Viete mi poradit nieco o nosicoch ? Sposob uchytenie, zamky, nosnost, vyrobca ... Na co si davat pozor pri kupe ? Aka cena je primrana za prijatelnu kvalitu ?[/b]
Inak vozenie bajku do vnútri auta je dosť nebezpečná záležitosť. Z vlastnej skúsenosti - raz som išiel z manželkou z práce na aute a na zadnom sedadle som mal položený laptop v taške tesne pred autom mi prebehol chodec,ktorý mal červenú (ponáhľal sa na električku). Musel som dupnúť na brzdu. Nešiel som extra rýchlo cca 50-60km/h ale rana jak sviňa a laptop skončil na čelnom skle na palubovke. Normálne som nechápal. Taký bajk môže narobiť omnoho viac škody ak nie aj niekoho vo vozidle dokaličiť či aj horšie. Toto si ľudia neuvedomujú ale kinetická sila pri brzdení/havárii je strašne veľká a vtedy 10-12kg bajk "váží" omnoho viac. Tak isto odmontované koleso. Po tomto zážitku ak aj niečo veziem vzadu v aute tak sa to vždy snažím dať na zem za/pod sedadlo. Inak som len tak zo zaujímavosti pozeral na youtube crash testy nosičov na bajk prípadne strešného boxu a to som čumel jak sa to správa pri náraze zabrzdení. Pri lacných/neznačkových nosičoch ten bajk utrhlo zo strechy aj s tými plastovými držiakmi.
Bajk nie je laptop, tazko prelezie cez medzeru medzi sedackami .. s kolesom je to ale ako pises. Ale upnut je to dobre v kazdom pripade, min. aby nehrkotal a neodieral seba alebo auto.
Ale laptop ma kadial preletiet. Bike si autom nemoze len tak poletovat, lebo na to skratka nema miesto. Sam sice bike pri preprave vnutri auta privazujem, ale to hlavne kvoli behaniu zo strany na stranu v zakrutach a hluku s tym spojenym. Mensie veci a koleso mavam pod sietou.
K tym nosicom- stalo sa vam, ze nosic konstrukcie kolajnica-rameno s uchytom na ram nedociahol na spodnu ramovu trubku? Ci len ja mam taky specialny bicykel? Chybalo nejakych 8cm, a to hned na troch skusanych nosicoch (nejake "obycajne", znackou sa nehrdili). Kupil som kvoli tomu Proride 598, ktore ma 70cm dlhe rameno. Idealny by asi bol nosic s uchytom na predne koleso, ale nenasiel som taky v rozumnej cene/dostupnosti.
Ja som kúpil 2ks ProRide 598 po 60€/ks a 1ks Upride 599 za 90€ ?. Treba len dennodenne pozerať bazoš. Niekedy sa to tam oplatí nakúpiť. Do 591 by som asi nešiel radšej kúsok priplatiť a kúp 598. Je tam lepšie vyriešený úchyt a tak isto ak to uťahuješ tak 598 ma už v úchyte momenťák, takže to samo začne cvakať a neposkodiš rám biku.
To som nevedel, s 591 upínam napevno, ale mám hlinu a nie karbón. Ja mám bike na streche aj keď idem sám. Je to pohodlné, za 30s ho dám hore a za 15s ho dám dole, a nemusím nič riešiť. Umyjem len kúsok rámu kde sa upína proride a ostatok môže byť totálne zapraskaný.
Inak ak by to niekomu pomohlo pri rozhodovaní tak moje postrehy Upride 599 vs ProRide 598. Celkovo pocit s oboch je asi taký že odhliadnuc od ceny by som si asi nevedel vybrať, ktorý je vo výsledku lepší. Do Upride sa jednoduchšie a o niečo rýchlejšie upne bajk. Avšak čo sa týka samotnej pevnosti tak možno to je len môj vnútorný pocit a možno tým že bajk sa upína len za kolesa, tak sa mi zdá Upride "menej stabilný". Nechápem prečo celý predný diel je z plastu. Nosič má navyše aj integrovaný zámok v lyžine. Avšak!!! Zamykací mechanizmus (proti-kus k zámku alebo ako to nazvať) je plastový. Čiže na nejaké zastavenie na pumpe je to OK ale inak asi nie. A ešte na streche aute nie je taký "pekný/malý" ako ProRide. Obrovská výhoda je však, že netreba riešiť aký má bajk rám (či už karbon/hliník, tvar rámu, výška, držiak košíkov - nič mu neprekáža, nič nepoškodí). Tak isto to upne bajk od 20" až po 29+" Mne to pripadá tak, že Thule úmyselne niektoré veci nedoťiahlo aby to v budúcnosti mohli použiť na vylepšenú verziu UpRide599. Niečo ako rozdiel medzi ProRide 591 vs 598.
K tym nosicom- stalo sa vam, ze nosic konstrukcie kolajnica-rameno s uchytom na ram nedociahol na spodnu ramovu trubku? Ci len ja mam taky specialny bicykel? Chybalo nejakych 8cm, a to hned na troch skusanych nosicoch (nejake "obycajne", znackou sa nehrdili). Kupil som kvoli tomu Proride 598, ktore ma 70cm dlhe rameno. Idealny by asi bol nosic s uchytom na predne koleso, ale nenasiel som taky v rozumnej cene/dostupnosti.
No ja som mal v podstate podobny problem, akurat, ze ja som to upol aj v pripade nosica CarFace (tusim tour, inak tiez v pohode nosic, v teste skoncil velmi dobre a za super cenu), ktory ma upinanie zboku, ale aj thule proride 598. Bike je relativne dost vpredu. Skusal si aj posuvat rameno po tej liste? Ja som s prvotnym nastavenim maturoval asi hodinu, kym sa mi to pacilo z hladiska polohy na nosici a pevnosti upnutia
Whispbar T3.. bike 26ka a 29tka...
keby 29tka mala silnejsi rafik ci nebodaj vyzsi ala karbon nedaju sa pripnut kolesa stahovacou paskou s racnou... treba poriesit dlhsie
Chcem sa spýtať. Mám na aute namontované priečniky s nosičmi bicyklov a idem na STK. Je potrebné to dávať dole alebo môžem ísť aj s tým? Priečniky nie sú na lyžinách, ale sú upevnené skrutkami v pevných bodoch na streche.
poradte prosím nosič - máme na výber a preto dilema ) strešný alebo na ťažné? V rodine máme 2 autá - golf má ťažné a BMW 5kové tam by mohol isť nosič na strechu. Ktorý vybrať? čím ma človek viac možností, tým horšie ))
Ja preferujem tazne a pokial sa viete zbalit do golfa, siel by som do tazneho. Vykladat biky na strechu je podla mna zbytocna gymnastika a zvlast, ak to chcete robit castejšie.
lol, priecniky a nosic na bajk moze byt na streche celu sezonu a bajk na neho vylozis a zlozis za 30s kedy sa ti len zachce ...
zato babrat sa zakazdym s velkym nosicom na tazne, nakladat a vykladat z neho bajky a skladat samotny nosic na a z auta zakazdym ked potrebujem, je taka otrava a nepohodlie ze nikdy by som nosic na tazne nechcel ... to sa oplati len ak ho potrebujes raz za cas pre aspon 3 bajky na dlhe trasy, ale urcite nie na pravidelne pouzivanie ... moj nazor
mam aj nosic na strechu, aj na tazne. ak ideme SUV, bajky idu na tazne. Na strechu by som ich musel vykladat bud cez schodiky, alebo na verimboha s nejakym nadhodenim. Na kombiku to nosime v pohodicke na streche. zalezi aj ci mas priestor na skladovanie nosica ( ak sa nebavime o poskladatelnom, je to celkom otrava mat v pivnici 25 kg haraburdu. Ako pisal vlastoch, ja uz ani priecniky a nosice z auta nezhadzuhjem, pokial nejdem na dlhsiu sluzobku jazdim s priecnikmi, boxom a 2 nosicmi na aute ( aspon si raz dva spoznám auto pred obchodom :D )
Isteze mas nosic na streche stale. O tom som nepisal pol slova. Pisal som, ze by sa mi nechcelo dvihat biky nad hlavu na strechu. Je mi jedno ako dlho to trva, je to vysoko.
Mam thule wingbar a dva ProRide 598, co sa tyka manipulacie so samotnymi nosicmi, je bezproblemova a rychla, takisto aj samotne upinanie bicyklov. Rozhodol som sa pre stresny nosic kvoli drahej montazi tazneho na moje auto (1000€), nevyhodou je zvysena spotreba. Pri 110km/h je to v mojom pripade a prevozu dvoch bicyklov +1,5l pri 130 +2,5l
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Aby ste neboli prekvapeni pri pripadnej nehode
To som nevedel, s 591 upínam napevno, ale mám hlinu a nie karbón. Ja mám bike na streche aj keď idem sám. Je to pohodlné, za 30s ho dám hore a za 15s ho dám dole, a nemusím nič riešiť. Umyjem len kúsok rámu kde sa upína proride a ostatok môže byť totálne zapraskaný.
No ja som mal v podstate podobny problem, akurat, ze ja som to upol aj v pripade nosica CarFace (tusim tour, inak tiez v pohode nosic, v teste skoncil velmi dobre a za super cenu), ktory ma upinanie zboku, ale aj thule proride 598. Bike je relativne dost vpredu. Skusal si aj posuvat rameno po tej liste? Ja som s prvotnym nastavenim maturoval asi hodinu, kym sa mi to pacilo z hladiska polohy na nosici a pevnosti upnutia
keby 29tka mala silnejsi rafik ci nebodaj vyzsi ala karbon nedaju sa pripnut kolesa stahovacou paskou s racnou... treba poriesit dlhsie
zato babrat sa zakazdym s velkym nosicom na tazne, nakladat a vykladat z neho bajky a skladat samotny nosic na a z auta zakazdym ked potrebujem, je taka otrava a nepohodlie ze nikdy by som nosic na tazne nechcel ... to sa oplati len ak ho potrebujes raz za cas pre aspon 3 bajky na dlhe trasy, ale urcite nie na pravidelne pouzivanie ... moj nazor