Viete mi poradit nieco o nosicoch ? Sposob uchytenie, zamky, nosnost, vyrobca ... Na co si davat pozor pri kupe ? Aka cena je primrana za prijatelnu kvalitu ?[/b]
Roman, pisal som, ze ten nosic mam. Ty si ho nazivo ani len nevidel. Tak o co Ti ide? A v inej teme o nosicoch som aj pisal, ze ma vyssiu bocnu tuhost ako Thule ProRide. Je to sice subjektivne hodnotenie, ale aj celkom logicke (dve upinacie ramena vs. jedno). V pohodlnosti a rychlosti upnutia/odopnutia nosica na auto/z auta a aj bajku do/z nosica je sice Thule bezkonkurencny, ale z Huggy nosica bajk nevyleti ani nahodou, za to co sa Thule tyka, tym by som si tak isty nebol...
A taky "detail" (pre niektorych celkom dolezity) - za 1 ks Thule sa da momentalne kupit cca 65 ks Huggy. Pokial chce clovek davat na strechu karbonaka za 4 tisic, tak jednoznacne ProRide kvoli jemnosti upnutia, ale na hlinikaca je Huggy v pohode.
Inak keby niekto siel cez PD a bol by mi ochotny kupit, urcite sa dohodneme na odmene.
Inak keby niekto siel cez PD a bol by mi ochotny kupit
Minimálne jeden by som mohol doniesť do BA (neviem kedy prídu rodičia autom, do mesiaca-dvoch určite), ešte som tam poslal otca nech tam dnes po pracovnej dobe zbehne, ak ich budú mať, tak nech zoberie všetky. Zo 7-8 ich tam ešte bolo. Možno doplnia dnes zásoby
Boli/sú hneď na začiatku pri informáciach, kde ľudia len prechádzali a nikto si to nevšímal
nemáte niekto skúsenosť s nosením bicykla na staršom Renault Megane Combi, rok 2001? ono to má vlastné priečne nosiče ktoré sú uchytené do otvorov v bočných pásoch na streche, len mne sa to uchytenie moc nepáči, to tam drží asi iba nejakými výsuvnými zúbkami, neviete či je to uchytenie dosť pevné aby to pri prudšom zabočení neuletelo celé aj s bicyklami?
Polož si otázku - koľko jazdí na Slovensku áut Renault Megane Combi ročník 2001? Koľko ich majiteľov jazdí na bicykli? Koľko z nich dopravuje bicykle na strešnom nosiči? A na záver, ak napočítaš vyššie číslo ako 1, si polož otázku, koľko ich je userom tohto fóra? A to ti už s veľmi vysokou pravdepodobnosťou vyjde číslo limitne sa blížiace k jednotke.
Takže šup-šup za najbližším predajcom Renaultov, ten ak bude schopný a ochotný, ti pozrie do počítača a všetko zistí.
JoKo, JoKo... Chalan ma problem tykajuci sa bicykla, tak sa spytal na bikerskom fore. Co na tom nechapes? Aky s tym mas problem? Nemusis sa predsa vyjadrovat ku kazdej teme. Ked nevies, je lepsie drzat klapacku ako tu odhadovat nejake limity a robit zo seba .uja.
Ty si preco nezavolal do Garminu kvoli mapam do svojho GPS? Preco si sa tu vypytoval blbosti, ked si si to mohol zistit u nich? Odpovedat mi nemusis, staci, ked sa nad tym trosku zamyslis..
vzhľadom na to, že zrovna u miestneho predajcu Renaultov robím údržbu počítačov, tak mám taký silný predpoklad, že jediné čo sa od nich dozviem, je maximálne zaťaženie strechy čo si viem vyčítať aj ja z technického a čo mi je na prd a to že či bicykel odtrhne ten nosič alebo nie nebudú mať vôbec ani šajnu, jedine keby mali napísané, že bicykel to neudrží, čo nebudú mať určite, podobný systém uchytávania priečnych nosičov majú aj iné autá, nie len tento konkrétny model Renaultu
EDIT: prikladám fotku, ako som zistil, je to ešte horšie ako som si to pamätal, nosič sa uchytáva do tej malej asi 4mm širokej drážky po oboch stranách, takže podľa môjho názoru na predmety s vysokým ťažiskom ako zrovna bike to asi ozaj nebude vhodné
čo je to za blbé žabožrútske riešenie?
JoKo, JoKo... Chalan ma problem tykajuci sa bicykla, tak sa spytal na bikerskom fore. Co na tom nechapes? Aky s tym mas problem? Nemusis sa predsa vyjadrovat ku kazdej teme. Ked nevies, je lepsie drzat klapacku ako tu odhadovat nejake limity a robit zo seba .uja.
Ty si preco nezavolal do Garminu kvoli mapam do svojho GPS? Preco si sa tu vypytoval blbosti, ked si si to mohol zistit u nich? Odpovedat mi nemusis, staci, ked sa nad tym trosku zamyslis..
Zamyslel som sa a odpovedám:
1. Chalan nemá problém, týkajúci sa bicykla, ale auta a vozenia bicykla na streche. Prv než som odpovedal, som si pozrel pri návštevách nákupných centier parkujúce autá a nevidel som žiadnu Meganku Combi so žliabkami, len pár obyčajných s hladkými strechami... Čiže nájsť takéto auto je naozaj problém, nieto ešte poradiť.
2. Do Garminu som nevolal, lebo viem, že slovenský Garmin ponúka mapu Európy kúsok pod 100 E. Okrem toho na svojej stránke ponúka free mapu Európy, ale bez Chorvátska a pár ďalších štátov. Na webe chorvátskeho Garminu je zase ponuka free mapy Chorvátska, čo je síce fajn, ale nerieši moje problémy so severným Talianskom. Založil som tému, pretože užívateľov Garminu Edge, dokonca Edge 800, je na tomto fóre viac a môže ich to niekedy v budúcnosti zaujímať...
3. Rastovi som mohol zavolať, poznáme sa, po telefóne mi pomohol s niektorými začiatočníckymi problémami, avšak takáto informácia môže zaujímať aj ďalších userov tohoto fóra a zároveň majiteľov Garmin Edge 800. A zároveň som chcel nasrať pár ľudí zo žilinského Conanu, pretože tá mapa Európy je v Slovinsku o tretinu lacnejšia ako na Slovensku.
Cau problem s tymi drazkami urcite nebude, pouziva to mnoho znaciek, svojho casu sme to mali na Daewoo a jazdil som s tym casto a hlavne nešetrne do zakrut, obcas som aj otrhal nejake haluzky mensie zo stromov a bicykel som nestratil...
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
A taky "detail" (pre niektorych celkom dolezity) - za 1 ks Thule sa da momentalne kupit cca 65 ks Huggy.
Inak keby niekto siel cez PD a bol by mi ochotny kupit, urcite sa dohodneme na odmene.
Ja používam "homemade", necertifikovaný, a nikdy mi z neho nič "neodfúklo".
Minimálne jeden by som mohol doniesť do BA (neviem kedy prídu rodičia autom, do mesiaca-dvoch určite), ešte som tam poslal otca nech tam dnes po pracovnej dobe zbehne, ak ich budú mať, tak nech zoberie všetky. Zo 7-8 ich tam ešte bolo. Možno doplnia dnes zásoby
Boli/sú hneď na začiatku pri informáciach, kde ľudia len prechádzali a nikto si to nevšímal
Edit: tak už nie sú
Takže šup-šup za najbližším predajcom Renaultov, ten ak bude schopný a ochotný, ti pozrie do počítača a všetko zistí.
EDIT: prikladám fotku, ako som zistil, je to ešte horšie ako som si to pamätal, nosič sa uchytáva do tej malej asi 4mm širokej drážky po oboch stranách, takže podľa môjho názoru na predmety s vysokým ťažiskom ako zrovna bike to asi ozaj nebude vhodné
čo je to za blbé žabožrútske riešenie?
1. Chalan nemá problém, týkajúci sa bicykla, ale auta a vozenia bicykla na streche. Prv než som odpovedal, som si pozrel pri návštevách nákupných centier parkujúce autá a nevidel som žiadnu Meganku Combi so žliabkami, len pár obyčajných s hladkými strechami... Čiže nájsť takéto auto je naozaj problém, nieto ešte poradiť.
2. Do Garminu som nevolal, lebo viem, že slovenský Garmin ponúka mapu Európy kúsok pod 100 E. Okrem toho na svojej stránke ponúka free mapu Európy, ale bez Chorvátska a pár ďalších štátov. Na webe chorvátskeho Garminu je zase ponuka free mapy Chorvátska, čo je síce fajn, ale nerieši moje problémy so severným Talianskom. Založil som tému, pretože užívateľov Garminu Edge, dokonca Edge 800, je na tomto fóre viac a môže ich to niekedy v budúcnosti zaujímať...
3. Rastovi som mohol zavolať, poznáme sa, po telefóne mi pomohol s niektorými začiatočníckymi problémami, avšak takáto informácia môže zaujímať aj ďalších userov tohoto fóra a zároveň majiteľov Garmin Edge 800. A zároveň som chcel nasrať pár ľudí zo žilinského Conanu, pretože tá mapa Európy je v Slovinsku o tretinu lacnejšia ako na Slovensku.
a je o dva roky starsie
nasiel som zatial :
http://www.sportobchod.sk/stresny-box-thule-pacific-500.htm