Chcem vidiet ako mi niekto ukaze prstom na nejakeho z tych psov a povie toto je doga. Alebo toto je CSV. Myslim, ze je to nevymozitelne. Ja som do danoveho priznania napisal plemeno orech aj ked mam takmer cistokrvneho malamuta
Ja som po vyrúbení dane namiesto 3,33,- na 33,- poslal na OÚ manželku, ktorá si nechala ukázať prihlasovacie lístky a pred zamestnankyňou OÚ ich roztrhala na minder-p...č a hodila ich do koša s tým, že sa ospravedlňuje a nevie ako sa to mohlo stať. Vypýtala si nové, že ich znova vyplní a napísala kríženci neznámeho pôvodu. To nové VZN z februára tohoto roku ma už poriadne vytočilo, nakoľko RR chovám už x-rokov a o ich sociálnych, osobnostných a (t.č. moderný výraz) psychologických vlastnostiach by som mohol napísať pekne dlhý článok. Proste ma irituje, ako nejaké absolútne nefundované indivíduá v očiach verejnosti znevažujú a klamlivo sa vyjadrujú o plemene RR, ktoré je absolútne jedinečné, čo je dôvodom, že boli, sú a pokiaľ budem vládať tak vždy budú právoplatným členom našej domácnosti a nie psom, ktorého chovám a vlastním (vždy dvaja-ve spolu). Pri obmedzení chovu menovitých plemien psov, s dnešným už samozrejme čipovaných psov a s preukazom pôvodu (kerka) budeš ťažko tvrdiť, že je to orech...
no comment ku tomu VZN, dovolim si len ku RR: viem o niekolkych pripadoch, kedy ridgeback napadol cloveka. dokonca niekolkorocny "gaučák" napadol svoju panicku. 19 stehov na hlave a bola rada, ze sa to skoncilo len tak. vsetko mam z prvej ruky, takze ziadne legendy. p.s. osobne nic proti tomuto plemenu nemam a som dlhorocny psickar.
VZN nemôže v žiadnom prípade ísť "nad zákon" a zavádzať "prídavné" obmedzenia a takéto *****.
Vyzerá to, že nad BSL (vymýšľaním "agresívnych", "bojových" a podobných nezmyslov) sa ide zmráknuť, teraz v AUS to vyzerá na federálny repeal, v USA sa priamo White House vyslovil proti, no a keď sa začnú žaloby o náhradu škôd, vrátane nemajetkových - nie jedna samovražda bola v súvislosti s "úradne vymoženým" zabitím člena rodiny - tak budú mať antipsi krušné časy a daňoví prdplatníci sa im isto poďakujú.
SVK konšeli sú všeobecne cháska tvorená bohorovnými ***** s nulovým právnym povedomím, priam až právnym bezvedomím, chlemtajúca predsudky a ***** vediaca o niečom ako "scientific evidence".
briko: stať sa môže všeličo, napr. ťa môže zadrbať aj vlastný potomok, robil potom tomu psovi niekto napríkad CT/MRI hlavy, či nemal napr. mozgový nádor? lebo všetko, vrátane tzv. napadnutia, má svoju príčinu, ale tá je v 90 % v idiotskom handlingu, 9 % zdravotné dôvody a to zvyšné 1 % je, že občas je aj pes rodený ***** (ale to by sa neprejavilo po X rokoch)
keby sa príčiny tzv. napadnutí reálne vyhodnocovali, to by sme sa dozvedeli veci (z ktorých by antipsi neboli potešení)
Mňa dnes potešilo, že po návrate vyššie spomenutej vyžly majiteľovi sa mi doniesla ešte správa, že pri Viničnom odchytili borderáka, ktorý sa tam schovával v kríkoch, pochudnutý, krívajúci a keď checkli čip a kontaktovali majiteľa, ukázalo sa, že sa našiel hafan, ktorého pravdepodobne ukradli pred 2 rokmi... majiteľ si myslel, že si srandu robia... chlpáč už je doma. Byť majiteľ, asi by som sa musel riadne ožrať (nehovoriac o spotrebe vreckoviek) (viem o prípade, že takto našli nejakú fenku niečoho bulloidného v ČR po vyše 5 rokoch, ktorá pochádzala z východného Slovenska).
A to sa našli "priatelia zvierat" čo proti čipom brojili...
@tulenik, urcite moze. ide ale o viacej psov z rozlicnych chovov. bavil som sa vtedy o tom s kamoskou veterinarkou a dlhorocnou kynologickou, a ona vravela, ze je takychto pripadov strasne vela. ze RR je skratovy pes a uplne nevhodny pre neskusenych psickarov. toto plemeno tiez dost utrpelo pred cca 20 rokmi, ked bolo v BA popularne kvoli vysokej cene.
Ja nebránim plemeno RR, ale ako tulenik napísal, je totálna *****a špecifikovať nebezpečné plemeno. Od roku 2004 sa touto problematikou zaoberá celá Európa, stále im to padá a ozaj to momentálne vypadá na absolútny koniec tohoto snaženia o špecifikáciu plemien. Mňa ozaj serie, ako VZN naozaj porušujú právne normy, ktoré sú im hierarchicky nadradené, teda už podľa Ústavy SR ich nemôžu porušovať. Pochopím, keď sú v obecnom zastupiteľstve osoby bez akéhokoľvek právneho vzdelania (ale Občiansku náuku asi mali), no ak sú tam aj promovaní právnici.... A to nehovorím o VZN ohľadne psov, ale o VZN obcí vo všeobecnosti. Sorry, ale strašne ma tento prístup vytáča.
Skús pohľadať howto na "čo s tým" niekde začínajúc týmto threadom: http://dogforum.sk/viewtopic.php?f=16&t=13509
v zásade ale platí, že kým to nenatrieš miestne príslušnej okresnej prokuratúre a tá to nezruší, tak si na základe toho na teba bude mestapo vyskakovať.
A ten istý postup platí naozaj všeobecne
RR necvakne, ale fakt potrebuje skúsenú ruku, lebo sa pokazí a bude Alfa. Naozaj neexistuje v SR a ČR jediný zdokumentovaný nevyprovokovaný či bezdôvodný útok na človeka. "DURIČ celou povahou". Pozdravuj veterinárku. PS: tiež viem, ako sa dvaja RR medzi sebou bili a majiteľka sa ich pokúsila oddeliť.... , neznášal som to obdobie, že RR je imidžovka.
1974TGS, v poho, nech si kazdy veri, comu chce. cital som vasu diskusiu a napisal som o negativnych pripadoch, ktore osobne poznam, kedze boli v rozpore s tym, co ste pisali. nedalo mi to a ospravedlnujem sa, ze som sa ozval. samozrejme, moze sa jednat o vynimky a ta kamoska/veterinarka moze byt tiez uplne mimo. BTW dost pochybujem, ze niekto nahlasi, ze ho napadol vlastny pes, resp. bratov pes (iny pripad, ktory poznam).
na RR nemam ziaden nazor, to plemeno ide uplne mimo moj vkus, takze o nom ani nic viac neviem.
nemusíš sa ospravedlňovať ja len tvrdím, že neuznávam všeobecný pojem nebezpečný pes, ale nebezpečný (nevhodný a nespôsobilý chovateľ) toho, či onoho plemena. Môj pes tiež pokúsal mňa (moja chyba) a napadol sestru (jej chyba). Ide mi o pojem "neodôvodnený a nevyprovokovaný útok". Tvoj názor samozrejme akceptujem, len sa snažím problém rozoberať s inteligentným a problematiky znalým komunikačným partnerom. Ale už asi spamujeme tému. Ď za názory.
chjaj... to s tou "alfou" je tiež len pozostatok pseudopoznatkov založených na povrchných pozorovaniach spred 50 a viac rokov...
štatistiky sú skreslené tým, že je povinnosť nahlasovať všetky poranenia od psov, ale okolnosti sa už neskúmajú/nehlásia... väčšina poranení ide na vrub obyčajnej nepozornosti či mňa/handlera alebo rozjašeného psa, mám skúsenosť, že keď som robil figuranta a zle si nasadil ultramoderný (a inak fakt dobrý) rukáv, tak po zákuse rotvíka to bolo fakt za hranou, a sranda je, že havino to zistil prvý a - pustil modrina bola riadna, samozrejme...
To je ako tvrdiť, že jedovatý had je rovnako nebezpečný ako škrečok. Ako páni psíčkari by ste mali veľmi dobre vedieť, že niektoré plemená sú náklonnejšie k agresivite než iné.Taký pitbul potrebuje skúseného majiteľa práve preto, že ak sa zle vychová, môže ublížiť s výrazne väčšou pravdepodobnosťou než napr. labrador, čo je v podstate večné šteňa. Samozrejme riešenia úradníkov nijako neobhajujem, len si tu neklamme.
To je west highland white terrier, podobne ako tá nad Bayou (to čierne - štendo flat coated retrievera), tzv. tetky - keď Elfina mala štendá, teda aj moju pani mangelku (ja ich fakt na tej foto nerozoznám, obe sú totálna kópia Xamby, Elfininej babky, Heidinej prababky), tak fungovali ako "support members"
Všetci psi sa stávajú gaučákmi, len čo im ukážeš gauč (najsamgaučáky sú dogy!!! okamžite pochopia a už ich odtiaľ tak ľahko nezduríš ) včera som zrovna takmer vyhral KOŇA a skonštatoval som, že škoooda, ale aspoň nemusím zháňať väčšiu posteľ
zvieratká vedia oceniť ľudské vynálezy slúžiace na lepšiu kvalitu vyvaľovania sa a oddychovania http://www.miniaturehorsetalk.com/index.php?/topic/99132-who-let-the-min-in-or-whos-been-laying-in-my-bed/
a už sme mali aj zážiteček ako si teliatko našlo otvorené dvere do domu a automaticky okupovalo gauč
Anythingelse: ani PB a spol. ne"ubližujú" nejako "s úmyslom", oni sú proste, ako hovoria bratia Česi, takí "klackovití". Teda, pokiaľ sa nejedná o psa pod kuratelou nejakého hlavohruďa kotrbisticko-kotletistického štelungu patriaceho do lochu. Ale ten pes je aj vtedy - na rozdiel od majiteľa - resocializovateľný.
Naozaj sú plemená, ktoré boli úmyselne šľachtené za účelom agresivity a čo najväčšieho dorazu na útok. Môj subjektívny názor je, že názov skupiny má byť "plemená so špeciálnym určením" a ich chov by mal byť kontrolovaný.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Vyzerá to, že nad BSL (vymýšľaním "agresívnych", "bojových" a podobných nezmyslov) sa ide zmráknuť, teraz v AUS to vyzerá na federálny repeal, v USA sa priamo White House vyslovil proti, no a keď sa začnú žaloby o náhradu škôd, vrátane nemajetkových - nie jedna samovražda bola v súvislosti s "úradne vymoženým" zabitím člena rodiny - tak budú mať antipsi krušné časy a daňoví prdplatníci sa im isto poďakujú.
SVK konšeli sú všeobecne cháska tvorená bohorovnými ***** s nulovým právnym povedomím, priam až právnym bezvedomím, chlemtajúca predsudky a ***** vediaca o niečom ako "scientific evidence".
briko: stať sa môže všeličo, napr. ťa môže zadrbať aj vlastný potomok, robil potom tomu psovi niekto napríkad CT/MRI hlavy, či nemal napr. mozgový nádor? lebo všetko, vrátane tzv. napadnutia, má svoju príčinu, ale tá je v 90 % v idiotskom handlingu, 9 % zdravotné dôvody a to zvyšné 1 % je, že občas je aj pes rodený ***** (ale to by sa neprejavilo po X rokoch)
keby sa príčiny tzv. napadnutí reálne vyhodnocovali, to by sme sa dozvedeli veci (z ktorých by antipsi neboli potešení)
Mňa dnes potešilo, že po návrate vyššie spomenutej vyžly majiteľovi sa mi doniesla ešte správa, že pri Viničnom odchytili borderáka, ktorý sa tam schovával v kríkoch, pochudnutý, krívajúci a keď checkli čip a kontaktovali majiteľa, ukázalo sa, že sa našiel hafan, ktorého pravdepodobne ukradli pred 2 rokmi... majiteľ si myslel, že si srandu robia... chlpáč už je doma. Byť majiteľ, asi by som sa musel riadne ožrať (nehovoriac o spotrebe vreckoviek)
A to sa našli "priatelia zvierat" čo proti čipom brojili...
http://dogforum.sk/viewtopic.php?f=16&t=13509
v zásade ale platí, že kým to nenatrieš miestne príslušnej okresnej prokuratúre a tá to nezruší, tak si na základe toho na teba bude mestapo vyskakovať.
A ten istý postup platí naozaj všeobecne
na RR nemam ziaden nazor, to plemeno ide uplne mimo moj vkus, takze o nom ani nic viac neviem.
p. s. to VZN je des, to nespochybnujem.
štatistiky sú skreslené tým, že je povinnosť nahlasovať všetky poranenia od psov, ale okolnosti sa už neskúmajú/nehlásia... väčšina poranení ide na vrub obyčajnej nepozornosti či mňa/handlera alebo rozjašeného psa, mám skúsenosť, že keď som robil figuranta a zle si nasadil ultramoderný (a inak fakt dobrý) rukáv, tak po zákuse rotvíka to bolo fakt za hranou, a sranda je, že havino to zistil prvý a - pustil
"Rodinná návšteva":
Všetci psi sa stávajú gaučákmi, len čo im ukážeš gauč
zvieratká vedia oceniť ľudské vynálezy slúžiace na lepšiu kvalitu vyvaľovania sa a oddychovania
http://www.miniaturehorsetalk.com/index.php?/topic/99132-who-let-the-min-in-or-whos-been-laying-in-my-bed/
a už sme mali aj zážiteček ako si teliatko našlo otvorené dvere do domu a automaticky okupovalo gauč