Doteraz sme preberali vojnu pomiešanú s debatami o Ficovi, Matovičovi a spol., ale snáď sa táto téma ujme a ďalšie príspevky súvisiace s inváziou Ruska na Ukrajinu už budeme preberať tu, možno pomôžu aj moderátori a budú to presúvať sem. Keďže začala predvolebná kampaň na naše septembrové voľby, tieto dve témy by si zaslúžili žiť oddeleným životom.
Veď aj BBC Planet sa už venuje predátorom v tomto biotope:
Veď aj som chcel pred pár hodinami napísať taký príspevok, že by to bola super finta, keby skrátka Putina takto vylákali do Ameriky a potom ho tam rovno odbachli, ale potom na napadlo, že kto vie, či to tam nebol iba dvojník ...
Marek Lelovič
4 h
·
Vcera som tatovi Peter Lelovič položil otázku, na ktorú nevedel odpovedať.
"Kedy zas prides?"
Ako maly chlapec som mu ju polozil vzdy ked odchádzal do Prahy, kde žil. Chodil raz za mesiac a vzdy mi velmi chýbal.
Vcera to bolo iné. Odišlo mu cele telo. Schránka o ktoru nie vzdy dbal sa zrútila. Dnes o 8.30 zomrel.
Po velmi krátkej a velmi intenzívnej chorobe.
Viem ze ste ho mnohí poznali a sledovali pre jeho názory, vyborne analýzy a schopnost pisat dlho a putavo.
Jeho hlava ostala až do konca uplne nedotknutá. Myseľ ostrá a jasná. Tu poctivo posilňoval a ak by existovali vrcholoví športovci medzi filozofmi alebo intelektuálmi, on by medzi nich patril.
Odišla schránka, na ktorej mu aj tak príliš nezáležalo. Ten zvyšok ostal v nás, jeho deťoch. Petra Lelovičová Matej Lelovič Jakub Lelovič
V každom z nás ostal fragment, vo mne kreativita a schopnosť myslieť bez hranic, v Peti emocie a schopnosť uvažovať jasne a bez predsudkov, v matovi inteligencia, rozhľad a štipka sarkazmu a v kubkovi jeho nepriestrelna racionalita.
Mali sme sem tam komplikovany vzťah. Komplikovane nikdy ale neboli moje city k nemu. Vzdy som ho bezhranicne obdivoval a lubil.
Najblizsie. On nebude chodit za mnou. Ja pridem za nim. Dame si cigu a prerozpravame celu noc ako kedysi.
Narva, Estonsko, dnes odpoledne:
na hraničním přechodu přes řeku do Ruska právě odstraňují vozovku, aby ztížili případnou invazi. dál na mostě už jsou zátarasy, přejít se dá jen pěšky. https://x.com/michalspina/status/1956401530489164065
copyrightpbs.twimg.com pbs.twimg.com
nemyslitelne ze genocidny zlocinec sa vezie v prezidentskej limuzine usa
akurát,že Obama bol na úplnom začiatku ustupovania putinovi v roku 2014.Vtedy sa malo radikálne pritvrdiť a rusák by sa musel nakoniec stiahnuť aj z krymu.dnes je to všetko len trápny appeasement zabalený do kadejakého pozlátka mierových rokovaní,prerušenia palby a bludov.nevidím to dobre akí politici vedú západ.
""Tvrdil, že vojnu na Ukrajine vyrieši do 24 hodín. „Myslel som si, že to bude najľahšie zo všetkých [vecí], ale je to najťažšie,“ priznal pre televíziu Fox News v piatok americký prezident Donald Trump.""
Kto má záujem o podrobnejší rozbor situácie,tu je FB stránka,kde pravidelne (každý 1 až 2 dni) vychádza pomerne rozsiahla analýza o aktuálnej situácii (nie len o vojne na Ukrajine)
Dnes se po delší době zaměříme na to, co se v současnosti říká v ruských prorežimních médiích. Jako první zmíníme Cargrad TV, a konkrétně se zaměříme na rozhovor s ekonomem a poslancem ruského parlamentu za stranu Spravedlivé Rusko – Za pravdu Michelem Děljaginem. Ten uvedl, že škody, které ruské ekonomice způsobily jak vysoké úrokové sazby, tak i další regulační opatření zavedená centrální bankou, jsou již nenapravitelné, a úvahy v současné době by měly být vedeny pouze v tom směru, jak zachovat alespoň základní funkce ruské ekonomiky. Přičemž zdůraznil, že nepředpokládá, že by i strmé snížení úrokových sazeb centrální bankou mělo na ruskou ekonomiku zásadnější vliv.
Jeden z nejznámějších ruských ekonomů a politických analytiků Michael Chazin pak v rozhovoru pro rozhlasovou stanici Radio Sputnik uvedl, že v současné době již mnoho průmyslových podniků zkracuje svým zaměstnancům úvazky (a to bez náhrady), což vede k složité finanční situaci ruských obyvatel. Dále zmínil to, že předpokládá zhoršení finanční situace ruských bank, a to jak z důvodu bankrotů mnoha společností v civilním sektoru, tak i nucenému odpisu nesplacených úvěrů těch společností, které jsou zapojeny do vojensko-průmyslového sektoru a jejichž bankrot je nepřípustný pro stát.
I další komentátoři na provládních médiích popisují značně depresivní stav ruské ekonomiky, s tím že předpokládají bankroty mnoha ruských společností již do konce tohoto roku, a v příštím roce předpokládají kolaps ruského bankovního systému, který bude potřeba zachraňovat tvrdými opatřeními typu znárodnění části bank. Vidíme tak, že potíže ruské ekonomiky jsou již natolik velké, že je není možné skrývat a že se o nich otevřeně diskutuje již i v silně provládních médiích.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
https://x.com/Montrey82631182/status/1956600202237821363
https://x.com/Posledniskaut/status/1956624627079270782
https://x.com/Eva_CZ1/status/1956616134897090989
https://x.com/Montrey82631182/status/1956600202237821363
Veď aj som chcel pred pár hodinami napísať taký príspevok, že by to bola super finta, keby skrátka Putina takto vylákali do Ameriky a potom ho tam rovno odbachli, ale potom na napadlo, že kto vie, či to tam nebol iba dvojník ...
zomri.sk
little america macaron again.
dnes zomrel Peter Lelovič
Marek Lelovič
4 h
·
Vcera som tatovi Peter Lelovič položil otázku, na ktorú nevedel odpovedať.
"Kedy zas prides?"
Ako maly chlapec som mu ju polozil vzdy ked odchádzal do Prahy, kde žil. Chodil raz za mesiac a vzdy mi velmi chýbal.
Vcera to bolo iné. Odišlo mu cele telo. Schránka o ktoru nie vzdy dbal sa zrútila. Dnes o 8.30 zomrel.
Po velmi krátkej a velmi intenzívnej chorobe.
Viem ze ste ho mnohí poznali a sledovali pre jeho názory, vyborne analýzy a schopnost pisat dlho a putavo.
Jeho hlava ostala až do konca uplne nedotknutá. Myseľ ostrá a jasná. Tu poctivo posilňoval a ak by existovali vrcholoví športovci medzi filozofmi alebo intelektuálmi, on by medzi nich patril.
Odišla schránka, na ktorej mu aj tak príliš nezáležalo. Ten zvyšok ostal v nás, jeho deťoch. Petra Lelovičová Matej Lelovič Jakub Lelovič
V každom z nás ostal fragment, vo mne kreativita a schopnosť myslieť bez hranic, v Peti emocie a schopnosť uvažovať jasne a bez predsudkov, v matovi inteligencia, rozhľad a štipka sarkazmu a v kubkovi jeho nepriestrelna racionalita.
Mali sme sem tam komplikovany vzťah. Komplikovane nikdy ale neboli moje city k nemu. Vzdy som ho bezhranicne obdivoval a lubil.
Najblizsie. On nebude chodit za mnou. Ja pridem za nim. Dame si cigu a prerozpravame celu noc ako kedysi.
divadlo pre ovce, v hlavnej ulohe senilny agent krasnov...
ten kto si nepamata minulost, bude odsudeny si ju zopakovat
na hraničním přechodu přes řeku do Ruska právě odstraňují vozovku, aby ztížili případnou invazi. dál na mostě už jsou zátarasy, přejít se dá jen pěšky. https://x.com/michalspina/status/1956401530489164065
nemyslitelne ze genocidny zlocinec sa vezie v prezidentskej limuzine usa
aby bolo jasne ze co rusky pomaranc vybavi...
""Tvrdil, že vojnu na Ukrajine vyrieši do 24 hodín. „Myslel som si, že to bude najľahšie zo všetkých [vecí], ale je to najťažšie,“ priznal pre televíziu Fox News v piatok americký prezident Donald Trump.""
https://x.com/sumlenny/status/1957001207760785853
ukr.na svoj boj nakoniec zostane sama a oni to vedia.preto už skoro polovicu zbraní si vyrabajú sami.
https://www.facebook.com/valka.online
Tu je odkaz na 16.8.2025
(Stránka věnovaná aktuálním i historickým konfliktům, zbraním i osobnostem. Každodenní OSINT analýzy ukrajinského bojiště.)
https://valka.online/aktualni-konflikty/analyza-1270-dne-ruske-invaze-na-ukrajinu-16-08-2025/
vyberám tento odsek:
Dnes se po delší době zaměříme na to, co se v současnosti říká v ruských prorežimních médiích. Jako první zmíníme Cargrad TV, a konkrétně se zaměříme na rozhovor s ekonomem a poslancem ruského parlamentu za stranu Spravedlivé Rusko – Za pravdu Michelem Děljaginem. Ten uvedl, že škody, které ruské ekonomice způsobily jak vysoké úrokové sazby, tak i další regulační opatření zavedená centrální bankou, jsou již nenapravitelné, a úvahy v současné době by měly být vedeny pouze v tom směru, jak zachovat alespoň základní funkce ruské ekonomiky. Přičemž zdůraznil, že nepředpokládá, že by i strmé snížení úrokových sazeb centrální bankou mělo na ruskou ekonomiku zásadnější vliv.
Jeden z nejznámějších ruských ekonomů a politických analytiků Michael Chazin pak v rozhovoru pro rozhlasovou stanici Radio Sputnik uvedl, že v současné době již mnoho průmyslových podniků zkracuje svým zaměstnancům úvazky (a to bez náhrady), což vede k složité finanční situaci ruských obyvatel. Dále zmínil to, že předpokládá zhoršení finanční situace ruských bank, a to jak z důvodu bankrotů mnoha společností v civilním sektoru, tak i nucenému odpisu nesplacených úvěrů těch společností, které jsou zapojeny do vojensko-průmyslového sektoru a jejichž bankrot je nepřípustný pro stát.
I další komentátoři na provládních médiích popisují značně depresivní stav ruské ekonomiky, s tím že předpokládají bankroty mnoha ruských společností již do konce tohoto roku, a v příštím roce předpokládají kolaps ruského bankovního systému, který bude potřeba zachraňovat tvrdými opatřeními typu znárodnění části bank. Vidíme tak, že potíže ruské ekonomiky jsou již natolik velké, že je není možné skrývat a že se o nich otevřeně diskutuje již i v silně provládních médiích.