Celková paralýza tela (s atóniou, areflexiou) pri REM spánku, takže ju má každý, len občas pretrvá do prebudenia. Ja občas mávam niečo podobné ale z opačnej strany. Keď zaspávam a zdajú sa mi nejaké obrazce, myšlienky (nie sny, tie sú až v REM fáze spánku, čo je dôležité pre spánkovú paralýzu), tak ak napríklad v tých predstavách padám dozadu alebo sa potknem (vždy takéto myšlienky, neviem prečo), tak automatické reflexy s rukami, nohami, vlastne celým telom, proti pádu, ako keby som naozaj padal A presne tomuto má spánková paralýza zabrániť. Predstavte si, že máte bojový sen a zmlátite v spánku celú rodinu
Chyba v matrixe, to sa občas tiež stáva Telo nedokáže vždy a za každých okolností sa správať tak, ako by malo (aj rozprávanie zo sna). Prípadne to bolo počas non-REM spánku, kde nie si paralyzovaný (počas tohoto spánku bývajú ľudia námesačný)
Ja keď som v takom polospánku, tak sa mi zdá že sa potknem, alebo padám do neznáma a automaticky začnem pristávať a kopnem nohami do steny a tak...Je to normálne aj keď mám 14 rokov ?
Spánkovú paralýzu som zažil mnohokrát. Najviac, keď som skúšal lucidné snenie, teda vedomé snenie. To znamená, že si uvedomuješ, že snívaš a môžeš svoj sen ovplyvňovať. Ono sa to dá naučiť...
ja ked som siel z roboty som zazil spankovu paralyzu idem busom domov v ruke drzim red bull popijam si a zrazu sa mi preklipnu oci na 2-3sekundy cosi sa mi zazda preberiem sa idem si odpit red bullu a zistim ze uz je na zemi rozliaty ze mi vypadol z ruk
Poznáte mileneckú ruku sobotnej noci (v podstate plégia/paréza a parestézia/anestézia)? To keď po dobrej noci vám žena zaspí na ruke a tým podráždi nervus medianus a ulnaris, potom ráno rukou nemôžete pohnúť a nič necítite, prípadne vám strašne tŕpne Analógia opilecká ruka sobotnej noci, keď máte ruku prehodenú cez opierku na stoličke a tak zaspíte Zažil to niekto? Mileneckú alebo opileckú?
Miloš je asi nejaký medik. Tí zvyknú byť v prvých rokoch medicíny nadšení z latinských výrazov, ktorým človek mimo odbor nerozumie. Ale takto je to v každom odbore a so všetkými mladými poslucháčmi. Škoda, že Miloš nikdy nezažije stŕpnutie nohy vo vojenskej "kanade" počas spánku v posluchárni vojenskej katedry príslušnej vysokej školy. Som to zažil. Namiesto nohy som "cítil" vzduchoprázdno.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
no zobudis sa, ale nedokazes este nicim pohnut
http://vsetkoomaggii.blog.cz/1106/lucidne-snenie-co-to-je
... treba večer menej chlastať ...
co si spominam, niekedy som mal ruku az studenu