Preferované vlastnosti: Skladnosť (menší byt, hlučnosť / malé deti, cena do 300€).
( https://eu.zwift.com/collections/all/products/zwift-cog-and-click-upgrade-kit?variant=46439280574715 ).
Na trenažéri mám založené MTB a na Zwifte mi na rovinkách chýbali ťažšie prevody (vpredu mám len 30Z prevodník). Odjazdil som s týmto upgrade kitom 2 jazdy a musím povedať, že toto riešenie mi v rámci môjho MTB SRAM 12-rýchlostného systému vyhovuje úplne perfektne. Koliesko sa dá veľmi presne doladiť pomocou rotačnej matice tak, aby ste mali skoro dokonalú reťazovú linku. Z pôvodných "mechanických" 12-tich rýchlostí som poskočil na 24 virtuálnych. Celkovo počas jazdy je chod hladký a oproti klasickému setupu so štandardnou kazetou (X01) je jazda dokonca ešte o niečo tichšia. Virtuálne radenie funguje rýchlo, len si človek musí chvíľu zvyknúť, že nepočuje/ necíti, že reťaz skočí na iný pastorok.
Takže ak máte na trenažéri MTB a jazdíte primárne v Zwift aplikácii, toto riešenie odporúčam.
Z originál stránky mi upgrade kit prišiel na 3. deň od objednávky.
pred kúpou odporúčam skontrolovať, či váš trenažér podporuje tento upgrade: https://support.zwift.com/en_us/zwift-ready-compatibility-r1x1sNas0
Ak uz spoznate konkretne trate viete prisposobit taktiku, tu v haku, tu nastup do kopca, tu sa pojde viac do kopca vyberiem lahsi ram a kolesa, tu rovinka, tak ciste aero a pod.
Ked chcem len vytocit, pozriem cez appku alebo web kedy ide skupinova jazda na 60-90 min a pri akej zatazi a zbehne to rychlo.
Kto chce specificke treningy ma na vyber mnozstvo workoutov (daju sa tusim aj importovat) a idem cisto podla wattov.
Odporucam kvalitnejsi trenazer, direct drive jednoznacne, vacsi monitor alebo rovno TV, ja som si 5 rokov dozadu kupoval Apple TV krabicku hlavne na zwift, funguje do dnes vyborne.
v tom tvojom Dirt destroyer je napisane ze sa ma robit az po vybudovanej zakladnej vytrvalosti, lebo to je cyklus zamerany na silu treshold a VO2max, t.j. vysoke intenzity (nemozes stavat mury ked nemas vybetonovane zaklady) ...
ramp test je kratky intenzivny test trvajuci 10-15min, preto dava casto nepresne vysledky
vdaka tomu absolvovanemu cyklu si dokazal v rampteste potiahnut par minut az do 320-360W, z coho ti vyslo ftp 270W, ale ak nemas zakladnu vytrvalost, tak je to nadhodnotene cislo lebo nedokazes ist hodinu 270W
plati to aj naopak ... niekomu so zakladnou vytvalostou bez sily vyjde z ramptestu podhodnotene FTP, lebo nedokaze vytiahnut v rapmteste 133% svojho FTP ale napr. len 120%, z coho mu rapmtest vyhodi o 10% nizsie FTP
posledný komentár: 4. 8. 2023 o 12:57