Kategórie
Bike-techuvažujem na kúpou detskej sedačky na bike (dozadu). Dcéra má momentálne dva a pol roka, 100 cm a 15 kg. Nad pár vecami ešte uvažujem a prosím preto ostatných diskutujúcich o napísanie svojich skúseností.
- Do akého veku dieťa vydrží sedieť v sedačke? Väčšinou sa uvádza vek 6 rokov a 22 kg. Moja predstava je robiť výjazdy z Bratislavy do blízkeho okolia (Rakúsko, Maďarsko, Záhorie ...), s pravidelnými prestávkami (len neviem, po akej dobe), nech sa dieťa prejde pešo. Aké dlhé trasy s akými starými deťmi robíte? Prípadne, v akom veku už dieťa zvládne napr. 30 km cyklotúru po rovine (technicky a kondične) na vlastnom bajku?
- Akú cyklosedačku máte/odporúčate? V zásade sú také, čo sa upevňujú na podsedlovú trúbku (nepôsobí veľkou silou na rám a nemôže spôsobovať jeho deformácie?) a také, čo sa prichytávajú aj o nosič (podľa mňa stabilnejšie uchytené, ale zase prenáša viac nárazy).
- Mám cestný bike, nebude problém s nasadaním a zosadaním? Som zvyknutý prehadzovať nohu cez sedlo, lenže tam bude sedačka...
Ďakujem
posledný komentár: 12. 9. 2025 o 13:27
savings Thule YEPP NEXXT 2 mini detská sedačka, obsidian black
113 €
savings
MOC 197 €
-5% Thule adaptér závesu pre pevné 12mm osi Thru Axle Syntace M12 x 1.0 169-184 mm (M12 x 1.0)
71,99 €
-5%
MOC 75,99 €
Sedacku som mal najskor na manzelkinom krose ale kedze sa zacala vozit s nami , prehodil som ju na "rezervnu" ocelovu ziletku. Dost zle sa nasada pokial chces prehadzovat nohu cez sedlo a mas tam uz dieta skor by som povedal ze je to nemozne.Jedine ponad hornu ram. trubku.
Vyhoda je damsky typ tam je to uplne v pohode ,aj preto ze nahybat bike na stranu ked je tam dieta a tym padom je tazisko vyssie a v zadu, je nebezpecne a hrozi pad.
a nikto nenapisal od akeho veku je mozno male posadit do sedacky..
a hlavne, zbytocne nenaklanat bike s dietatom pri nasadani na bike:-))) to na deti neposobi dobre a pride k zbytocnemu strachu a cela ulica sa dozvie, co vystrajas s potomkom....
dik
Svagor kupil vlani nejaku v sportservise v Ba a vyzera velmi pouzitelne....
http://www.marktplaats.nl/a/fietsen-en-brommers/fietsaccessoires-kinderzitjes/m894511870-fietszitje.html?c=efb2ef4dc323389c4f92ed10afa33e3a&previousPage=lr
Zaklad - dieta do 2 rokov urcite nie na zadnej sedacke - nemas ziadnu kontrolu ci mu nevysi hlava. Od 2 rokov sice mozno ano ale aj to musis ustrazit aby ti nezaspalo
Maleho vozim ja aj zena na prednej od 1 roka. Chce to ale opatrnost trpezlivost a ochotu spolupracovat. A hlavne velmi rychlo priputat a vystartovat. Kazde zdrziavanie zvysuje nervozitu
http://www.cyklocentrum.eu/sk/produkt/sedacka-bilby-zadna-samonosna/1702#.VXq9wvmqpBc
mam obidve.
Zaklad - dieta do 2 rokov urcite nie na zadnej sedacke - nemas ziadnu kontrolu ci mu nevysi hlava. Od 2 rokov sice mozno ano ale aj to musis ustrazit aby ti nezaspalo
Maleho vozim ja aj zena na prednej od 1 roka. Chce to ale opatrnost trpezlivost a ochotu spolupracovat. A hlavne velmi rychlo priputat a vystartovat. Kazde zdrziavanie zvysuje nervozitu
Aky dovod,ze dieta do dvoch rokov nie v zadnej sedacke a co ked zaspi? Na to predsa mam sedacku polohovatelnu. Moje nemalo ani rok a pol a jednoznacne dozadu. Sedacku do predu by som napriklad ja osobne nikdy neriesil. Nie je to ani bezpecne ani pohodlne.