prosim helfnite mi s opravou jedneho kolesa na prehistorickom bicykli (nejaka Liberta)
niečo ako toto www.ruzomberok.sk
v zadnom kolese sa rozsypali obe loziska
tak som to teda trosku rozobral (vybral osku) a vysypal kopec guliciek
kazetu s kolieskami sa mi nepodarilo dat dole, a vobec si neviem predstavit ako tam vlozit nove loziska, kedze diery su tam mensie, dufam ze ma chapete
druha vec je ze som vybral iba gulicky a pozeral som jak blby nato ked tam nebolo ziadne pozdro ktore by tie gulicky drzalo dokopy.
poradte prosim
PS: ak by sa dalo tak s takymi beznymi domacimi nastrojmi
dik
1 oprava bude stat dost v porovnani s hodnotou bicykla
2 toto neni liberta forum
3 asi ti neporadim
PS. Ten bike na obrazku ma vzadu torpedo, teda naboj, na ktorom sa brzdi pedalmi dozadu. Pre takyto naboj tento postup neplati.
kazdopadne to asi necham na opravara
ale ma zavrete a ,obil nedviha
Asi tusi, co za stroj mu hces dat na opravu
...na obil sa vybodni.Skús to urobiť sám aspoń sa niečo naučíš.Nemôžeš nič pokaziť.
Urob to ako to popisuje Bikenur.A ak máš 3 pastorky,tak tam nepotrbuješ prehadzovačku?Je to ten bigel na snímke?
ale lepsi som nenasiel
samo mam prehadzovacku
ok takze 9-gulickove venceky?
aky priemer resp ked pridem do obchodu co povedat (este nejaky priemer alebo co)
a dalej asi si neviem predstavit ako tam ten vencek vlozit (dierka je mensia teda ako vencek prestrcit)
dam foto
EDIT. Heca ma predbehol
to mliecko, na kolko by si tu opravu odhadoval?
dam foto tej osky
je kriva a ma cistocne vydraty zavit, na takto dokalicenej oske sa jazdilo par rokov
ok takze zabehnem do shopu a budem chciet venceky, vyberem z nich gulicky a dam 9 na kazdu stranu do vazeliny
nemusi to byt dokonale, je to bike iba na trasku DOM-Kaufland-DOM
ono by sa na tom jazdilo dalej akurat to rozbite lozisko tak drncalo ze bolo trapne s tym ist po ulici jak sa ludia otacali, plus nejaka ta vola samo v kolese
nove konusy
staronove gulicky (16 novych, 2 stare, kedze osobu co som poslal nakupovat kupila miesto 3 vencekov iba 2)
kazodpadne to jazdi :lol:
dakujem vsetkym za pomoc, velmi si to cenim, sam by som to nezvladol
este vymenim brzdne gumicky a bude to jazdit tak ze sa mama odvazi ist aj dole kopcom
pridem do obchodu s brzdnou gumickou (ukazem predavacke) a da mi 2 pary novych (nemam predstavu kolko stoja, myslim ze 40,- za par som videl ale neviem ci presne take)
inac este otazka
takto je lozisko na kolese riesene aj na sucasnych MTB alebo tam uz je nieco take co tak lahko nerozoberiem a je tam normalne lozisko(aj s ramom co drzi gulicky) to sa pytam len tak do buducnosti
este raz vam vsetkym velmi pekne dakujem
edit: nevsimol som si ze to ma uz 2 strany tento thread sorry
co je torpedo?
co je nábu?
dalej to je zmontovane presne tak ako pises
Na margo Tvojich ďaľších otázok Ti poradím poprehŕňaj sa tu na fóre.V budúcnosti nebudeš mať údržbu len na oske ale na všetkom ostatnom.Tu nájdeš všetko ver mi.Aj odvolávky na odborné média s obrázkami.
urcite to prehladam
no nezvladaol by som to preto lebo by som nemal info ako to urobit
proste ked som videl ze sa odtial vysypali gulicky tak som myslel ze ten ram na lozisko sa zodral
a davat tam gulicky bez ramu do vazeliny by ma teda nenapadlo
kazdopadne este raz
dik moc
co je nábu?
Nába (ženský rod) je tá časť kolesa, do ktorej sa vkladá oska a ktorá zároveň drží špice (špajle) - po slovensky náboj, po anglicky hub.
Torpédo - druh zadnej náby, kedy potočením pedálmi opačným smerom (akože dozadu) nezačne cvrkať orech, ale začne brzdiť.
Kedysi som takú Libertu vlastnil... Len v červenom.