stalo sa vam uz niekedy ze niekde fakt daleko od domu sa vam pokazil bajk?(zlomena vidla, predstavec, extra defekt alebo pod.) ako ste riesili situaciu? isli ste peso niekolko km?
isiel som peso asi z polky cesty medzi kralikmi a suchym vrchom ... do sasovej, isiel som peso zo sachticiek, a v bratislave som siel peso od sadu janka krala do dubravky cca k DKcu ;-]
tak ja som v pondelok tlacil nejakych 5km domov-extra defekt
ja som sa spoliehal na slime duse ale 2cm dieru nezalepia takze nabuduce beriem aj nahradnu dusu
no prvy raz som z s pevneho ocelaku spravil zo zadnym pruzenim ... odlomili sa zadne horne vzpery ... druhy krat som zdemoloval presne koleso, riaditka a jemne vidlu (na tom istom bajku medzitym pozvaranom) a treti krat to uz bolo dlhych dlhych rokoch ked so dostal defekt, pokusil sa vymenit zistil som ze aj na tej dusi je defekt ... a lepenie som nemal ..
nie jeden krat, prevazne defekty, raz som dostal defekt a domov som to mal asi 10km a z miesta vyjazdu bolo tiez cca 10 km, dusu som vtedy vypchal listim, vtedy som striedal chodzu s "jazdou na bicykli"
lopaloma, mohol by si aj nam ne-blavakom ozrejmit o aku vzdialenost sa asi jednalo ? vdaka
takisto nemam sajnu aka je vzdialenost medzi kralikmi a suchym vrchom
a aby som aj ja prispel, tak raz som bol na pozicanom cestaku sa previezt, a cca 5-6km od domu som dostal defekt... samozrejme pri sebe som nic nemal na opravu ... tak som si to odkracal domov v tretrach, po ceste.
ty vole to je ina alternativa ! rozhodnes skusim ak nebude nic poruke
bolo to zjari niekedy v devatdesiatych rokoch a este nic dokopy nerastlo, bolo tam iba suche listie z predchadzajuceho roka, ked som to doma vyberal z plasta, bolo toho za jednu velku tasku, plast bol 1,9, ale nic moc, naozaj len taka nudzovka, robil som to len holymi rukami, takze sa to nedalo vyplnit uplne, s monterpakami by sa tam toho zmestilo viac
Veľa krát hlavne kvôli defektom a zabudnutému lepeniu, pumpe či duši (ale vždy sa niekto ochotný nájde). Najdlhšie to bolo dakedy strašne ale strašne dávno, keď sme to s otcom šlapali z Kvačianskej doliny do Mikuláša ... odhadom tak 20-25km, len kvôli tomu že sme po ceste pumpu stratili a ďalšiu sa nám požičať nepodarilo .
občas chodíme na Žiarsku chatu na bikoch, kde ich necháme a následne si dáme nejaký ten roháčsky vŕšok prípadne časť hrebeňovky, zídeme na chatu a na bikoch dolu Raz som dokonca takto zo skialpami na chrbte hore krútil ... ráta sa i niečo takéto ?
bolo to zjari niekedy v devatdesiatych rokoch a este nic dokopy nerastlo, bolo tam iba suche listie z predchadzajuceho roka, ked som to doma vyberal z plasta, bolo toho za jednu velku tasku, plast bol 1,9, ale nic moc, naozaj len taka nudzovka, robil som to len holymi rukami, takze sa to nedalo vyplnit uplne, s monterpakami by sa tam toho zmestilo viac
suché veci do plášta nie sú dobré, po čase sa rozmrvia ... či už lístie alebo seno, najlepšie je niečo čerstvé a veľké najlepšie listy, prípadne hrubšia tráva ... lopúchy a papier odskúšané nemám ale na tráve som už pár km k technickej záchrane odjazdil
Akurát som to poslala do Pieskoviska - tlačila som zo sobotného Uphillu cca. z polovice zjazdu na Ahoj až k Figaru...zradili brzdy...Už prvý raz na štart som zjazdovala ako staré hrdzavé táčky, kotúče vrešťali a celým zadkom trhalo...pri zjazde smerom domov to už tak trhalo, že som čakala, kde ma to vysadí zo sedla...ono to začalo blbnúť už deň pred Uphillom, pri zjazde asfaltkou z Kamzíka, ale tá je hodne hnusná, nedalo sa rozoznať, či to je tlmič, ale už to tŕplo. Ale už som bola včera u brzdára, to bola fachmanská robotička, teraz to brzdí ako zamat a sú na nepoznanie.Akurát na to, že mám bajk 4 mesiace, som si urobila škaredý názor na pôvodné nastavenie z domovskej predajne...
stala sa mi pred pár rokmi taká sranda. Išli sme z BB cez Môlču na Poniky, po lesnej a ako sme vyšli z lesa na asfaltku, tak sme sa pekne rozbehli po ceste na Poniky. Predtým som tam nikdy nebol a tak som netušil čo bude nasledovať . Tachometer som nechal doma a tak som nevedel ani akou rýchlosťou idem, len všetko naokolo tak pekne fučalo (kamarát na svojom nameral 57 km/h) ja som šiel za ním a netušil ako bude cesta vyzerať. Kochal som sa krajinou a pasúcimi sa kravami.Bola to chyba. Nasledovala prudšia zákruta, ktorú som už nestihol vytočiť. Nechcel som zabrzdiť na fleku aby som nedostal v tej rýchlosti šmyk a neodral si bok o cestu a tak som pribrzdil o trochu menej. Na prechode z asfaltu na trávu som preletel ponad rajdy( a aj spolu s celým bicyklom a ocitol sa o asi 3 metre v kríkoch). Cítil som len hrknutie mozgu a na chvíľu som nechápal čo sa stalo. Hneď na to na mňa kamarát volal či žijem, a ja som mu našťastie odpovedal.
Celý doškriabaný od kríkov som sa postavil že teda pôjdeme, ale to som netušil že niektoré súčiastky nebudú také ako predtým . Totiž riaditká pracovali nezávisle od kolesa a boli zvláštne ohnuté do jednej strany (ľavej). To preto lebo som pri páde zohol a nalomil oceľový predstavec (taký ako na starších bicykloch, nie tieto nové predstavce). A tak mi neostalo nič iné ako do BB bicykel tlačiť (aspon že to bola krátka trasa). Mal som však motiváciu- prichádzajúcu búrku ktorá bola stále bližšie a hromy, ktoré boolo počuť čoraz častejšie. Hneď ako som prišiel domov, ani bicykel som nestihol odložiť, sa spustil strašný lejak. Mokrý som vbeho dnu a bol šťastný že som doma.
A na druhý deň dávali v správach, že pri búrke na Ponikoch zabil blesk 17 kráv.
a odvtedy, milé deti, radofunny jazdí maximálne 40km/h a neobzerá sa po kravách v neznámom teréne
minulu jar priblizne 20 km kolobezkovania so zlomenou patkou , prava noha na lavy pedal a odrazal som sa lavou nohou (dokopca to kupodivu nefungovalo az tak dobre a miestami som musel i potlacit:) , celkom to slo, len poniektori okoloiduci nechapali
to je super.
kazdy tu, byva v blave, a vie aka je to vzdialenost...
ja chodim peso z ulice Komenskeho na namestie Dr. A. Schweitzera... v Starej Turej... dufam ze kazdy vie aka je to vzdialenost
Ja viem
No posledne som tlačil,teda hore kopcom,dolu som sa viezol,keď som minulý rok urval pätku,ale mal som to len nejakých 5 km ,ináč by som bol skrátil reťaz a spravil singel ,tak ako raz na synátorovom.Vždy nosím v cameli vercajch takže nebol by to problém.Teda nechápem ako môže niekto jazdiť aspoň bez lepenia a náhradnej duše
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
ja som sa spoliehal na slime duse ale 2cm dieru nezalepia
takisto nemam sajnu aka je vzdialenost medzi kralikmi a suchym vrchom
a aby som aj ja prispel, tak raz som bol na pozicanom cestaku sa previezt, a cca 5-6km od domu som dostal defekt... samozrejme pri sebe som nic nemal na opravu
ty vole to je ina alternativa ! rozhodnes skusim ak nebude nic poruke
ale neverim ze by sa 2,35 plast udrzal na rafe
to je super.
ja chodim peso z ulice Komenskeho na namestie Dr. A. Schweitzera... v Starej Turej... dufam ze kazdy vie aka je to vzdialenost
občas chodíme na Žiarsku chatu na bikoch, kde ich necháme a následne si dáme nejaký ten roháčsky vŕšok prípadne časť hrebeňovky, zídeme na chatu a na bikoch dolu
Celý doškriabaný od kríkov som sa postavil že teda pôjdeme, ale to som netušil že niektoré súčiastky nebudú také ako predtým
A na druhý deň dávali v správach, že pri búrke na Ponikoch zabil blesk 17 kráv.
a odvtedy, milé deti, radofunny jazdí maximálne 40km/h a neobzerá sa po kravách v neznámom teréne
Ja viem
No posledne som tlačil,teda hore kopcom,dolu som sa viezol,keď som minulý rok urval pätku,ale mal som to len nejakých 5 km ,ináč by som bol skrátil reťaz a spravil singel