Okej a čo za značku ktorá má slušnú kvalitu za dobrú cenu, nie predraženú, kde sa platí polovica za značku Ja potrebujem v cene okolo cca +/- 50 euro takú čo aj splní účel na ktorý bola určená Podľa tabuliek to vychádza na M-kovú...Dikes.
Čo hovoríte na značku UVEX ? Predsa je to nemecká kvalita...Sú od nej aj lacnejšie v podobnej kvalite ? Ja by som niečo okolo 50 euro, len aby to nebola ala Tesco, Lidl a pod. I keď v Lidl-i natrafí človek aj na dobré veci, lepšie ako v Tescu
Za 50€ sú už slušne prilby hlavne v zľavách. Uvex je super. Každá firma robí samozrejme aj takéto "lacnejšie" prilby no bezpečnostný rozdiel medzi 200€ a 50€ nie je takmer žiaden (ak nerátame MIPS). Skôr ide o váhu a ventiláciu.
Aha, čiže bezpečnosť musí byť dodržaná rovnako pri lacnej ako pri drahej...aspoň by mala byť...Váha, ventilácia ? Hm. No tak dobre, ale ako píšem chcel by som niečo medzi 50-80 euro čo najlepšiu a aby aj vyzerala trocha a hlavne bola viditeľná, čím viac krikľavejšia, reflexnejšia, najlepšie žltá, zelená alebo aj biela.
kukni si Scott Watu, robí sa v uni size čiže buď ti sadne alebo nie, to si skús ale za tú cenu teda okolo 50 alebo na webe aj menej má veľmi nízku hmotnosť, velikánske vetracie otvory , je to komplet laminát aj vzadu, inmold, šilt odnímateľný takže z nej spravíš aj cestný variant ... napríklad ale možností máš veľa, hlavne cho%d si to niekde vyskúšať, každá helma má iný tvar a môžu byť na centimetre obvodovo identické ale nemusia ti sedieť rovnako
Asi najlepšie bude vyskúšať a zistiť si aký rozmer pasuje v obchode a podla toho sa potom dá objednať prípadne ak by nebola v obchode...alebo by bola moc drahá Na tejto stránke bike24.com ktorá je tu ponad príspevok sú aj napr. Specialized do 50 euro čo si myslím, že je super cena na to že je to kvalita
Asi najvačší rozdiel je v zapínaní, odvetraní a tvare prilby ako som si všimol doteraz... dokonca veľa modelov nemá ani sieťku proti hmyzu a zapínanie má, respektíve nastavenie zapínania má nepraktické
Čo by ste volili Vy ako značku ?
UVEX alebo ALPINA ?
Rozhodujem sa medzi týmito dvoma značkami i keď by mi možno postačovala aj úplne lacnejšia značka prilieb...Ale si myslím, že k dobrému bicyklu patrí aj adekvátne dobrá a kvalitná prilba Pozdávajú sa mi tieto dve: Uvex Boss Race a Alpina Panoma City-"be visible" reflexná, je tu na stránke v článku testovaná...
Keby som vyberal medzi tymi dvomi znackami bez ohladu na vzhlad, tak UVEX. Ale inak treba kupit prilbu, ktora je krajsia, lepsie farebne ladi k bicyklu a mala by byt co najviac derava, aby v nej nebolo teplo. Prilbu treba samozrejme vyskusat, ci sedi na sisatu hlavu. Niektori maju aj kockate.
Myslim si, ze UVEX ma vyssiu uroven. Maju ich aj profici. Ci Alpinu, to neviem. Tieto znacky ma ale nejak nezaujali, napr. Giro a Bell sa mi zdaju krajsie.
Ja by som asi v prvom rade riešila to, či mi sadne pevne a je pohodlná a až potom ako vyzerá. V rámci rozpočtu skúsiť viac modelov niekde v obchode. Prilba má v hlavne spĺňať bezpečnostnú funkciu a až potom estetickú.
Myslíš tvar prilby aby sadol na tvar hlavy ? Tak jasné, to musí sedieť...a byť pohodlná pri nosení, len to hneď pri prvom skúšaní nezistíš úplne, či nikde netlačí hlavu
No ja neviem, my sme mali vystavených cca vyše 100 a ďalšie v sklade, lebo sa nám nezmestilo a neporazilo nás, veď je to práca. To je predavačov problém, že má problém, nech ide robiť do fabriky ak ho nebaví práca s ľuďmi.
No, kúpil som hneď druhú v poradí ktorú som vyskúšal Prvá bola LONGUS za fakt dobrú cenu, sadla dobre, ale nebola moc komfortná...Druhá perfektne sadla na tekvicu a bola aj komfortná aj pekná, tak nebolo čo špekulovať...Je to nový model pre rok 2016 SPECIALIZED model ALIGN v neónovej žltej farbe Teším sa z nej, lebo mala lepšiu cenu ako tá ALPINA PANOMA CITY ktorú som chcel pôvodne kúpiť, ale potom som sa k nej už nedostal...Nemá síce LED svetlo v zadu a je o nejaké pierko ťažšie, ale sa mi páči, sedí mi a to je podstatné A má aj reflexné prvky okrem iného.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
UVEX alebo ALPINA ?
Rozhodujem sa medzi týmito dvoma značkami i keď by mi možno postačovala aj úplne lacnejšia značka prilieb...Ale si myslím, že k dobrému bicyklu patrí aj adekvátne dobrá a kvalitná prilba