Doteraz sme preberali vojnu pomiešanú s debatami o Ficovi, Matovičovi a spol., ale snáď sa táto téma ujme a ďalšie príspevky súvisiace s inváziou Ruska na Ukrajinu už budeme preberať tu, možno pomôžu aj moderátori a budú to presúvať sem. Keďže začala predvolebná kampaň na naše septembrové voľby, tieto dve témy by si zaslúžili žiť oddeleným životom.
Veď aj BBC Planet sa už venuje predátorom v tomto biotope:
Prírodné zdroje (suroviny) ta nespasia, kým nemáš technológie na ťažbu a personál...ano, dá sa to doviezť, z iných blízkych či vzdialenejších krajín (len tie reci naokolo, musia buď ignorovať alebo zmasirovat zostávajúcu 'vacsinu')
Hovoril som o prekliati a nie o spase. Ich surovinove zasoby su nieco ako nase eurofondy na steroidoch, pritahuju korupciu, mafiu a zlocin. Kym ich Rusi maju, nemaju sancu sa naucit poriadne robit, lebo nemusia. Maju fabriky, ktore stat nenecha padnut, hoci su plne lenivcov. Bez tych surovin by si nieco take nikdy nemohli dovolit.
"Velmoc"... skor Malomoc... toto fakt pobavilo, druha najlepsia armada...
"Rusko sa snaží od dlhoročných partnerov odkúpiť späť zbrane a ďalšie vybavenie, píše americký denník The Wall Street Journal. Moskva sa snaží doplniť chýbajúci materiál, ktorý vo vojne proti Ukrajine rýchlo dochádza.
V apríli počas návštevy Káhiry ruská delegácia požiadala egyptského prezidenta Abdal Fattaha Sísího, či by späť do Ruska neposlal viac ako sto motorov z ruských vrtuľníkov Mi-8 a Mi-17..."
problém je v tom,že západ rusov zase podcenil.rus má stále z čoho brať lebo ich systém je postavený na vláde a ich poddaných s ktorými môžu nakladať ako chcú.To si na ukr.nemôžu dovoliť.preto sme im mali poslať všetko okrem zhn.neurobili sme to a výsledok je aký je.stále robíme rovnaké chyby a nepoučíme sa z minulosti.Ak sa nič nezmení dlhodobo budú mať rusi navrch.
Pravdepodobne nie.
WP cituje anonymne zdroje a uz v minulosti sa ukazalo, ze za anonymnym zdrojom stal rusky rozviedcik.
Navyse vsetky tieto problemy z vnutra UA vyplavali na povrch akonahle sa zacali spominat prezidentske volby.
Kandidatura Arestovica, jeho tvrda kritika Zelenskeho, rozsady s vysokymi vojenskymi predstavitelmi UA, Zaluzenho rozhovor, Chorenove interview a jeho nasledny vyhadzov, Zelenskeho interview, ktore dopadlo inak ako bolo povodne zamyslane...zaujimave, ze do kecov o volbach bol relativne klud a zrazu kazdy den nejaka spina a senzacne odhalenia.
Nejaká pro-ruSSKá sviňa z nemecka Hubert Seipel ("expert" na ríšu zla), mal nedávno interview, kde nasrane odpovedal nie, keď sa ho pýtali, či zobral od ruSSov úplatok. Lízal riť Putlerovi a robil reporáž pre ARD (niečo ako naša RTVS) ešte v roku 2012. Putler tam bol vyobrazený ako hrdina, záchranca kra***** fabrík a reportáž získala ocenenia a prestíž.
Investigatívni novinári ZDF získali dôkazy, že prijal 600 000 eur od firmy patriacej jednému z najbohatších ruSSkých oligarchov. Reportáž v nemčine tu https://youtu.be/MHzNSBfNTzA?si=awbLg744jpEYd3TW
Uprimne, tieto "symbolicke" zbierky nemusim. Ak chcete pomoct, poslite peniaze priamo bojovnikom alebo zdravotnikom, co sa vam viac pozdava. Cim blizsie ku zdroju, tym lepsie. Kym sa tu nazbieraju peniaze na jeden vrtulnik (ktoreho sa niekto chce pravdepodobne len zbavit a bohvie v akom stave je) UA armada moze mat davno k dispozicii tisice dronov alebo zdravotneho, ci ineho materialu, ktory surne potrebuje.
ono poslat peniaze "nejakemu" bojovnikovi, alebo "nejakemu" zdravotnikovi moze byt celkom riskatne. Nepoznas tych ludi, nevies, ci nie su podvodnici. Za Darcekom pre putina viem kto stoji, maju garanta v podobe Ministerstva obrany CR a tym padom to ma u mna vacsiu doveryhodnost, ze peniaze skoncia tam, kde maju. Mozes prispiet aj na RPG-cka.
ono poslat peniaze "nejakemu" bojovnikovi, alebo "nejakemu" zdravotnikovi moze byt celkom riskatne. Nepoznas tych ludi, nevies, ci nie su podvodnici. Za Darcekom pre putina viem kto stoji, maju garanta v podobe Ministerstva obrany CR a tym padom to ma u mna vacsiu doveryhodnost, ze peniaze skoncia tam, kde maju. Mozes prispiet aj na RPG-cka.
skor ide o to, ze mozes prispievat priamo na oficialne ucty Ukrajinskej narodnej bajky kde si mozes vybrat na aky ucel prispievas (armada, odminovanie, zdravotnicka pomoc atd):
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Hovoril som o prekliati a nie o spase. Ich surovinove zasoby su nieco ako nase eurofondy na steroidoch, pritahuju korupciu, mafiu a zlocin. Kym ich Rusi maju, nemaju sancu sa naucit poriadne robit, lebo nemusia. Maju fabriky, ktore stat nenecha padnut, hoci su plne lenivcov. Bez tych surovin by si nieco take nikdy nemohli dovolit.
Odporucam pozriet https://www.csfd.cz/film/553287-sved-v-ziguliku
"Rusko sa snaží od dlhoročných partnerov odkúpiť späť zbrane a ďalšie vybavenie, píše americký denník The Wall Street Journal. Moskva sa snaží doplniť chýbajúci materiál, ktorý vo vojne proti Ukrajine rýchlo dochádza.
V apríli počas návštevy Káhiry ruská delegácia požiadala egyptského prezidenta Abdal Fattaha Sísího, či by späť do Ruska neposlal viac ako sto motorov z ruských vrtuľníkov Mi-8 a Mi-17..."
🔓 : https://dennikn.sk/3674852/odkryli-zahadu-o-nord-streame-washington-post-pise-ze-ho-odpalili-ukrajinci-bez-vedomia-zelenskeho/?cst=f181f7988607fc7f260862cda48924b6c973100586dd814e96cfee8e93b6c65d
🔓 : https://dennikn.sk/3674852/odkryli-zahadu-o-nord-streame-washington-post-pise-ze-ho-odpalili-ukrajinci-bez-vedomia-zelenskeho/?cst=f181f7988607fc7f260862cda48924b6c973100586dd814e96cfee8e93b6c65d
Pravdepodobne nie.
WP cituje anonymne zdroje a uz v minulosti sa ukazalo, ze za anonymnym zdrojom stal rusky rozviedcik.
Navyse vsetky tieto problemy z vnutra UA vyplavali na povrch akonahle sa zacali spominat prezidentske volby.
Kandidatura Arestovica, jeho tvrda kritika Zelenskeho, rozsady s vysokymi vojenskymi predstavitelmi UA, Zaluzenho rozhovor, Chorenove interview a jeho nasledny vyhadzov, Zelenskeho interview, ktore dopadlo inak ako bolo povodne zamyslane...zaujimave, ze do kecov o volbach bol relativne klud a zrazu kazdy den nejaka spina a senzacne odhalenia.
Investigatívni novinári ZDF získali dôkazy, že prijal 600 000 eur od firmy patriacej jednému z najbohatších ruSSkých oligarchov. Reportáž v nemčine tu https://youtu.be/MHzNSBfNTzA?si=awbLg744jpEYd3TW
https://www.zbraneproukrajinu.cz/kampane/cestmir
Česi majú zbierku pre ukrajinu
https://www.zbraneproukrajinu.cz/kampane/cestmir
Česi majú zbierku pre ukrajinu
Darované
Je to slovenský vrtulník Heli Company
Cesi, nemci, holandania.. vela europskych statov daruje/nakupuje/.. (majitel seznam.cz hned na zaciatku daroval 100 mega ceskych..) len sa slovensku zase vladne banda komunistov (co uz mala davno sediet v base).. a este kladu vence k vyrociu 17.novembra- silna kava toto
skor ide o to, ze mozes prispievat priamo na oficialne ucty Ukrajinskej narodnej bajky kde si mozes vybrat na aky ucel prispievas (armada, odminovanie, zdravotnicka pomoc atd):
https://u24.gov.ua/
preto je podla mna zbytocne prispievat cez nejakych "sprostredkovatelov"...