andrej - ale zimny je default. A preto jeho spravne oznacenie ani nie je "zimny", ale normalny - CET.
a zalezi len na Nemecku a Francuzsku, ci si zvolia tento cas, alebo letny. My sa potom uz len prisposobime - t.j. budeme mat taky isty cas co oni.
Neviem prečo každý piše , že zimný je ten spravny momentalne bolo dnes slnko keď zoberiem stred slovenska najvyšie okolo 12:27 zajtra bude keď sa posunie cas slnko najvyššie už o 11:27.
Už nad tým zbytočne špekulujete. Ani CET nie je presný astronomický čas, napr. tam, kde žijem, bude dnes slnko na juh 11.34, čiže pre túto zemepisnú dĺžku je to rozdiel 26 minút. Nech už ten čas napokon nastavia akokoľvek, ľudia si prispôsobia svoje aktivity tak, aby im to čo najviac vyhovovalo. Niekomu sa to dá ľahšie (napr. mne – nemám nijakú pevne stanovenú pracovnú dobu, deti sú preč z domu) a niekto to má ťažšie, lebo chodí na smeny, s deťmi do školy, atď.
predpokladáš, že budeš do konca života robiť na poobedných?
Tak to zas nie, nechcem zomriet v robote Ale vazne ako aj kebyze mam prac dobu od 8 do 16 aj tak by som sa viac priklanal k zimnemu casu. V lete ci bude tma o 8 abo o 9 mi vobec nevadi Na vyjazd pred a po robote ak by mi bolo malo. Horsie by to bolo v zime. Vsetko sa da prisposobit
Nezabúdaj, že to či bude svetlo do 8 platí iba pre cca 4 týždne počas najdlhších letných dní. A aj to iba ak bude jasno. Inak budeš mať počas zimného času v lete svetlo do siedmej. Dúfam, že si si práve začal zimný čas a svetlo iba do piatej užívať
Ale máš pravdu, že všetko sa dá prispôsobiť. Takže sa tu väčšina snažíme nastaviť si pre naše potreby čas na letný
Zimný nie je "default" už 40 rokov. predpokladám, že nikto si tu reálne nepamätá ako to bolo keď bol na Slovensku v lete "zimný" čas.
Sice si to nepamatam ale urcite ma to netrapilo, skratka to tak bolo a hotovo.
Pamatam si ale zmrzlinu za korunu len neviem ci mi to bude k niecomu dobre.
Ja som vstaval do rovnakej tmy ako min. tyzden. Na druhej strane, vcera som sa z lesa musel poponahlat, lebo som akosi pozabudol, ze mam o hodinu menej do tmy.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
a zalezi len na Nemecku a Francuzsku, ci si zvolia tento cas, alebo letny. My sa potom uz len prisposobime - t.j. budeme mat taky isty cas co oni.
https://zpravy.idnes.cz/letni-cas-zimni-zruseni-anketa-mf-dnes-dx5-/domaci.aspx?c=A181027_435583_domaci_zaz
Tak to zas nie, nechcem zomriet v robote
Ale máš pravdu, že všetko sa dá prispôsobiť. Takže sa tu väčšina snažíme nastaviť si pre naše potreby čas na letný
Sice si to nepamatam ale urcite ma to netrapilo, skratka to tak bolo a hotovo.
Pamatam si ale zmrzlinu za korunu
Kdeže koruna, 70 halierov stál jeden kopček! 1,10 koruny československej stala smotanová
Ja som vstaval do rovnakej tmy ako min. tyzden. Na druhej strane, vcera som sa z lesa musel poponahlat, lebo som akosi pozabudol, ze mam o hodinu menej do tmy.