Ahojte. Hľadám bundu na turistiku, dostatočne priedušnú od značky KARPOS, ktorá by utiahla daždivé počasie. Našla som 2 modely (jeden s GELANOTS membránou) LOT RAIN a druhý s DWR úpravou A LOT. Nechcem teraz investovať do oboch búnd, hlavne aj miesto v batohu ušetriť. Neviete mi poradiť, ktorá je univerzálnejšia do terénu ? AK by sa strhol lejak, som istená pláštenkou.
Chce riešiť vodu, nie zimu, izolačné bundy izoluju a pani chce nepremok. Na turistike je bežné, že sa nosí aj pláštenka/pončo pretože ak chytíš búrku, tak ti nepremok bunda nepomôže ani goretex ani neviem aká super membrána. Nepremokne len igelit. Okrem toho taká pláštenka ti zakryje aj batoh aj nohy. Dlhoročná overená prax.
Jáj a ešte na margo tých búnd, tu je pekne vysvetlené DWR aj membrána. https://www.vodahory.cz/blog/192-membrany Mám Karpos LOT nohavice na skialp, sneženie zvládnu ale mokrý sneh nevydržia dlho. V daždi by to premoklo rýchlo, sú to len také naimpregnované fukerky. Ale je to veľmi príjemný materiál, skladný, tenký.
vodu ma vyriesenu prsiplastom. nebudem predsa cely den chodit v membrane, alebo ju zbytocne nosit v batohu. ked zacne prsat tak ci tak vytiahnem prsiplast.
Ďakujem vám za rady. Tak asi zvolím len tu fukerku bez membrány, co zvládne jemné mrholenie, slabšie sneženie a v prípade nečasu, mám tu pláštenku. Pomoholi ste mi. Izolačnú bundu mám. Pekný deň a veľa spokojných túr prajem
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.