nikto ju nechcel. Už tam bola 2 mesiace a hrozilo jej utratenie. Úžasne vitálna a hravá fenka. Hyperaktívna, ale úžasný mazel. Inzerovali sme ju do dobrých rúk a aktívnej rodiny pretože aj ona bola veľmi aktívna. Podľa fotografií z inzerátu nás nejaká chovateľka až z Prahy upozornila, že to nie je žiadny orech, ale Patterdale teriér. Našli sme dokonca aj tetovanie, ktoré nebolo moc čitateľné, ale nakoniec sme podľa neho zistili, že je to čistokrvný Petterdale s veľmi dobrým rodokmeňom a zloženými poľovníckymi skúškami na výbornú, Zabehla sa pri love. Keďže každá zachránená duša z útulku je čo najskôr kastrovaná majiteľ o ňu už nemal záujem. Vôbec mu nešlo o psíka, ale o to, že už na nej nič nezarobí. Našli sme jej skvelú rodinku. Pán pracuje v lese a tak je malý patterdale šťastná v milujúcej rodine. Vycvičeného psa, za ktorého by si zaplatil niekoľko stoviek Eur môžeš mať z útulku za smiešny administratívny poplatok, prípadne za vrece granulí.
A ešte pozor na jednu vec. Veľa neskúsených ľudí chce šteňa, že si ho vychová. A potom zistí, že ho musí všetko naučiť. A naučiť znamená venovať sa mu pravidelne každý deň a trpezlivo mu budovať každodennú rutinu. A preto mnoho psíkov skončí na ulici, lebo "hnusní ľudia" stratia trpezlivosť keď sa opäť vyčúra na gauč, roztrhá koberec, kreslo, alebo manželkine nové kožené čižmy. Stratia trpezlivosť keď zistia, že šteňa sa musí na začiatku venčiť aj každé 2 hodiny. A šteňa je stále aktívne. Vyžaduje pozornosť a potrebuje zamestnať. Naproti tomu starší psík (3-4roky) je už vykľudnený a väčšinou pokiaľ žil v byte aj vychovaný.
A čo sa týka chorôb tak by som tento mýtus fakt nedramatizovala
Ahá ja reku či nešiel skúšať či sa nešmýka a on sa len tak išiel prebehnúť. Díky
Tým, že zachrániš jedného psíka síce nezachrániš ani nezmeníš celý svet. Ale navždy zmeníš život tomu jednému k lepšiemu.
prečo by si nemohol kúpiť psa s papiermi? to čo už je za názor. som za ak chce niekto psa a nie je rozhodnutý akého, nech si vyberie z útulku. aj my sme rozmýšľali nad fenkou. a boli dve alternatívy. vyžla ale s s papiermi kôli zdravotným parametrom - to je na dlhšiu debatu minimálne o stredných a veľkých plemenách alebo z útulku a nech je to nejaký zlatunký gulášik. na a podla fotiek je asi jasné čo vyhralo a ešte stále nie je v útulku ani na bitúnku. viem že si to nemyslela zle len si to trochu nešťastne napísala. kúpiť psa od chovateľa nie je zlá voľba. množiteľ? suhlasím!!!
Bohužiaľ konkrétne tento útulok je fakt jeden z tých horších na Slovensku kde zvieratá často záhadne umierajú, alebo sú "uspávané". Práve ten mestský útulok ju mal zverejnenú na svojich ako orecha a vôbec si nevšimol tetovania. Na druhej strane sa majiteľ psíka asi ani moc nesnažil psíka hľadať. Pretože po strate ani nenavštívil najbližší útulok v mieste straty (cca 15km). Inak by ho tam našiel. To je asi prvá vec čo urobím po zabehnutí psíka, že informujem okolité útulky. Ten psík bol v útulku skoro 2 mesiace, t.j. dobe, po ktorej sa tam zvyčajne psíkovia uspávajú.