Čaute chcel by som v lete voziť polročného syna vo vozíku, len nemám žiadne skúsenosti, vie mi niekto poradiť, aký mám pozerať?
chcel by som pojazdiť aj trocha ľahší terén......
poprípade aj na predaj ak niekto má jazdený...............
Ahojte, potrebujem poradit s vyberom cyklovozika. Povodne sa mi pacil Thule Chariot Sport 1, lebo ma vetranie aj z boku, ale cena 1250 Eur je moc. Ake mate skusenosti s vozikmi co maju vetranie len spredu, pri jazde hlavne po lesnych, polnych cestickach nejde vsetok prach na dieta?
My sme cez vianoce kupili jazdeny (resp takmer nejazdeny) Croozer 2016 s odpruzenim a nejakym dalsim prislusenstvom Dogy a tiez s vlozkou pre babatko za 450€. S tym odpruzenim sa mi vozik velmi paci, nemam mu co vytknut. Uvidime ako to bude s tym vetranim v lete, ale stale sa da otvorit aj zadok - pristup k batozine. Co sa tyka tych sietok pripadne dalsich doplnkov ako slnecne clony, tak Dogy toho maju dost v ponuke za fajn peniaze www.odpruzeni.cz. My mame prednu slnecnu clonu aj tu sietku proti prachu, spracovanie dobre, kvalitna latka. Thule vozik sme kvoli cene ani nezvazovali, proste je to sialene vela penazi, aj ked Thule ma kvalitne vyrobky, ale ten Croozer sa nam dizajnovo pacil viac a ponuka to co potrebujeme za prijemnu cenu.
Zatial ho vyuzivame s joggingovym kolieskom na peso aj do Malych Karpat po asfaltkach, je to parada, ovela lepsie ako s kocikom takto chodit. No a snad zajtra bude aj prva jazda s bicyklom.
Ja mam Thule Cross na 2 deti. Sietka ma velke oka a prach prechadza aj pri jazde po cestach. Ja som skocil do galanterky, kupil jemnu sietovinu a gumku a vyrobili sme cez cely predok vozika siet. Tieto nove Charioty maju vela vychytavok - pekne popisuje Fiala a urcite sa oplati oproti predoslemu modelu. Zatial vozim 1 dieta a vedla neho batozinu. Mam uz s nim cez 400km a nelutujem ani korunu!
Sice som tu osobne nebol ale tu maju vsetko a asi aj vystavene, skus im zavolat http://www.cykell.sk/kontakt. A potom mozno tie lepsie cykloredajne v meste. Len ma zarazilo ze na slovensku nie je ziaden distributor nahradnych dielov ani na Thule ani na Croozer voziky, maximalne mi odporucili cesky eshop https://www.dveplusdve.cz.
..... Len ma zarazilo ze na slovensku nie je ziaden distributor nahradnych dielov ani na Thule ani na Croozer voziky, maximalne mi odporucili cesky eshop https://www.dveplusdve.cz.
Tie ceske stranky mam prelezene, ale skoda ze na SK nefunguje nejaky jeden normalny distributor ND pre cyklovoziky.
Ja mam na voziku odpruzenie Dogy - www.odpruzeni.cz, po par jazdach to hodnotim velmi dobre, funguje to, spokojni sme
Nahradne diely ti na slovensko v pohode posle Velolfiala. Staci mu napisat email, na eshope nema vsetko vylozene.
Uz som riesil vsetko mozne, nahradne poistne zavlacky, pevne osky, loziska do nabojov. Za mna obchodnik aky sa uz dnes casto nevidi. Ked boli nejasnosti, zavolal mi kludne na telefon a dojednali sme veci individualne. Jedina nevyhoda je tych 200+ ceskych za postu. Ale ak si blizko hranice, tak ti to posle poste restante na najblizsiu cesku postu za lacnejsie, kde si to vyzdvihnes.
K starsej otazke ku adapteru pevnej osi - za pol roka sa mi nikde nic nepovolilo. A to jazdim po slusnych krkahajoch. Cena za tu os je sialena, ale tym padom na bazari predatelna s malou stratou, resp. to strelis nasledne s celym setom k voziku. Robit domace pokusy na sustruhu sa mi kvoli 20-30 eurovej strate na veci co budem pouzivat 5 rokov fakt neoplati.
Ja viem ze s tymi cechmi sa da v pohode, su ochotni, aj Fiala aj Dogy. Len to postovne, ale Dogy posiela cez ulozenku co je skoro zadarmo.
Osku na bike som dal vyrobit z nerezu, rovno na dva bajky, stalo ma to menej ako original. Zatial po troch jazdach ziaden problem, jedina vec je vyssia vaha, ale pri tej vahe samotneho vozika je to uplne zanedbatelne. Zrejme budem mat jednu na predaj.
Viem si to predstaviť, na toto je "ebike" ozaj vhodný. Ja keď som ťahal syna za sebou, jeho váha + vozík, tak niektoré kopce boli nezjazdné, tak som radšej jazdil rovinatejšie úseky a od ihriska k ihrisku, syn sa hral s deťmi a ja oddychoval.
Viem si to predstaviť, na toto je "ebike" ozaj vhodný. Ja keď som ťahal syna za sebou, jeho váha + vozík, tak niektoré kopce boli nezjazdné, tak som radšej jazdil rovinatejšie úseky a od ihriska k ihrisku, syn sa hral s deťmi a ja oddychoval.
Ešte väčšia sranda bola keď už sme vymenili vozik za ťažnú tyč a ja som ťahal ako blázon a junior po troške pribrzďoval kontrou ?.
To som už nezažil, no skúšal som ho ťahať na pružnom lane, po chodníku ešte pohoda, ale musel som ho sledovať aby ma nepredbiehal a nezamotali sme sa. Ale rýchlo sme prešli na bicykel samostatne a teraz už je väčší,už to nepotrebujeme.
V Croozerovi ho vozime asi od 2 mesiacov, zacali sme na peso po karpatskych asfaltkach na Biely kriz a po okoli, a za bikom asi od 4 mesiaca, samozrejme po rovinkach a asfaltovych cestickach.
My sme mali croozer pre 2 deti, bez odpruženia, vozil som ich po karpatskych asfaltkach, aj na braunsberg pri hainburgu som sa vytrepal. Bola to namaha, ale v podstate fajny trening. Trocha vyssia spotreba platniciek a kotucov je samozrejmost. Vozil som ich v tom cca od 1 - 2 rokov, skor som nemal odvahu koly chrbtici, napriek kadejakym miminkovnikom. Ked uz sa don nezmestili, tak som vozik posunul dalej.
Nemal som pocit ze potrebujem ebajk.
Boli na vyber aj ine drahsie a lepsie voziky ako napriklad chariot, ale ta cena bola vtedy nad nas rozpocet.
V 3 mesiacoch som isiel cyklostezku Becva 3 dni so spanim v aute
Thule Cross 2 a samozrejme babatkovnik. Ked ides rozumne, nie je to rozdiel oproti kociku. Dokonca si dovolim tvrdit, ze v tom babatkovniku je to este viac pohodlne. Odvtedy stovky kilometrov. Idealne 1 hod jazdy a prestavka.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
My sme cez vianoce kupili jazdeny (resp takmer nejazdeny) Croozer 2016 s odpruzenim a nejakym dalsim prislusenstvom Dogy a tiez s vlozkou pre babatko za 450€. S tym odpruzenim sa mi vozik velmi paci, nemam mu co vytknut. Uvidime ako to bude s tym vetranim v lete, ale stale sa da otvorit aj zadok - pristup k batozine. Co sa tyka tych sietok pripadne dalsich doplnkov ako slnecne clony, tak Dogy toho maju dost v ponuke za fajn peniaze www.odpruzeni.cz. My mame prednu slnecnu clonu aj tu sietku proti prachu, spracovanie dobre, kvalitna latka. Thule vozik sme kvoli cene ani nezvazovali, proste je to sialene vela penazi, aj ked Thule ma kvalitne vyrobky, ale ten Croozer sa nam dizajnovo pacil viac a ponuka to co potrebujeme za prijemnu cenu.
Zatial ho vyuzivame s joggingovym kolieskom na peso aj do Malych Karpat po asfaltkach, je to parada, ovela lepsie ako s kocikom takto chodit. No a snad zajtra bude aj prva jazda s bicyklom.
Voľakedy fungoval www.cyklovoziky.sk = www.beldi.sk ako dovozca CHARIOT práve od https://www.dveplusdve.cz .
A na CROOZER je dobrý https://www.velofiala.cz/detske-privesy kde sú dobré články ako aj o CROOZER aj CHARIOT, na CROOZER robili aj vlastné odpruženie.
Ja mam na voziku odpruzenie Dogy - www.odpruzeni.cz, po par jazdach to hodnotim velmi dobre, funguje to, spokojni sme
Uz som riesil vsetko mozne, nahradne poistne zavlacky, pevne osky, loziska do nabojov. Za mna obchodnik aky sa uz dnes casto nevidi. Ked boli nejasnosti, zavolal mi kludne na telefon a dojednali sme veci individualne. Jedina nevyhoda je tych 200+ ceskych za postu. Ale ak si blizko hranice, tak ti to posle poste restante na najblizsiu cesku postu za lacnejsie, kde si to vyzdvihnes.
K starsej otazke ku adapteru pevnej osi - za pol roka sa mi nikde nic nepovolilo. A to jazdim po slusnych krkahajoch. Cena za tu os je sialena, ale tym padom na bazari predatelna s malou stratou, resp. to strelis nasledne s celym setom k voziku. Robit domace pokusy na sustruhu sa mi kvoli 20-30 eurovej strate na veci co budem pouzivat 5 rokov fakt neoplati.
Osku na bike som dal vyrobit z nerezu, rovno na dva bajky, stalo ma to menej ako original. Zatial po troch jazdach ziaden problem, jedina vec je vyssia vaha, ale pri tej vahe samotneho vozika je to uplne zanedbatelne. Zrejme budem mat jednu na predaj.
Ešte väčšia sranda bola keď už sme vymenili vozik za ťažnú tyč a ja som ťahal ako blázon a junior po troške pribrzďoval kontrou ?.
V Croozerovi ho vozime asi od 2 mesiacov, zacali sme na peso po karpatskych asfaltkach na Biely kriz a po okoli, a za bikom asi od 4 mesiaca, samozrejme po rovinkach a asfaltovych cestickach.
Nemal som pocit ze potrebujem ebajk.
Boli na vyber aj ine drahsie a lepsie voziky ako napriklad chariot, ale ta cena bola vtedy nad nas rozpocet.
V 3 mesiacoch som isiel cyklostezku Becva 3 dni so spanim v aute
Thule Cross 2 a samozrejme babatkovnik. Ked ides rozumne, nie je to rozdiel oproti kociku. Dokonca si dovolim tvrdit, ze v tom babatkovniku je to este viac pohodlne. Odvtedy stovky kilometrov. Idealne 1 hod jazdy a prestavka.