A hlavne brachycefalici. Tam je pár plemien na vymretie, celej tej skupine by som povedal že "chovateľský omyl", francúzsky buldoček sa už tuším inak ako umelým oplodnením nevie rozmnožovať.
Ono by sa to síce nejako zachrániť dalo, aj si asi zachytil, lenže nie je také jednoduché zrealizovať prikríženie iného plemena do čistokrvných línií.
A podobne bola *****á aj show línia NO. Tiež to cielene kerovali do prdele a (skoro) nikto sa nepätil. To je jeden z takých varovných príznakov, keď zrazu plemeno má pracovnú líniu a show líniu, tak to začína ísť do kamsi. Ako tak nad tým rozmýšľam, to z chudáka NO tiež vyrábali spoločenskú *****
Posledných asi 10 rokov sa síce na školeniach rozhodcov do nich dôrazne nalieva, že subjektívna estetika nemá byť kritériom, ale zdravie a funkčnosť, len tu je otázka, kto z nich bude pri rozhodovaní myslieť mozgom a kto napríklad vaječníkmi.
Lenže kým je to normálny riadený chov, stále vieš, kto boli fotrovci, dedovci, pradedovci a vieš si líniu dosledovať - a vieš sa aj vyhnúť tým pár dodžubaným plemenám. A preto si treba miesto NO nasťahovať maligátora (som pred týždňom takého šialenca dogsittingoval, LenkaHusky sa bavila, že som zažil kultúrny šok ).
Tulenik, paráda, nechceš vymeniť? 😂 Je to naš prvý samožer, a takého špekulanta a drzáňa šteňa som ešte v živote nevidel. 🤭 No nasmejeme sa celý deň na nej, čo dokáže vymyslieť. 😂
Tak vieš, severania majú vlastnú hlavu a ešte aj na saláme. Silvia Trkman na Aikena dodnes s ... hrôzou? ... spomína: http://silvia.trkman.net/aiken.htm
Akože fakt na to pozor, na severanov NEplatí NIČ z metód zbrojnošskej kynológie spred 30+ rokov. (Tiež niečo ako metodický prielom okolo 1990, podobne ako cyklistika .) Odporúčam zopakovať si Vikinu Stilwellovie
A ešte je aj tvorivý
Inak keď už sme načali tému plemien, ktoré boli nasmerované spojeným úsilím rozhodcov a chovateľov do prdele, tak čo tu chalani rozoberali šarpeja, ten tiež pôvodne nebol až taký "záhybovitý", len potom to prišlo niekomu rovnako fancy, ako placatý ksicht mopsa či buldoga alebo NO defaultne vo výstavnom postoji. A na průser bylo zaděláno. Ja neviem, či mysleli riťami alebo čím...
Taktiez toto iste nemozes spravit s malamutom a aj tak je to best friend
Inak, pozor aj na zvierata z petshopov. Kupili sme svojho casu kralika. Uz bol dospely. Dakto im ho vratil, tak sme mu dali domov. No takeho agresivneho zajaca som este nevidel. Utocil do vsetkeho. Aj do ludi, aj do psa. A raz v nestrazenej chvili usiel, pustil sa do malamutky... A my sme usetrili na granuliach.
Taktiez toto iste nemozes spravit s malamutom a aj tak je to best friend
Inak, pozor aj na zvierata z petshopov. Kupili sme svojho casu kralika. Uz bol dospely. Dakto im ho vratil, tak sme mu dali domov. No takeho agresivneho zajaca som este nevidel. Utocil do vsetkeho. Aj do ludi, aj do psa. A raz v nestrazenej chvili usiel, pustil sa do malamutky... A my sme usetrili na granuliach.
Pošiel králik, alebo malamutka? Nejak som nepochopil pointu 😊.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Ono by sa to síce nejako zachrániť dalo, aj si asi zachytil, lenže nie je také jednoduché zrealizovať prikríženie iného plemena do čistokrvných línií.
A podobne bola *****á aj show línia NO. Tiež to cielene kerovali do prdele a (skoro) nikto sa nepätil. To je jeden z takých varovných príznakov, keď zrazu plemeno má pracovnú líniu a show líniu, tak to začína ísť do kamsi. Ako tak nad tým rozmýšľam, to z chudáka NO tiež vyrábali spoločenskú *****
Posledných asi 10 rokov sa síce na školeniach rozhodcov do nich dôrazne nalieva, že subjektívna estetika nemá byť kritériom, ale zdravie a funkčnosť, len tu je otázka, kto z nich bude pri rozhodovaní myslieť mozgom a kto napríklad vaječníkmi.
Lenže kým je to normálny riadený chov, stále vieš, kto boli fotrovci, dedovci, pradedovci a vieš si líniu dosledovať - a vieš sa aj vyhnúť tým pár dodžubaným plemenám. A preto si treba miesto NO nasťahovať maligátora
Akože fakt na to pozor, na severanov NEplatí NIČ z metód zbrojnošskej kynológie spred 30+ rokov. (Tiež niečo ako metodický prielom okolo 1990, podobne ako cyklistika
Inak keď už sme načali tému plemien, ktoré boli nasmerované spojeným úsilím rozhodcov a chovateľov do prdele, tak čo tu chalani rozoberali šarpeja, ten tiež pôvodne nebol až taký "záhybovitý", len potom to prišlo niekomu rovnako fancy, ako placatý ksicht mopsa či buldoga alebo NO defaultne vo výstavnom postoji. A na průser bylo zaděláno. Ja neviem, či mysleli riťami alebo čím...
Aha uz to mate tiez za sebou
Pošiel králik, alebo malamutka? Nejak som nepochopil pointu 😊.