Zalezi od psa. My sme skusali aj pipetu aj kvapky a aj tabletky. Ani jedno nevydrzalo prechod od veta domov. Kiltix kupujem o cislo vacsi a drzi celu sezonu.
Obojok FORESTO (drahsi, ale celu sezonu mas pokoj - spolahlivo funguje 8 mesiacov) a pri malych detoch tabletku BRAVECTO (podava sa kazde 3 mesiace). Tu aplikujem len od januara, takze este vela skusenosti nemam. Zatial ucinna na 100%.
Na Bravecto bolo veľa hlásení na podozrenie z adverse effects, zatiaľ ale nie je jasné, čo z toho bolo typické "potom, teda preto" (teda že niečo sa viacmenej náhodne stalo po Bravecte) a čo z toho môžu byť reálne adverse effects Bravecta (pretože to malo veľmi rôzne priebehy). Nebolo by prekvapivé, ak by sa podarilo izolovať skupinu "postihnutých plemien" resp. zodpovednú mutáciu, viď MDR1 mutácia napr. u kólií (a následné reakcie na ivermektín, loperamid, cyklosporín, digoxín, ...).
Foresto je fajn, až na pomalý nástup, ja som sa radšej kajúcne vrátil ku Scaliboru.
rôzne problémy až smrť mám pocit..
inak my nedávame teraz nič (len pangamím), pár kliešťov bolo, záleží od lokality kde sme venčili.. ale podobný počet sme mali aj predtým pri obojkoch.. najviac sa mi osvedčilo teraz vždy po príchode prečesať furmíkom len zatial sme neboli na celodennom venči, za tie 2-3 hoďky sa poväčšine neprisajú ešte..
tak ja mam za sebou skusenost s boreliozou, vzapati s babeziozou (nakazenie zaciatkom marca!, ked klieste este v podstate ani neboli), psa sa LTT podarilo stiahnut hrobarovi z lopaty a nasledky mal do konca zivota (viac menej uz len 3 roky dozival). takze tymto smerom neriskujem a uz od januara som nabehol na to bravecto. staci 1 kliest a pes je v prdeli. ((
stačí že nesadne bravecto a pes je v prdeli.. do tablety by som nešiel, nie je možnosť ako to dostať zo psa keby mu nesadla.. a okrem toho nie sú známe dlhodobé účinky užívania.. a popravde čo to musí byť za svinstvo keď sa to v tele drží pol roka a hubí to parazity?
CraObs, urcite. to s tym nesadnutim plati o akomkolvek peroralnom lieku (vr. humannych), a rad by som videl, ako da niekto zo psa prec lieky aplikovane cez kozu. hlavne teda tie tekute, aplikovane pipetou. samozrejme, obojok mozes dat dole, ale absorbovanu latku uz zo psa tiez nevytiahnes.
ostatne (nezname dlhodobe ucinky, ...) plati o vsetkych pripravkoch vseobecne. pokial viem, tak priebezne sa menia zlozenia vsetkych. BTW bravecto je len na 3 mesiace.
pozri, nikoho o bravecte nepresviedcam, nemam preco. kedze sa s tvojimi argumentami vo vseobecnosti stotoznujem (s tym rozdielom, ze nevidim velky rozdiel medzi pripravkami a ich aplikaciou) a mam male deti, tak pouzivam bravecto. mam pocit, ze su tak tomu svinstvu podstatne menej vystavene a urcite nehrozi, ze budu tie latky chytat a nedajboze kusat/oblizovat (obojok).
ozaj, kedze nie som najmudrejsi a som len kynolog amater, tak som sa teraz spytal na bravecto veterinarky. povedala mi, ze fakty hovoria o inom, ale sila internetu a JPP (& zaujmov farmafiriem) je prevelika. ona vraj pouziva tiez bravecto a primarne z rovnakych dovodov, ako ja.
sú veti pre aj proti, záleží ktorého sa opýtaš.. a mám doma 16 mesačného prcka, práve preto nedávam nič, ale radšej poctivo vyčesávam a zbieram (v podstate tak ako u človeka).. okrem toho v minulosti som vyskúšal kadečo, ale aj tak ich občas podonášali domov a napr po kúpaní to bola 100% istota že niečo nabrali, čiže sa tomu zberu v teplých dňoch aj tak nevyhnem keďže moje vodu milujú
inak pipetku vieš vyšampónovať a keby aj nie ide o povrchovú kontamináciu takže nebude to život ohrozujúca záležitosť..
hm, tu pipetku uz asi nevysamponujes, ked ti krv latky roznesie po tele. ale v poho, nema zmysel polemizovat. ja babeziozu riskovat nechcem. u dlhosrsteho psa vycesavanie a zbieranie nema velky efekt, resp. nemozem si dovolit travit denne 2x hodinu vycesavanim, aby som to spravil poriadne.
ad kupanie a potom klieste: jedine FORESTO mi drzalo aj v takychto pripadoch. ostatne pripravky ako pises. BRAVECTO este neviem hodnotit.
pipeta nejde krvou ale podkožným mazom, cez krv ti pôjde práve tá tableta.. a reakcia príde relatívne rýchlo, kdežto "zamorenie" celého tela prípravkom je v rádoch dní..
ale teda hej, nemám nič dlhosrsté.. každopádne sa nevyhneš ani s bravectom tomu aby si donášal kliešte domov
volodaj, to hej. ale zase nemam nikde chlpy (neplzne). o inych vyhodach briard vs. jack & yorkshire pomlcim. vyhodach v zmysle mojich preferencii, samozrejme
Neposlúžim, pretože hlásené - v už spomenutom duchu "potom, teda preto" - boli tak rôznorodé veci, že sa to zatiaľ nepodarilo "vytriediť".
CraObs: čo za svinstvo je taký hydroxyapatit, ktorý v organizme vydrží 100 rokov? biologický polčas nemá nič so "svinstvovitosťou"... "dostať von"? no, sú rôzne možnosti... dialýza, hemoperfúzia, plazmaferéza, antidóta, etc. závisí na konkrétnej látke
Najväčší "ideový" problém s Bravectom je, že aby sa dotyčný článkonožec zlikvidoval, musí sa prisať. Keď použijete obojok/pipetu, tak by mal začať tancovať taký break dance, že sa už prisať nestihne (to je vlastne princíp).
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Na Bravecto bolo veľa hlásení na podozrenie z adverse effects, zatiaľ ale nie je jasné, čo z toho bolo typické "potom, teda preto" (teda že niečo sa viacmenej náhodne stalo po Bravecte) a čo z toho môžu byť reálne adverse effects Bravecta (pretože to malo veľmi rôzne priebehy). Nebolo by prekvapivé, ak by sa podarilo izolovať skupinu "postihnutých plemien" resp. zodpovednú mutáciu, viď MDR1 mutácia napr. u kólií (a následné reakcie na ivermektín, loperamid, cyklosporín, digoxín, ...).
Foresto je fajn, až na pomalý nástup, ja som sa radšej kajúcne vrátil ku Scaliboru.
v mojom okoli je s FORESTOm absolutna spokojnost. zo vsetkeho, co som za X rokov vyskusal, drzalo najlepsie.
inak my nedávame teraz nič (len pangamím), pár kliešťov bolo, záleží od lokality kde sme venčili.. ale podobný počet sme mali aj predtým pri obojkoch.. najviac sa mi osvedčilo teraz vždy po príchode prečesať furmíkom
ostatne (nezname dlhodobe ucinky, ...) plati o vsetkych pripravkoch vseobecne. pokial viem, tak priebezne sa menia zlozenia vsetkych.
pozri, nikoho o bravecte nepresviedcam, nemam preco. kedze sa s tvojimi argumentami vo vseobecnosti stotoznujem (s tym rozdielom, ze nevidim velky rozdiel medzi pripravkami a ich aplikaciou) a mam male deti, tak pouzivam bravecto. mam pocit, ze su tak tomu svinstvu podstatne menej vystavene a urcite nehrozi, ze budu tie latky chytat a nedajboze kusat/oblizovat (obojok).
inak pipetku vieš vyšampónovať a keby aj nie ide o povrchovú kontamináciu takže nebude to život ohrozujúca záležitosť..
ad kupanie a potom klieste: jedine FORESTO mi drzalo aj v takychto pripadoch. ostatne pripravky ako pises.
mam briarda, takze cca 4 h kazde 4 tyzdne.
ale teda hej, nemám nič dlhosrsté.. každopádne sa nevyhneš ani s bravectom tomu aby si donášal kliešte domov
s bravectom zatial za 3 m ziaden kliest. uvidime. foresto mi drzalo na 100%.
Neposlúžim, pretože hlásené - v už spomenutom duchu "potom, teda preto" - boli tak rôznorodé veci, že sa to zatiaľ nepodarilo "vytriediť".
CraObs: čo za svinstvo je taký hydroxyapatit, ktorý v organizme vydrží 100 rokov?
Pre MDR1 mutantov by mal byť bezpečný:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24602342
Irónia:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25129395
"The most common adverse event was vomiting, occurring in 7.1% of the fluralaner group and 14.3% of the controls." - najčastejším hláseným adverse effectom bola šabľovačka, akorát že tých, čo Bravecto nedostali, sa potykovalo 2x viac
Tu si to pár bíglov odsralo až po post mortem examináciu:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3975339/
(pozn.: umreli samozrejme zdraví)
Najväčší "ideový" problém s Bravectom je, že aby sa dotyčný článkonožec zlikvidoval, musí sa prisať. Keď použijete obojok/pipetu, tak by mal začať tancovať taký break dance, že sa už prisať nestihne (to je vlastne princíp).