Viete mi poradit nieco o nosicoch ? Sposob uchytenie, zamky, nosnost, vyrobca ... Na co si davat pozor pri kupe ? Aka cena je primrana za prijatelnu kvalitu ?[/b]
riešim ani nie tak nosič ako strešný box, ale tak príbuzná téma
vedeli by ste doporučiť nejaký strešný box (menší), čisto len na batožinu (žiadne lyže a podobne).. kufor je totiž obsadený dvoma psami takže nevyužitelný, vzadu sedí žena s krpatou v sedačke takže tiež nevyužitelné, ostáva len predné sedadlo na nejakú príručnú..
sú v niečom THULE boxy tak dobré oproti ostatným že stoja o 50 až 100% viac? (okrem kadejakých upínacích vylepšení, čo mám pocit že je skôr o pohodlí montáže), box bude totiž aj tak asi nonstop na streche, lebo sa mi ho nechce každý týždeň montovať hore dole, a tých 40km denne čo dám do práce a späť ma zas na spotrebe toľko nezabije
Neviem akym autom jazdis, ale bacha na max zatazenie strechy a priecnikov. Plus taka drobnost, ze batozinu je dobre o ten box uchytit. Thule su v tomto odolnejsie, ale tiez nie zazracne.
Hlavne, ze riesis EKO otazku elektromobilov, ale zbytocna nadspotreba a emisie Ta uz netrapia.
to bolo ma margo toho sa poniektorí tvária ako je elektromobil najekologickejšie vozítko a pritom je to kravina jak mraky ale s tebou nemá význam
a k veci: parkujem vo dvore, na malej dedine.. no vykradnutia sa nebojím, resp vlezú a rozmlátia mi ho nech tam mám hoc akú značku.. rovnako zaťaženie strechy je bez ohľadu na box, ale v papieroch je 80kg a to tam nakladať rozohodne nebudem..
ani jeden, nosic na piate dvere nie je dobry. Zadne dvere nie su stavane na taku zataz, konkretne panty, preto ti ich vyhega a bude to vyzerat, ze boli menene, cize auto burane. Ked uz tak radsej to hodit na strechu, pripadne kupit gulu a nosic na gulu kupit.
Tot moj nazor a skusenosti z okolia.
Ja to potrebujem tak 3-4 krát do roka (aj keď je pravda že prejdem s nosičom nejakých 3000km ročne,nejaké 2-3 dlhšie trasy)a preto som nechcel do toho veľa investovať. Nemám ani záhradku, tiež by som tam mal ďalšiu investíciu. Toto sa mi videlo najpraktickejšie a najlacnejšie riešenie.Dík.
Pri nosicoch na piate dvere hrozi okrem problemov s pretazenim dvernych pantov co spomenul delarosa aj problem poskodenia laku na hranach piatych dveri kde sa upinaju istiace / napinacie popruhy a tiez na miestach, kde sa nosic o lak opiera (otrasy na dlhej ceste urobia svoje).
A potom je tu este jeden problem a ten je podla mna najzasadnejsi - zakrytie svetiel a EC vozidla. Za to policajti mozu lahko dat pokutu a hned je potom cena zahradky na strechu (ktora je vyuzitelna aj na stresny box na lyzovacku a pod.) uplne prijatelna investicia. Radsej dam par desiatok € za zahradku, akoby som ich venoval policajtom a nic by som tym nevyriesil, kedze by zostal problem co s nosicom, ktory to zakryva a dalsia hroziaca pokuta. Nie je to problem pri kazdom nosici na piate dvere, ale je to casty problem. Takze treba si ho po nakupe cez e-shop vyskusat a do 14 dni vratit ak to bajky zakryvaju.
Ad tazne - cena tazneho zariadenia nie je najnizsia, treba stracat cas este aj so zapisom do TP na DI a aj nosice na tazne su drahsie, takze ak tazne nema byt vyuzite na nic ine, tak je fakt na zvazenie ci sa to oplati kvoli trom pouzitiam za rok.
Používate niekto Menabo nosiče na ťažné zariadnie? Nemám toľko prachov na drahšie značky ako Thule. Ale tých 150-200 by som investoval, Majú aj nejaké novinky ako napr. toto: http://www.autorelax.sk/zbozi/nosic-bicyklov-na-tazne-zariadenie-menabo-naos-rapid.html
Chcem to len na vozenie po Slovensku. Na maratóny a pod. Doteraz som vozil v aute, ale takto si nemôžeme celá rodina spraviť výlet
Ťažné mám od kúpy auta, takže stačí mi len nosič a ŠPZtka...
Hazard Ja mám ten Menabo Winny na 3 bicykle.
Oproti vykladaniu bajkov na strechu (mám iba 164 cm) si veľmi pochvaľujem.
Super rýchle je aj to upnutie na guľu pákou.
Jediné čo je trocha nedotiahnuté do dokonalosti, sú tie ramená na upnutie bajkov. Keď stále prepravuješ tie isté family bajky a netreba to predstavovať, tak je OK. Ale ak raz za čas ideš na nejakú jazdu s inými bicyklami s kamošmi napríklad, tak je nutné na tom oblúku tie ramená celé poprestavovať.
Dal som si k tomu urobiť aj tretie EČV, aby som nemusel prekladať.
matko001, birkovnik nechcem sa hádať ale: Zákon o cestnej premávke § 123, bod 17: "(17) Evidenčné číslo musí byť vždy dobre čitateľné. Ak je vozidlo vybavené spájacím zariadením, ktoré bez zapojenia prípojného vozidla do jazdnej súpravy znemožňuje riadnu čitateľnosť evidenčného čísla, musí byť toto spájacie zariadenie demontované. Ak je vozidlo vybavené schváleným nosičom bicykla, ktorý znemožňuje riadnu čitateľnosť evidenčného čísla, musí byť tabuľka s evidenčným číslom premiestnená na predpísané miesto na nosiči bicykla vrátane predpísaného osvetlenia."
Preberalo sa to na viacerých miestach na fóre, aj v súviciacej téme Nosič bicyklov na ťažné zariadenie.
Ale je pravda, že odkedy som opustil strešný nosič a kúpil nosič na ťažné + 3. EČV, tak toto nesledujem, že či je alebo nie je povolené prekladať EČV a mohlo dôjsť k zmene ...
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
vedeli by ste doporučiť nejaký strešný box (menší), čisto len na batožinu (žiadne lyže a podobne).. kufor je totiž obsadený dvoma psami takže nevyužitelný, vzadu sedí žena s krpatou v sedačke takže tiež nevyužitelné, ostáva len predné sedadlo na nejakú príručnú..
sú v niečom THULE boxy tak dobré oproti ostatným že stoja o 50 až 100% viac? (okrem kadejakých upínacích vylepšení, čo mám pocit že je skôr o pohodlí montáže), box bude totiž aj tak asi nonstop na streche, lebo sa mi ho nechce každý týždeň montovať hore dole, a tých 40km denne čo dám do práce a späť ma zas na spotrebe toľko nezabije
Ja mam nejaky Nemecky ATU a spokojnost.
to bolo ma margo toho sa poniektorí tvária ako je elektromobil najekologickejšie vozítko a pritom je to kravina jak mraky
a k veci: parkujem vo dvore, na malej dedine.. no vykradnutia sa nebojím, resp vlezú a rozmlátia mi ho nech tam mám hoc akú značku.. rovnako zaťaženie strechy je bez ohľadu na box, ale v papieroch je 80kg a to tam nakladať rozohodne nebudem..
ale teda predstavujem si niečo takéto napr:
thule http://www.nosicenastrechu.sk/stresne-boxy/stresny-box-thule-touring-100-titan-aeroskin
hapro http://www.autoboxy.sk/stresny-box-hapro-roady-350-silver-grey/i272885/
hakr http://www.autoboxy.sk/stresny-box-hakr-fl-350-sedy/i273356/
väčší hakr http://www.hakr.sk/Stresny-box-Hakr-Magic-Line-370-sedy-d315.htm
http://www.12volt.sk/aguri-giza-3-silver.html#popis
http://www.12volt.sk/aguri-tour-3-silver.html
Prípadne nejaké skúsenosti s nosičmi na piate dvere. Mne sa vari pozdáva ten lacnejší. Dík.
Tot moj nazor a skusenosti z okolia.
toto sa uz oplati a mas vystarane,ked mas gulu
Thule VELOSPACE XT 939 nosič na ťažné zariadenie, 3 bicykle
759 €
MOC 929 €A potom je tu este jeden problem a ten je podla mna najzasadnejsi - zakrytie svetiel a EC vozidla. Za to policajti mozu lahko dat pokutu a hned je potom cena zahradky na strechu (ktora je vyuzitelna aj na stresny box na lyzovacku a pod.) uplne prijatelna investicia. Radsej dam par desiatok € za zahradku, akoby som ich venoval policajtom a nic by som tym nevyriesil, kedze by zostal problem co s nosicom, ktory to zakryva a dalsia hroziaca pokuta. Nie je to problem pri kazdom nosici na piate dvere, ale je to casty problem. Takze treba si ho po nakupe cez e-shop vyskusat a do 14 dni vratit ak to bajky zakryvaju.
Ad tazne - cena tazneho zariadenia nie je najnizsia, treba stracat cas este aj so zapisom do TP na DI a aj nosice na tazne su drahsie, takze ak tazne nema byt vyuzite na nic ine, tak je fakt na zvazenie ci sa to oplati kvoli trom pouzitiam za rok.
http://www.autorelax.sk/zbozi/nosic-bicyklov-na-tazne-zariadenie-menabo-naos-rapid.html
Chcem to len na vozenie po Slovensku. Na maratóny a pod. Doteraz som vozil v aute, ale takto si nemôžeme celá rodina spraviť výlet
Ťažné mám od kúpy auta, takže stačí mi len nosič a ŠPZtka...
Oproti vykladaniu bajkov na strechu (mám iba 164 cm) si veľmi pochvaľujem.
Super rýchle je aj to upnutie na guľu pákou.
Jediné čo je trocha nedotiahnuté do dokonalosti, sú tie ramená na upnutie bajkov. Keď stále prepravuješ tie isté family bajky a netreba to predstavovať, tak je OK. Ale ak raz za čas ideš na nejakú jazdu s inými bicyklami s kamošmi napríklad, tak je nutné na tom oblúku tie ramená celé poprestavovať.
Dal som si k tomu urobiť aj tretie EČV, aby som nemusel prekladať.
Preberalo sa to na viacerých miestach na fóre, aj v súviciacej téme Nosič bicyklov na ťažné zariadenie.
Ale je pravda, že odkedy som opustil strešný nosič a kúpil nosič na ťažné + 3. EČV, tak toto nesledujem, že či je alebo nie je povolené prekladať EČV a mohlo dôjsť k zmene